Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AMELIORARE RASE BOVINE! ASOCIAȚIILE CARE DEȚIN REGISTRELE GENEALOGICE PENTRU ANIMALE REPRODUCȚIE RASĂ PURĂ!

Publicat: 08 decembrie 2020 - 17:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CREȘTEREA BOVINELOR. Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) a publicat pe site-ul oficial lista cu societățile de ameliorare recunoscute de autoritătea competentă, asociații care desfășoară programe de ameliorare cu animale de reproducție de rasă pură din specia bovină, astfel cum se menționează la articolul 7 alineatele (1) și (3) din Regulamentul (UE) 2016/1012.

1. ASOCIATIA CRESCATORILOR DE VACI „Holstein RO” - registrul genealogic la rasa BĂLȚATĂ CU NEGRU ROMÂNEASCĂ – Holstein Friză. Programul de ameliorare al asociației a fost aprobat de Agenția Națională pentru Zootehnie la data de 25.05.2011.

2. ASOCIATIA GENERALĂ A CRESCATORILOR DE TAURINE DIN ROMÂNIA - registrul genealogic la rasa BĂLȚATĂ CU NEGRU ROMÂNEASCĂ – Holstein Friză. Programul de ameliorare al asociației a fost aprobat de Agenția Națională pentru Zootehnie la data de 25.05.2011.

3. ASOCIATIA CRESCATORILOR DE VACI BĂLȚATĂ ROMÂNEASCĂ Tip Simmental- Brașov - registrul genealogic la rasa BĂLȚATĂ ROMÂNEASCĂ tip Simmental. Programul de ameliorare al asociației a fost aprobat de Agenția Națională pentru Zootehnie la data de 25.05.2011.

4. ASOCIATIA CRESCATORILOR DE VACI BĂLȚATĂ ROMÂNEASCĂ Tip Simmental- Brașov - registrul genealogic la rasa MONTBELIARDE. Programul de ameliorare al asociației a fost aprobat de Agenția Națională pentru Zootehnie la data de 07.03.2019.

5. ASOCIATIA ABERDEEN ANGUS ROMÂNIA - registrul genealogic la rasa ABERDEEN ANGUS. Programul de ameliorare al asociației a fost aprobat de Agenția Națională pentru Zootehnie la data de 18.11.2015.

6. ASOCIATIA CRESCATORILOR DE TAURINE BRUNĂ - SCHWYZ - registrul genealogic la rasa BRUNĂ. Programul de ameliorare al asociației a fost aprobat de Agenția Națională pentru Zootehnie la data de 24.11.2015.

7. ASOCIATIA CRESCATORILOR DE BOVINE PENTRU CARNE - SUCEAVA - registrul genealogic la rasa LIMOUSIN. Programul de ameliorare al asociației pentru această rasă a fost aprobat de Agenția Națională pentru Zootehnie la data de 02.11.2016.

8. ASOCIATIA CRESCATORILOR DE BOVINE PENTRU CARNE - SUCEAVA - registrul genealogic la rasa CHAROLAISE. Programul de ameliorare al asociației pentru această rasă a fost aprobat de Agenția Națională pentru Zootehnie la data de 02.11.2016.

9. ASOCIAȚIA ANGUS RO - registrul genealogic la rasele HIGHLAND, GALLOWAY, AUBRAC, SURĂ DE STEPĂ-HUNGARYAN GREY, PINZGAU DE TRANSILVANIA. Programul de ameliorare al asociației pentru aceste rase a fost aprobat de Agenția Națională pentru Zootehnie la data de 27.02.2018, iar pentru PINZGAU la 04.11.2019.

10. ASOCIAȚIA CRESCATORILOR DE VACI DE LAPTE HOLBOCA - IASI - registrul genealogic la rasa SURA DE STEPA. Programul de ameliorare al asociației la această rasă este aprobat din 2014.

11. ASOCIAȚIA CRESCATORILOR DE BUBALINE DIN ROMANIA - cu program de ameliorare pentru bubaline, aprobat din 2014.

12. ASOCIAȚIA CRESCATORILOR DE TAURINE DIN JUDEȚUL MUREȘ - registrul genealogic la rasa BĂLȚATĂ ROMÂNEASCĂ Tulpina Simmental. Programul de ameliorare al asociației pentru această rasă a fost aprobat de ANZ la 24.11.2020.

13. GENETICA DIN TRANSILVANIA COOPERATIVA AGRICOLĂ - registrul genealogic la rasa BĂLȚATĂ ROMÂNEASCĂ. Programul de ameliorare al asociației pentru această rasă a fost aprobat la 02.12.2020.

Vizualizat: 1115 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 13 - 19 Aprilie 2021!

13 aprilie 2021 - 08:28

Caracteristici meteorologice. Sub aspect termic, vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a țării.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru SUBVENȚIILE APIA ALE FERMIERILOR!

13 aprilie 2021 - 07:29

SUBVENȚII APIA 2021. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de ordonanță de urgență care stabilește actualizarea Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole, LPIS, în conformitate cu regulamentele europene. Dacă nu este actualizat LPIS, România riscă să fie penalizată cu 10% din banii pentru subvențiile APIA ale fermierilor, concret cu suma de 2.000.000.000 de euro.

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

ANSVSA: LIBER LA EXPORTUL DE ANIMALE VII ÎN GOLFUL PERSIC!

12 aprilie 2021 - 20:26

OFICIAL. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, odată cu ridicarea restricțiilor, se pot relua activitățile de export de animale către țările din zona Golfului Persic, care utilizează Canalul Suez ca rută de transport. ANSVSA a transmis astăzi un comunicat pentru AGROINFO.

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

ANUNȚ IMPORTANT AFIR PENTRU MICII FERMIERI ȘI TINERII FERMIERI CARE BENEFICIAZĂ DE SPRIJIN!

12 aprilie 2021 - 20:05

COMUNICAT. Beneficiarii submăsurilor 6.1 Sprijin instalare tineri fermieri, 6.3 Sprijin dezvoltarea fermelor mici, 6.2 Înființare activități neagricole şi 19.2 Acțiuni în strategia de dezvoltare locală pot solicita Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI! A ÎNCEPUT PLATA SUBVENȚIEI LA MOTORINĂ!

12 aprilie 2021 - 12:25

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020, anunță APIA astăzi, 12 aprilie 2021, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

MODIFICAREA DECLARAȚIEI APIA PENTRU SUBVENȚIILE DIN ZOOTEHNIE!

12 aprilie 2021 - 08:25

SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează crescătorii de animale că pot modifica declarația privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă anul acesta. În ce condiții se fac modificările și care sunt termenele până la care crescătorii își pot schimba declarația?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

În tramvai

În tramvai
O tipă bună urca în tramvai, 3-4 şmecherasi în spate... Se sfătuiesc ei acolo, şi într-un final pleacă unu spre ea: Detalii