SYNGENTA
Adama

Albina românească se digitalizează

Publicat: 27 octombrie 2021 - 18:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La data de 19 octombrie a.c., a avut loc seminarul “Produse apicole de la producător la consumator: constrângeri și soluții în asigurarea trasabilității și autenticității “, eveniment organizat de Asociația Inter-Bio și USH Pro Business în parteneriat cu Apiary Book, cu suportul Smart eHub și Wallachia eHub.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți de asociații apicole și apicultori care au manifestat interes pentru tema centrală a evenimentului: creșterea productivității fermelor apicole prin implementarea de tehnologii moderne și sisteme de trasabilitate.

Un alt subiect de interes a fost cel referitor la beneficiile trasabilității, cerință obligatorie pentru sectorul apicol și anume: creșterea încrederii consumatorilor față de numele firmei prin crearea unui nume cunoscut pe piață, creșterea siguranței clienților și a nivelului lor de încredere în produsele apicole, protecția siguranței produselor apicole, protecția sănătății albinelor, supravegherea operațiilor de management a reziduurilor alimentare, eficiența produselor apicole, etc.

Seminarul a avut ca invitat principal pe Apiary Book, startup AgriTech care a oferit apicultorilor soluții complete pentru gestionarea stupinelor, monitorizarea stupilor, analiza datelor familiilor de albine și a factorilor de mediu care le afectează sănătatea.

albina-rom_b

“Suntem încântați că am avut alături de noi pe Apiary Book, sperând astfel că apicultorii, prin deschidere la inovare, vor putea fi ajutați să ia decizii mai bine informate pe baza datelor istorice, a condițiilor actuale și a celor mai bune practici în apicultură. Avem încredere, cu sprijinul activ al comunității și prin utilizarea tehnologiilor inovatoare, că o astfel de aplicație poate deveni cea mai populară soluție de gestionare a stupinei pentru apicultori. Am vrut să dăm un titlul sugestiv evenimentului nostru tocmai pentru a arată că roul centrelor noastre de digitalizare implicate în actiune, Smart eHub și Wallachia eHub, oferă în prezent servicii de transfer de tehnologii digitale și în zona apiculturii, mai ales că o parte din ele sunt dedicate creșterii capacității de a comunica și coopera pe lanț valoric în cadrul asociațiilor de apicultori, demeres fără de care aceștia vor pătrunde mai greu pe piețe sub un brand recunoscut de consumatori. Filierele naționale de produse apicole, în special ecologice, nu sunt suficient consolidate și sprijinim orice demers în acest sens”, a declarat Costin Lianu, președinte Inter-Bio și director general USH ProBusiness.

“Piața apicolă este formată în România, rămâne să formăm apicultorii să producă mai multe variante de produse apicole. Ne preocupă zona de digitalizare, de centralizare a informațiilor în ideea de a obține un ajutor în munca apicultorului”, a declarat Cătălin Maxim, manager BioNest Cluster.

“Apicultorul are nevoie să ia decizii cât mai bune și informate și asta se poate face doar punând la comun informația. Venim în sprijinul apicultorilor cu platforma noastră, prin care realizăm atât managementul stupinei cât și o monitorizare a stupilor oferind astfel o platformă de colaborare și raportare”, a declarat Bogadan Iordache, Apiary Book.

Comunicat Inter Bio

Vizualizat: 1197 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA anunță fermierii!

APIA anunță fermierii!

23 ianuarie 2025 - 06:51

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are un anunț important pentru fermierii români, producătorii din România despre măsura de promovare a produselor agricole. 

Ministrul Barbu, întâlniri cu fermierii, crescătorii de animale!

Ministrul Barbu, întâlniri cu fermierii, crescătorii de animale!

22 ianuarie 2025 - 17:56

Ministrul Florin-Ionuț Barbu a avut miercuri, 22 ianuarie 2025, la sediul MADR, o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanții asociațiilor și federațiilor de fermieri din sectoarele pescăresc, suin și vegetal pentru a stabili împreună măsuri de sprijin și soluții pentru provocările cu care aceștia se confruntă.

Stână prefăcută-n cenușă! Animalele au ars de vii!

Stână prefăcută-n cenușă! Animalele au ars de vii!

22 ianuarie 2025 - 14:15

Un incendiu de proporții a cuprins azi-dimineață o stână din comuna Balta Doamnei, satul Lacul Turcului, județul Prahova. Focul s-a extins rapid, afectând întreaga construcție și lăsând în urmă pierderi semnificative. Sute de animale, inclusiv capre și păsări, se aflau în interior în momentul izbucnirii focului.

APIA: Urmează la plată ajutoarele naționale tranzitorii, ANT cap animal și hectar!

APIA: Urmează la plată ajutoarele naționale tranzitorii, ANT cap animal și hectar!

22 ianuarie 2025 - 11:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le-a răspuns fermierilor, crescătorilor de animale la întrebările legate de plata subvențiilor APIA, aferente anului de cerere 2024.

Ajutor de 200.000 euro/fermier pentru Prima seră!

Ajutor de 200.000 euro/fermier pentru Prima seră!

22 ianuarie 2025 - 06:01

Fermierii ar putea obține în viitorul apropiat finanțări nerambursabile de până la 200.000 de euro pentru modernizarea agriculturii prin construirea de sere și solarii noi. Proiectul de lege care reglementează programul „Prima Seră” a fost aprobată deja de Senat.

Târg de Ziua Unirii Principatelor Române

Târg de Ziua Unirii Principatelor Române

21 ianuarie 2025 - 17:56

Cu ocazia sărbătoririi ”Zilei Unirii Principatelor Române – 24 ianuarie”, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui în curtea instituției, între 23 -25 ianuarie 2025, un târg pentru promovarea produselor agroalimentare românești.

Comunicat APIA ACUM! Plăți crescătorii de animale!

Comunicat APIA ACUM! Plăți crescătorii de animale!

21 ianuarie 2025 - 17:40

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna septembrie 2024 și trimestrul III 2024.

Noua subvenție mici fermieri, gospodari de 10.000 de lei! Pentru ce primiți acești bani!

Noua subvenție mici fermieri, gospodari de 10.000 de lei! Pentru ce primiți acești bani!

21 ianuarie 2025 - 05:49

Gospodarii care locuiesc la sat, micii fermieri, țăranii primesc de la stat un ajutor de 10.000 de lei. Banii sunt acordați în cadrul programului "Rabla pentru sobe", lansat de Ministerul Mediului, pentru înlocuirea vechilor sobe cu altele mai eficiente, economice și ecologice.

Cantitățile de motorină pentru 2025 pentru care luați bani de la APIA!

Cantitățile de motorină pentru 2025 pentru care luați bani de la APIA!

21 ianuarie 2025 - 05:31

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial, un proiect de hotărîre Guvern privind acordarea ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură în acest an. Proiectul de act normativ anunță și cantitățile de motorină pentru vegetal, zootehnie, pentru care fermierii, crescătorii de animale primesc banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Oficial! Cuantum subvenție APIA pentru acest an! Ce sumă iau de la APIA fermierii, crescătorii!

Oficial! Cuantum subvenție APIA pentru acest an! Ce sumă iau de la APIA fermierii, crescătorii!

21 ianuarie 2025 - 05:06

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, un proiect de hotărîre de Guvern care stabilește cuantumul pentru acest an al ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La şcoală

La şcoală
Bulă o întreabă într-o zi pe doamna învăţătoare: Detalii