KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

AJUTOR DE 90.000 DE LEI PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE, OVINE ȘI CAPRINE!

Publicat: 20 octombrie 2020 - 06:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SPRIJIN FERMIERI. Crescătorii de bovine, ovine și caprine din județul Harghita pot să acceseze ajutorul financiar acordat în cadrul ”Programului anual de sprijinire a asociaţiilor din judeţul Harghita”. Programul este derulat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean, iar bugetul total al programului pentru anul 2020 este de 150.000 de lei.

Potrivit Ghidului solicitantului, scopul programului este sprijinirea și stimularea activităților asociațiilor și cooperativelor de prelucrare şi valorificare din județul Harghita, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol şi al dezvoltării rurale.

Activităţi finanţate pentru asociaţiile crescătorilor de bovine, ovine, caprine din judeţul Harghita:

- Finanţarea achiziţionării echipamentelor punctelor de colectare a laptelui (tancuri de răcire, aparatură pentru stabilirea calităţii laptelui, calculatoare, imprimante, programe pentru monitorizarea cotelor de lapte,tocatori resturi vegetale(pentru pasuni),cîntar animale,stand de contentie bovine, extractor viței,masina de tuns oi, remorcă transport animale( pînă la 1500 de kg) etc.) –
(90 000 lei)

Activităţi finanţate pentru asociaţiile de procesare și de prelucrare a fructelor și a legumelor din judeţul Harghita:
- Datarea asociațiilor cu diferite echipamente și instalații, dotarea bucătăriilor asociaţiilor de prelucrare a fructelor cu: marmite electrice, borcane, etichete, ambalaje, chiuvete inox, mese inox, etc., până la limita fondului alocat (30 000 lei)

Activităţi finanţate pentru asociaţiile profesionale din judeţul Harghita:
- organizarea de expoziţii;
- organizarea de conferinţe;
- discuţii la masa rotundă; seminării tematice
- manifestări profesionale;
- participarea la evenimente profesionale, schimburi de experienţă;
- achiziţionarea de echipamente în vederea desfăşurării activităţilor acestora altele decât cele pentru dotarea punctelor de colectare a laptelui şi a fructelor, până la limita fondului alocat ( 30 000 lei)

Beneficiarii programului:

Pot depune solicitare de sprijin persoane juridice înfiinţate pe baza, Ordonanţei 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii care activează în domeniul agricol sau a dezvoltării rurale al căror sediu se află pe teritoriul consiliilor locale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita sau sunt de interes judeţean.

Pe baza Hotărârii nr. 1/2020 a Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita, privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al asociaţiei pe anul 2020, bugetul programului este de 150. 000 lei.

Finanţarea asigurată de către „Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita” va fi de 49% din bugetul total al proiectului. Diferenţa de 51% din valoarea totală trebuie să fie asigurată de solicitant, din resurse proprii sau alte surse de finanţare. Contribuţia proprie obligatorie va fi de minim 10% din bugetul total al proiectului.

Cheltuieli eligibile:

Echipamente, aparatură: centre de colectare a laptelui tancuri de răcire, aparatură pentru stabilirea calităţii laptelui, programe pentru monitorizarea cotelor de lapte pentru centrele de colectare ale laptelui, calculatoare, imprimante, echipamente pentru dotarea bucătăriilor de prelucrare a fructelor, instalații tocatori resturi vegetale(pentru pasuni),cîntar animale,stand de contentie bovine, extractor vitei,masina de tuns oi, remorcă transportă animale( pînă la 1500 de kg) și alte echipamente.

Documentaţia solicitanţilor va cuprinde următoarele acte:

a) Cerere de finanţare
b) Copia după actul de înscriere legală (statut) conform cu original
c) Copie după încheierea judecătorească
d) Copie după certificatul de înregistrare fiscală
e) Certificat de atestare fiscală din care să rezulte că şi-a îndeplinit obligaţiile de plată exigibile a impozitelor şi taxelor către stat, precum şi contribuţiile pentru asigurările sociale de stat; original
f) Copie după bilanţul contabil pe anul precedent ştampilat de Direcţia Finanţelor Publice. Conform cu originalul.
g) Ofertă de preț, dacă este cazul.

Programul de sprijin se desfășoară până la data de 30 decembrie 2020.

Scopul nostru este de a consolida și sprijini fermele individuale și familiale. În același timp, încurajăm fermierii să formeze cooperative. Am putut vedea succesul procesatorilor de lapte din Frumoasa, Lunca de Jos și Cristuru Secuiesc. Micile abatoare și procesatorii de legume trebuie să funcționeze în același mod, dar trebuie să reinterpretăm și utilizarea lânii. Continuăm să fim atenți la promovarea produselor locale. Vrem să fim parteneri cu toți producătorii și fermierii locali. Vrem să ne sprijinim tinerii fermieri cu proiecte, oferindu-le posibilitatea de a rămâne acasă. Munca tinerilor noștri fermieri ajută foarte mult la stimularea economiei județului și la crearea de locuri de muncă, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, pentru Ziar Harghita.

Data limită de depunere a proiectelor este 30 octombrie 2020, ora 12:00, la sediul asociației, Miercurea Ciuc, str. Piața Libertății, nr.5, camera 244/B.

Vizualizat: 13498 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plata subvențiilor APIA pentru acest an: Condiție obligatorie pentru încasarea avansului APIA!

Plata subvențiilor APIA pentru acest an: Condiție obligatorie pentru încasarea avansului APIA!

05 august 2021 - 07:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara plățile în avans pe data de 16 octombrie 2021. Care este condiția obligatorie pentru ca fermierii, crescătorii de animale să-și încaseze mai repede subvențiile agricole aferente acestui an?

Ministrul Mediului: Crescătorii de animale găsesc din ce în ce mai greu ciobani! Cine-și riscă viața?!

Ministrul Mediului: Crescătorii de animale găsesc din ce în ce mai greu ciobani! Cine-și riscă viața?!

05 august 2021 - 06:54

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, susține că de teama urşilor, este "din ce în ce mai greu" pentru crescătorii de animale să găsească ciobani care să meargă cu oile sau cu vitele pe munte.

Alarmă între oamenii de știință din 158 de țări: Pământul își pierde semnele vitale!

Alarmă între oamenii de știință din 158 de țări: Pământul își pierde semnele vitale!

05 august 2021 - 06:29

Recent, aproape 14.000 de oameni de știință din 158 de țări, printre care și 18 din România, au tras un semnal de alarmă către toate guvernele din lume asupra faptului că Pământul și-a înrăutățit cu repeziciune ”semnele vitale”.

Ministrul Oros: Sprijin direct pentru fermieri, crescători de animale!

Ministrul Oros: Sprijin direct pentru fermieri, crescători de animale!

04 august 2021 - 19:54

Sprijin direct pentru fermieri, crescători de animale, ca să nu-și piardă recoltele sau animalele pentru care au muncit, anunță ministrul agriculturii, Adrian Oros. Șeful MADR adaugă că anul acesta sunt peste 31 de milioane de euro care se vor acorda ca sprijin direct pentru fermierii care vor să-și asigure culturile agricole sau animalele.

OFICIAL! Avans mai mare la subvențiile APIA pentru acest an! Plata începe pe 16 octombrie!

OFICIAL! Avans mai mare la subvențiile APIA pentru acest an! Plata începe pe 16 octombrie!

04 august 2021 - 18:49

Astăzi, 4 august, Comisia Europeană a adoptat o măsură prin aplicarea căreia fermierii pot să primească plăți în avans mai mari în cadrul politicii agricole comune (PAC), anunță Comisia Europeană într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Date oficiale MADR: România are 3.226.000 de exploatații agricole, din care un sfert beneficiază de subvenții APIA!

Date oficiale MADR: România are 3.226.000 de exploatații agricole, din care un sfert beneficiază de subvenții APIA!

04 august 2021 - 16:09

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, sub coordonarea Institutului Naţional de Statistică, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Afacerilor Interne, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, împreună cu structurile lor teritoriale, în România au fost recenzate circa 3.226.000 de exploatații agricole, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis astăzi Agroinfo.

Expert în agricultură, candidat la funcția de ministru al Agriculturii!

Expert în agricultură, candidat la funcția de ministru al Agriculturii!

04 august 2021 - 09:26

Viorel Gherciu, expert în agricultură, este propus pentru funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare în Republica Moldova. Din 2018, el ocupă funcția de director al „VEREIN Donau Soja” în Moldova și este responsabil de proiecte de dezvoltarea culturilor de soia în Moldova.

Vor dispărea multe dintre fermele de creștere a animalelor?!

Vor dispărea multe dintre fermele de creștere a animalelor?!

04 august 2021 - 08:08

Fermele de creștere a animalelor primesc, în ultima perioadă, tot mai multe lovituri. Viitorul se arată întunecat, multe dintre aceste ferme vor dispărea. Luate pe rând, ferme de porci, de vaci sau de oi, observăm că nicăieri nu se întrevăd speranțe de mai bine, pentru niciunul dintre sectoare ajutoarele nu sunt suficiente, iar la acestea se adaugă tot felul de presiuni care se fac pentru renunțarea la consumul de carne din diferite motive și angrenate de diverse interese economice.

APIA, anunț ACUM: Subvenția APIA pentru minim 3 bovine!

APIA, anunț ACUM: Subvenția APIA pentru minim 3 bovine!

04 august 2021 - 06:45

Ultima săptămână pentru a cere ajutorul Covid pentru minim 3 bovine! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță crescătorii de animale că până la data de 9 august 2021 primește cererile de solicitare a ajutorului Covid bovine pentru acest an. Agroinfo vă pune la dispoziție condițiile pentru obținerea acestui ajutor, transmise nouă de către APIA.

EFSA: 1,3 milioane de porci din ferme, uciși de pesta porcină africană!

EFSA: 1,3 milioane de porci din ferme, uciși de pesta porcină africană!

03 august 2021 - 15:14

Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară (EFSA) a demarat campania "OPRIȚI Pesta Porcină Africană". Între anii 2016 șu 2020, pesta porcină africană a dus la sacrificarea a 1,3 milioane de porci din fermele din Europa, susține EFSA.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Dilemă

Dilemă
Un tip intră într-o berărie: Detalii