Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AJUTOR DE 90.000 DE LEI PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE, OVINE ȘI CAPRINE!

Publicat: 20 octombrie 2020 - 06:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SPRIJIN FERMIERI. Crescătorii de bovine, ovine și caprine din județul Harghita pot să acceseze ajutorul financiar acordat în cadrul ”Programului anual de sprijinire a asociaţiilor din judeţul Harghita”. Programul este derulat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean, iar bugetul total al programului pentru anul 2020 este de 150.000 de lei.

Potrivit Ghidului solicitantului, scopul programului este sprijinirea și stimularea activităților asociațiilor și cooperativelor de prelucrare şi valorificare din județul Harghita, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol şi al dezvoltării rurale.

Activităţi finanţate pentru asociaţiile crescătorilor de bovine, ovine, caprine din judeţul Harghita:

- Finanţarea achiziţionării echipamentelor punctelor de colectare a laptelui (tancuri de răcire, aparatură pentru stabilirea calităţii laptelui, calculatoare, imprimante, programe pentru monitorizarea cotelor de lapte,tocatori resturi vegetale(pentru pasuni),cîntar animale,stand de contentie bovine, extractor viței,masina de tuns oi, remorcă transport animale( pînă la 1500 de kg) etc.) –
(90 000 lei)

Activităţi finanţate pentru asociaţiile de procesare și de prelucrare a fructelor și a legumelor din judeţul Harghita:
- Datarea asociațiilor cu diferite echipamente și instalații, dotarea bucătăriilor asociaţiilor de prelucrare a fructelor cu: marmite electrice, borcane, etichete, ambalaje, chiuvete inox, mese inox, etc., până la limita fondului alocat (30 000 lei)

Activităţi finanţate pentru asociaţiile profesionale din judeţul Harghita:
- organizarea de expoziţii;
- organizarea de conferinţe;
- discuţii la masa rotundă; seminării tematice
- manifestări profesionale;
- participarea la evenimente profesionale, schimburi de experienţă;
- achiziţionarea de echipamente în vederea desfăşurării activităţilor acestora altele decât cele pentru dotarea punctelor de colectare a laptelui şi a fructelor, până la limita fondului alocat ( 30 000 lei)

Beneficiarii programului:

Pot depune solicitare de sprijin persoane juridice înfiinţate pe baza, Ordonanţei 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii care activează în domeniul agricol sau a dezvoltării rurale al căror sediu se află pe teritoriul consiliilor locale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita sau sunt de interes judeţean.

Pe baza Hotărârii nr. 1/2020 a Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Județean Harghita, privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al asociaţiei pe anul 2020, bugetul programului este de 150. 000 lei.

Finanţarea asigurată de către „Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală a Consiliului Judeţean Harghita” va fi de 49% din bugetul total al proiectului. Diferenţa de 51% din valoarea totală trebuie să fie asigurată de solicitant, din resurse proprii sau alte surse de finanţare. Contribuţia proprie obligatorie va fi de minim 10% din bugetul total al proiectului.

Cheltuieli eligibile:

Echipamente, aparatură: centre de colectare a laptelui tancuri de răcire, aparatură pentru stabilirea calităţii laptelui, programe pentru monitorizarea cotelor de lapte pentru centrele de colectare ale laptelui, calculatoare, imprimante, echipamente pentru dotarea bucătăriilor de prelucrare a fructelor, instalații tocatori resturi vegetale(pentru pasuni),cîntar animale,stand de contentie bovine, extractor vitei,masina de tuns oi, remorcă transportă animale( pînă la 1500 de kg) și alte echipamente.

Documentaţia solicitanţilor va cuprinde următoarele acte:

a) Cerere de finanţare
b) Copia după actul de înscriere legală (statut) conform cu original
c) Copie după încheierea judecătorească
d) Copie după certificatul de înregistrare fiscală
e) Certificat de atestare fiscală din care să rezulte că şi-a îndeplinit obligaţiile de plată exigibile a impozitelor şi taxelor către stat, precum şi contribuţiile pentru asigurările sociale de stat; original
f) Copie după bilanţul contabil pe anul precedent ştampilat de Direcţia Finanţelor Publice. Conform cu originalul.
g) Ofertă de preț, dacă este cazul.

Programul de sprijin se desfășoară până la data de 30 decembrie 2020.

Scopul nostru este de a consolida și sprijini fermele individuale și familiale. În același timp, încurajăm fermierii să formeze cooperative. Am putut vedea succesul procesatorilor de lapte din Frumoasa, Lunca de Jos și Cristuru Secuiesc. Micile abatoare și procesatorii de legume trebuie să funcționeze în același mod, dar trebuie să reinterpretăm și utilizarea lânii. Continuăm să fim atenți la promovarea produselor locale. Vrem să fim parteneri cu toți producătorii și fermierii locali. Vrem să ne sprijinim tinerii fermieri cu proiecte, oferindu-le posibilitatea de a rămâne acasă. Munca tinerilor noștri fermieri ajută foarte mult la stimularea economiei județului și la crearea de locuri de muncă, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, pentru Ziar Harghita.

Data limită de depunere a proiectelor este 30 octombrie 2020, ora 12:00, la sediul asociației, Miercurea Ciuc, str. Piața Libertății, nr.5, camera 244/B.

Vizualizat: 13419 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul Oros, la stâna unui mic crescător de ovine!

Ministrul Oros, la stâna unui mic crescător de ovine!

09 mai 2021 - 20:41

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost la sfârșitul săptămânii la stâna unui tânăr crescător de ovine. Oierul are o fermă mică de care se ocupă împreună cu familia sa.

ANSVSA: 5.594 de cazuri de pestă africană la mistreți!

ANSVSA: 5.594 de cazuri de pestă africană la mistreți!

09 mai 2021 - 08:47

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.594 de cazuri la mistreți în 41 de județe. În ultima săptămână, au fost înregistrate 24 de cazuri noi de PPA la mistreți, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ANSVSA, într-un comunicat transmis pentru Agroinfo.

Interdicții ANSVSA! O nouă amenințare pentru ferme!

Interdicții ANSVSA! O nouă amenințare pentru ferme!

09 mai 2021 - 08:04

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală a confirmat prezența virusului gripei aviare, serotipul H5N8, la păsările dintr-o exploatație comercială, cu un efectiv de 180.000 de capete, din localitatea Ungheni, județul Mureș, în seara zilei de 6 mai 2021, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ANSVSA, într-un comunicat transmis Agroinfo.

Atenție! Data limită pentru obținerea subvenției la usturoi, 3.000 euro/ha!

Atenție! Data limită pentru obținerea subvenției la usturoi, 3.000 euro/ha!

07 mai 2021 - 07:54

Cuantumul ajutorului de minimis la usturoi, pentru acest an, este de 3.000 euro/ha. Pentru a fi eligibili, legumicultorii trebuie să deţină o suprafaţă de minimum 3.000 de metri pătraţi, să obţină o producţie de 3 kg de usturoi de pe fiecare 10 metri pătraţi cultivaţi, să fie înregistraţi în registrele agricole ale primăriilor pe a căror rază se află culturile şi să facă dovada producţiei realizate prin documente justificative.

Ajutoare pentru fermieri care așteaptă aprobarea Guvernului!

Ajutoare pentru fermieri care așteaptă aprobarea Guvernului!

06 mai 2021 - 20:23

Noi scheme de ajutor, lansate în acest an, de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale urmează să fie aprobate de Guvern.

Decizie Guvern pentru ajutoarele acordate apicultorilor!

Decizie Guvern pentru ajutoarele acordate apicultorilor!

06 mai 2021 - 19:58

În ședința Guvernului din data de 5 mai 2021 a fost aprobată o Hotărâre care completează și modifică Hotărârea Guvernului nr. 339/2020 privind aprobarea Programului Naţional Apicol pentru perioada 2020-2022, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 07 – 13 Mai 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 07 – 13 Mai 2021!

06 mai 2021 - 16:36

Caracteristici meteorologice. În acest interval va predomina o vreme în general normală sub aspect termic, în  aproape toată ţara. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 7...22°C, în majoritatea regiunilor, limite apropiate de normele climatologice.

Exclusiv. ASOCIAŢIA PRESEI AGRICOLE din România organizează PRIMA DEZBATERE internaţională cu tema

Exclusiv. ASOCIAŢIA PRESEI AGRICOLE din România organizează PRIMA DEZBATERE internaţională cu tema "PACTUL VERDE"!

06 mai 2021 - 15:19

Evenimentul "GREEN DEAL - PACT şi IMPACT", se va desfășura la data de 12 mai 2021, pe platforma ZOOM Pro, și este dedicat membrilor Asociaţiei Presei Agricole din România (A.P.A.R.), jurnaliști, comunicatori și reprezentanți ai sectorului agricol care doresc să afle în exclusivitate, direct de la invitații speciali ai conferinţei, cele mai calde informații în ceea ce privește viitoarea reformă agricolă europeană.

Un fermier belgian a mutat granița cu Franța pentru că piatra de hotar îl deranja la arat!

Un fermier belgian a mutat granița cu Franța pentru că piatra de hotar îl deranja la arat!

06 mai 2021 - 09:09

Un fermier din Belgia a reuşit, accidental, să redeseneze graniţa ţării cu Franţa după ce, deranjat că piatra de hotar era în calea tractorului său, a mutat-o câţiva metri în teritoriul vecin. În loc să provoace o revoltă internațională, incidentul a fost întâmpinat cu zâmbete pe ambele părți ale frontierei.

Subvenții APIA încasate pe chitanțe false cu ajutorul unei angajate APIA!

Subvenții APIA încasate pe chitanțe false cu ajutorul unei angajate APIA!

06 mai 2021 - 08:25

Mamă și fiică din județul Olt, anchetate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru că au încasat subvenții agricole folosindu-se de acte false. Una dintre cele două femei ar fi angajată APIA Olt. Cele două și-au recunoscut vina, susține un comunicat al DNA transmis media.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Bancul zilei

Probabilitate...

Probabilitate...
Ce vor avea afişat la pompă, în 2015, benzinăriile: Detalii