FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Ajutoare europene! Condiție obligatorie pentru micii crescători de animale!

Publicat: 05 octombrie 2021 - 09:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Condiția care exclude, anul acesta, micii crescători de animale de la plata ajutoarelor europene! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) informează crescătorii de animale că beneficiază de finanțare europeană, de ajutoare pe fermă, doar crescătorii de animale care îndeplinesc o condiție esențială.

Dacă în cazul marilor ferme de animale nu e o problemă accesarea ajutoarelor europene, distribuite prin AFIR, pentru că aceste ferme sunt majoritar fiscalizate, au personalitate juridică sau sunt persoane fizice autorizate, situația este schimbată când vorbim de fermele mici de creștere a animalelor.

Se pare că mulți dintre micii crescători de animale din România sunt persoane fizice neautorizate, iar acest lucru îi exclud de la plata ajutoarelor europene.

În cadrul submăsurii 4.1 Investiții în exploatații agricole, zootehnia beneficiază de alocare distinctă. Ghidul solicitantului, publicat ieri de AFIR, include lista ajutoarelor europene pe care le pot accesa, anul acesta, micii crescători și cuantumul ajutorului pentru fermele mici din zootehnie, de exemplu, 300.000 de euro/fermă pentru construcții-montaj sau 400.000 euro/fermă pentru lanțuri alimentare integrate. În acelați timp, AFIR subliniază că sunt excluse de la aceste ajutoare persoanele fizice neautorizate.

Cine poate beneficia de fonduri nerambursabile

- Solicitanţii eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 4.1 sunt fermierii definiți în acord cu prevederile R 1305/ 2013, R 1307/ 2013 si PNDR 2014-2020 astfel, beneficiarii fermieri sunt definiți în cadrul PNDR 2014-2020 ca fiind persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale așa cum sunt definite în OUG 44/ 2008, sau persoane juridice (de drept public sau privat) sau un grup de persoane fizice sau juridice, indiferent de statutul juridic pe care un astfel de grup şi membrii săi îl dețin în temeiul legislației naționale, ale căror exploatații se situează pe teritoriul României şi care desfășoară o activitate agricolă;

Categoriile de beneficiari eligibili care pot primi fonduri nerambursabile sunt:

Persoana fizică autorizată (înfiinţată în baza OUG nr. 44/ 2008, cu modificările și completările ulterioare);
Întreprindere individuală (înfiinţată în baza OUG nr. 44/ 2008, cu modificările și completările ulterioare);
Întreprindere familială (înfiinţată în baza OUG nr. 44/ 2008, cu modificările și completările ulterioare);
Societate în nume colectiv – SNC (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificările și completările ulterioare);
Societate în comandită simplă – SCS (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificările şi completările ulterioare);
Societate pe acţiuni – SA (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificarile şi completările ulterioare);
Societate în comandită pe acţiuni – SCA (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificările şi completările ulterioare);
Societate cu răspundere limitată – SRL (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificările şi completările ulterioare);
Societate comercială cu capital privat (înfiinţată în baza Legii nr. 15/ 1990, cu modificările şi completările ulterioare);
Institute de cercetare – dezvoltare, precum și centre, staţiuni şi unități de cercetare-dezvoltare și didactice, inclusiv universităţi din domeniul agricol cu personalitate juridică, de drept public sau privat (înfiinţate în baza Hotărârii de Guvern de înființare și funcționare specifice, în cazul celor de drept public, şi în baza statutului de funcționare, în cazul celor de drept privat) având în subordine stațiuni de cercetare-dezvoltare și didactice (definite potrivit legislaţiei naţionale în vigoare privind organizarea şi funcţionarea acestora),– doar pentru unitățile de producție agricolă înregistrate la APIA.
În cazul stațiunilor de cercetare-dezvoltare și didactice aflate în subordinea Universităților cu profil agricol, se va avea în vedere ca în cadrul proiectului să se detalieze și să se ia în calcul doar activele unității vizate de investiție și nu activele Universității (ex. – calculul dimensiunii economice).
Societate agricolă (înfiinţată în baza Legii nr. 36/ 1991 cu modificările şi completările ulterioare);
Composesorate, obști și alte forme asociative de proprietate asupra terenurilor (menţionate în Legea nr. 1/ 2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, cu modificările și completările ulterioare);
Societate cooperativă agricolă (înfiinţată în baza Legii nr. 1/ 2005 cu modificările și completările ulterioare, iar investiţiile realizate să deservească interesele propriilor membri);
Cooperativă agricolă (înfiinţată în baza Legii nr. 566/ 2004, cu modificările și completările ulterioare, iar investiţiile realizate să deservească interesele majorității membrilor acționari care au calitatea de fermieri.
Grup de producători și Organizație de producători (constituite în baza Ordonanței Guvernului nr. 37/ 2005 privind recunoașterea și funcționarea grupurilor și organizațiilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole, cu completările și modificările ulterioare și Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 406/ 2017 pentru aprobarea Normelor privind recunoaşterea organizaţiilor de producători şi a altor forme asociative din sectorul fructelor şi legumelor) iar investiţiile realizate să deservească interesele majorității membrilor care au calitatea de fermieri.

 

 

 

Vizualizat: 11444 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Oierul Dumitru Andreșoi: Nu e o rușine să fii fermier performant în România! Eu am muncit!

Oierul Dumitru Andreșoi: Nu e o rușine să fii fermier performant în România! Eu am muncit!

27 octombrie 2021 - 10:19

Crescătorul de ovine Dumitru Andreșoi, județul Hunedoara, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia, spune că nu e o rușine să fii fermier performant în România. "Eu am muncit", spune oierul. "Nu am avut contracte cu statul și nici terenuri de la Agenția Domeniilor Statului."

APIA OFICIAL ASTĂZI: Banii transferați fermierilor, crescătorilor din fiecare județ!

APIA OFICIAL ASTĂZI: Banii transferați fermierilor, crescătorilor din fiecare județ!

27 octombrie 2021 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în cele 9 zile care s-au scurs de la startul Campaniei 2021 de plată în avans, a autorizat la plată suma de 745,29 milioane de euro, pentru un număr de 546.158 fermieri, reprezentând 70.89% din fermierii eligibili pentru această plată.

Ministrul Oros: Decizie pentru apicultori!

Ministrul Oros: Decizie pentru apicultori!

27 octombrie 2021 - 07:03

Ministrul interimar al agriculturii, Adrian Oros, anunță că s-a decis marți, 26 octombrie 2021, în cadrul unui grup de lucru la Ministerul Agriculturii, obligativitatea menționării pe eticheta mierii atât a țărilor de proveniență, cât și a procentului de miere din fiecare țară. Decizia urmează să fie notificată către Comisia Europeană. 

Șeful APIA, anunț urgent pentru fermieri: Depuneți actele pentru ajutorul de minimis!

Șeful APIA, anunț urgent pentru fermieri: Depuneți actele pentru ajutorul de minimis!

27 octombrie 2021 - 06:46

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță fermierii care au solicitat ajutorul de minimis la legume să depună urgent actele cu care fac dovada valorificării producției pentru a beneficia de bani. Șeful APIA a convocat marți o ședință cu conducerile APIA din toată țara. 

Ministrul Oros, la Indagra!

Ministrul Oros, la Indagra!

26 octombrie 2021 - 19:58

Ministrul interimar al agriculturii, Adrian Oros, va fi prezent miercuri, 27 octombrie 2021, la deschiderea Târgului Internațional Indagra, unul dintre cele mai mari evenimente din agricultură și industrie alimentară.

Aberații de Bruxelles! Dacă ți-a fătat vaca pe o pășune la 20 km de fermă, lași vițelul pe pășune!

Aberații de Bruxelles! Dacă ți-a fătat vaca pe o pășune la 20 km de fermă, lași vițelul pe pășune!

26 octombrie 2021 - 19:09

Comisia privind protecția animalelor în timpul transportului, Parlamentul European, a dezbătut marți, 26 octombrie 2021, printre altele, și anumite restricții la transportul vițeilor neînțărcați.

Neață, Asociația Ovine Dacia: Țurcana bate toate rasele, iar ciobanii sunt cei mai mari economiști!

Neață, Asociația Ovine Dacia: Țurcana bate toate rasele, iar ciobanii sunt cei mai mari economiști!

26 octombrie 2021 - 10:19

Rasa de ovine Țurcană bate toate rasele de oi la rezistență, profitabilitate, iar ciobanii sunt cei mai mari economiști, a spus ing. Gheorghe Dan Neață, director general, coordonator Registrul genealogic Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara. Potrivit acestuia, 90% dintre crescători români de oi mizează pe rasa Țurcană. 

Subvenția APIA de 4.800 euro/ha: Condiție obligatorie pentru acest an!

Subvenția APIA de 4.800 euro/ha: Condiție obligatorie pentru acest an!

26 octombrie 2021 - 07:55

Fermierii care cultivă legume în spații protejate, sere și solarii, vor încasa anul acesta sprijinul cuplat vegetal, subvenția europeană cu un cuantum de peste 4.800 euro pe hectar, dacă vor îndeplini o condiție obligatorie, stabilită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Această condiție APIA obligă fermierii să depună la APIA până la data de 1 noiembrie 2021 dovada comercializării legumelor și alte acte justificative. 

APIA urgent! Termen limită plata subvențiilor 1 noiembrie 2021!

APIA urgent! Termen limită plata subvențiilor 1 noiembrie 2021!

26 octombrie 2021 - 07:10

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează fermierii că termenul limită pentru depunerea unor documente justificative pentru încasarea ajutorului național tranzitoriu pe hectar și a sprijinului cuplat vegetal, pentru anumite culturi agricole, este 1 noiembrie 2021. Agroinfo a obținut de la APIA informațiile de care aveți nevoie. 

Document semnat astăzi de ministrul Adrian Oros!

Document semnat astăzi de ministrul Adrian Oros!

25 octombrie 2021 - 20:28

Ministrul interimar al agriculturii, Adrian Oros, a semnat astăzi un document prin care este recunoscută problema deficitului de proteine furajere rezultată din nevoile zootehniei și dependența Uniunii Europene de importurile de proteine vegetale din țări terțe pentru hrana animalelor. În același timp, documentul stabilește creșterea suprafețelor alocată culturilor proteice.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cum vede Iacob Boca agricultura peste 5 ani: procesare, tânăra generație, digitalizare!

Cum vede Iacob Boca agricultura peste 5 ani: procesare, tânăra generație, digitalizare!

Iacob Boca, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Taurine din judeţul Mureş, spune că singura şansă de a salva economia României este... agricultura. Cum?

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Statistică

Statistică
- De ce v-aţi oprit la 3 copii? Detalii