Adama
Agreena
AGRICOVER

Ajutoare europene! Condiție obligatorie pentru micii crescători de animale!

Publicat: 05 octombrie 2021 - 09:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Condiția care exclude, anul acesta, micii crescători de animale de la plata ajutoarelor europene! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) informează crescătorii de animale că beneficiază de finanțare europeană, de ajutoare pe fermă, doar crescătorii de animale care îndeplinesc o condiție esențială.

Dacă în cazul marilor ferme de animale nu e o problemă accesarea ajutoarelor europene, distribuite prin AFIR, pentru că aceste ferme sunt majoritar fiscalizate, au personalitate juridică sau sunt persoane fizice autorizate, situația este schimbată când vorbim de fermele mici de creștere a animalelor.

Se pare că mulți dintre micii crescători de animale din România sunt persoane fizice neautorizate, iar acest lucru îi exclud de la plata ajutoarelor europene.

În cadrul submăsurii 4.1 Investiții în exploatații agricole, zootehnia beneficiază de alocare distinctă. Ghidul solicitantului, publicat ieri de AFIR, include lista ajutoarelor europene pe care le pot accesa, anul acesta, micii crescători și cuantumul ajutorului pentru fermele mici din zootehnie, de exemplu, 300.000 de euro/fermă pentru construcții-montaj sau 400.000 euro/fermă pentru lanțuri alimentare integrate. În acelați timp, AFIR subliniază că sunt excluse de la aceste ajutoare persoanele fizice neautorizate.

Cine poate beneficia de fonduri nerambursabile

- Solicitanţii eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 4.1 sunt fermierii definiți în acord cu prevederile R 1305/ 2013, R 1307/ 2013 si PNDR 2014-2020 astfel, beneficiarii fermieri sunt definiți în cadrul PNDR 2014-2020 ca fiind persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale așa cum sunt definite în OUG 44/ 2008, sau persoane juridice (de drept public sau privat) sau un grup de persoane fizice sau juridice, indiferent de statutul juridic pe care un astfel de grup şi membrii săi îl dețin în temeiul legislației naționale, ale căror exploatații se situează pe teritoriul României şi care desfășoară o activitate agricolă;

Categoriile de beneficiari eligibili care pot primi fonduri nerambursabile sunt:

Persoana fizică autorizată (înfiinţată în baza OUG nr. 44/ 2008, cu modificările și completările ulterioare);
Întreprindere individuală (înfiinţată în baza OUG nr. 44/ 2008, cu modificările și completările ulterioare);
Întreprindere familială (înfiinţată în baza OUG nr. 44/ 2008, cu modificările și completările ulterioare);
Societate în nume colectiv – SNC (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificările și completările ulterioare);
Societate în comandită simplă – SCS (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificările şi completările ulterioare);
Societate pe acţiuni – SA (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificarile şi completările ulterioare);
Societate în comandită pe acţiuni – SCA (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificările şi completările ulterioare);
Societate cu răspundere limitată – SRL (înfiinţată în baza Legii nr. 31/ 1990 republicată, cu modificările şi completările ulterioare);
Societate comercială cu capital privat (înfiinţată în baza Legii nr. 15/ 1990, cu modificările şi completările ulterioare);
Institute de cercetare – dezvoltare, precum și centre, staţiuni şi unități de cercetare-dezvoltare și didactice, inclusiv universităţi din domeniul agricol cu personalitate juridică, de drept public sau privat (înfiinţate în baza Hotărârii de Guvern de înființare și funcționare specifice, în cazul celor de drept public, şi în baza statutului de funcționare, în cazul celor de drept privat) având în subordine stațiuni de cercetare-dezvoltare și didactice (definite potrivit legislaţiei naţionale în vigoare privind organizarea şi funcţionarea acestora),– doar pentru unitățile de producție agricolă înregistrate la APIA.
În cazul stațiunilor de cercetare-dezvoltare și didactice aflate în subordinea Universităților cu profil agricol, se va avea în vedere ca în cadrul proiectului să se detalieze și să se ia în calcul doar activele unității vizate de investiție și nu activele Universității (ex. – calculul dimensiunii economice).
Societate agricolă (înfiinţată în baza Legii nr. 36/ 1991 cu modificările şi completările ulterioare);
Composesorate, obști și alte forme asociative de proprietate asupra terenurilor (menţionate în Legea nr. 1/ 2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, cu modificările și completările ulterioare);
Societate cooperativă agricolă (înfiinţată în baza Legii nr. 1/ 2005 cu modificările și completările ulterioare, iar investiţiile realizate să deservească interesele propriilor membri);
Cooperativă agricolă (înfiinţată în baza Legii nr. 566/ 2004, cu modificările și completările ulterioare, iar investiţiile realizate să deservească interesele majorității membrilor acționari care au calitatea de fermieri.
Grup de producători și Organizație de producători (constituite în baza Ordonanței Guvernului nr. 37/ 2005 privind recunoașterea și funcționarea grupurilor și organizațiilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole, cu completările și modificările ulterioare și Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 406/ 2017 pentru aprobarea Normelor privind recunoaşterea organizaţiilor de producători şi a altor forme asociative din sectorul fructelor şi legumelor) iar investiţiile realizate să deservească interesele majorității membrilor care au calitatea de fermieri.

 

 

 

Vizualizat: 12173 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Experți din MADR au participat la târgul internațional „Potato Europe 2024” din Republica Franceză

Experți din MADR au participat la târgul internațional „Potato Europe 2024” din Republica Franceză

13 septembrie 2024 - 13:17

În perioada 11-12 septembrie 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale împreună cu Federația Națională a Cartofului din România a participat cu stand la Târgul Internațional „Potato Europe 2024”, organizat în localitatea Villers Saint Christophe din Republica Franceză.

APIA ASTĂZI: Subvenția APIA de 175 euro/ha garantată 5 ani!

APIA ASTĂZI: Subvenția APIA de 175 euro/ha garantată 5 ani!

13 septembrie 2024 - 13:00

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă prelungirea pȃnă la data de 04.10.2024, ora 14.30, a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției DR-07„Silvo-mediu și climă” din cadrul PS PAC 2023-2027.

Oficial MADR! Cuantum avans subvenții APIA aprobat!

Oficial MADR! Cuantum avans subvenții APIA aprobat!

13 septembrie 2024 - 07:20

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va acorda şi în acest an, în cadrul Campaniei 2024, avansuri în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru plățile directe și de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în cazul sprijinului acordat în cadrul intervențiilor de dezvoltare rurală și intervențiilor de mediu și climă, ca urmare a derogării Comisiei Europene.

Comunicat APIA ASTĂZI! Plăți făcute!

Comunicat APIA ASTĂZI! Plăți făcute!

12 septembrie 2024 - 16:37

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat autorizarea la plată a rentierilor agricoli care și-au vizat carnetele de rentier în perioada 01 martie – 02 septembrie 2024. Astfel, a fost autorizat la plată un număr total de 23.603 rentieri agricoli cu suma totală de 31,56 milioane lei.

Legea care-i scutește pe fermieri de executarea silită!

Legea care-i scutește pe fermieri de executarea silită!

12 septembrie 2024 - 16:21

Guvernul Republicii Moldova vrea să adopte o lege care îi va scuti pe fermieri de executarea forțată a plăților către bănci.

AFIR, ultimele informații ajutor minim 300.000 euro/fermă vaci!

AFIR, ultimele informații ajutor minim 300.000 euro/fermă vaci!

12 septembrie 2024 - 08:57

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că a publicat Raportul de contestații DR 20 Investiții în exploatații zootehnice, etapa 2 bovine.

Subvenție pentru crescătorii de animale care-și încetează activitatea!

Subvenție pentru crescătorii de animale care-și încetează activitatea!

12 septembrie 2024 - 08:33

O subvenție mai puțin obișnuită! Este acordată crescătorilor de animale, în special bovine, care-și încetează activitatea. Se întâmplă în Olanda. 

Terenurile pentru subvenții APIA cadastrate, intabulate!

Terenurile pentru subvenții APIA cadastrate, intabulate!

12 septembrie 2024 - 08:08

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) anunță finalizarea înregistrării sistematice integrale a imobilelor în 266 de UAT-uri, din totalul de 3.181 de UAT-uri, precum și în peste 27.800 de sectoare cadastrale, cu o suprafață de peste 5,9 milioane de hectare.

Mesaj URGENT APIA plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Mesaj URGENT APIA plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

12 septembrie 2024 - 07:59

Termen urgent pentru plata subvențiilor APIA! Fermierii, crescătorii de animale care solicită subvenții pe hectar și cap animal pentru acest an trebuie să se prezinte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 30 septembrie 2024.

ASTĂZI! Ajutor 10 euro/familia de albine!

ASTĂZI! Ajutor 10 euro/familia de albine!

11 septembrie 2024 - 16:36

Deputații au adoptat miercuri un proiect de lege care prevede revenirea la cota de TVA de 9% pentru hrana albinelor pe bază de zahăr adăugat. De asemenea, apicultorii solicită și aprobarea unui ajutor de 10 euro/familia de albine. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Apel la Poliţie

Apel la Poliţie
O bătrânică sună la Poliţie: Detalii