KWS+
Reclama header after big part 2

AGROINFO ÎNTREABĂ APIA PENTRU TINE! CÂND AJUNGE SUBVENȚIA APIA ÎN CONT!

Publicat: 07 decembrie 2020 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

RĂSPUNDEM MESAJELOR DE LA FERMIERI! Suntem alături de fermieri și pentru a veni în sprijinul lor, vom întreba zilnic la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), care este stadiul plăților pentru fiecare județ, comună sau chiar sat. Este o inițiativă AGROINFO. Astăzi, îi răspundem crescătoarei de animale Adina Bujnița din satul Rediu, comuna Rădăuți-Prut, județul Botoșani.

Nimeni din satul meu nu a luat subvenția de la APIA. Nu a primit nimeni niciun ban. Știți ceva? Ni se mai dă și nouă subvențiile? Majoritatea celor din sat care iau subvenții se ocupă de creșterea animalelor. Sunt din satul Rediu, comuna Rădăuți-Prut, județul Botoșani, ne-a scris astăzi, 7 decembrie 2020, Adina Bujnița.

Crescătoarea de animale a subiniat că niciun fermier din satul Rediu nu a primit un leu subvenție. AGROINFO a luat imediat legătura cu conducerea APIA Botoșani, să vedem ce se întâmplă, care este situația plăților APIA pentru satul Rediu.

Cu amabilitate, ne-a răspuns directorul adjunct APIA Botoșani, Marcel Niță.

Deci, ne referim la fermierii din satul Rediu, comuna Rădăuți-Prut, care au depus cererile unice de plată pentru anul 2020. Vă pot spune că astăzi (7 decembrie 2020 n.r.) din totalul de 62 de fermieri, care au cereri din satul Rediu, s-a autorizat un număr de 55 de fermieri. Nu aș putea să vă spun câți dintre cei 55 de fermieri au deja banii în conturi, asta nu vă pot spune, pentru că nu știu. Pot să vă spun însă că 55 de fermieri au verificările făcute și sunt autorizați la plata subvențiilor de către noi. Sunt autorizați la plata finală a subvențiilor pentru anul 2020, a declarat directorul executiv adjunct APIA Botoșani, Marcel Niță, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Listele cu fermierii autorizați la plata subvențiilor APIA, eligibili să-și primească subvențiile, sunt transmise de centrele județene APIA la APIA Aparat Central, deci, la București. Transferul banilor în conturile fermierilor este făcut din contabilitatea APIA Aparat Central. De obicei, între autorizarea la plată a fermierilor și ajungerea banilor în conturile acestora trec între 3 și 5 zile poate chiar mai mult.

Cuantumul schemelor de plăți directe 2020 achitate de APIA la plata finală și pentru care sunt autorizați la plată fermierii din satul Rediu, și nu doar ei, sunt următoarele:

Schema de plată unică pe suprafață SAPS - 98,7381 euro/ha. APIA le achită fermierilor diferența de 30%. 70% din această subvenție le-a fost achitată fermierlor în avans.
Schema de plată redistributivă - primul interval 1-5 hectare inclusiv - 5 euro/ha; al doilea interval, peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv - 48,1053 euro/ha. Fermierii primesc diferența de 30% la plățile finale care au început pe data de 2 decembrie 2020. APIA le-a achitat, până la data de 27 noiembrie, 70% din cuantumul acestei scheme de plată pe suprafață.
Schema de pată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pentru înverzire) - 57,8245 euro/ha. APIA le achită fermierilor 30% din această subvenție, 70% din cuantum a fost achitat la plățile în avans.
Schema de plată pentru tinerii fermieri - 36,6119 euro/ha. APIA le achită fermierilor 30% din această schemă de plată, 70% a fost plătit de APIA în avans.

Schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine - 17,9060 euro/ha. APIA le achită crescătorilor de animale 30% din această subvenție, 70% a fost achitat la avansul APIA, efectuat până la data de 27 noiembrie 2020.

Sperăm că Adina Bujnița se află printre cei 55 de fermieri. În cazul în care se află printre cei 7 fermieri din satul Rediu care încă nu sunt autorizați la plata subvențiilor aferente anului 2020, sfatul nostru este să se intereseze la APIA, la funcționarul la care a depus cererea, dacă există vreo problemă cu dosarul ei de subvenții. Accesul la dosar, la datele personale, îi este permis doar titularului cererii APIA.

AGROINFO încearcă să obțină pentru voi, în fiecare zi, informații concrete despre stadiul plăților efectuate de APIA, indiferent că este vorba despre situația plăților de la nivelul unui județ sau al unei comune, al unui sat și indiferent că este vorba despre plățile directe sau plata ajutoarelor Covid-19 ori alte plăți gestionate de APIA.

Potrivit regulamentelor europene în vigoare, termenul final pentru achitarea subvențiilor APIA aferente anului de cerere 2020 este 30 iunie 2021.
Vizualizat: 3314 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MESAJ URGENT APIA PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ URGENT APIA PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 ianuarie 2021 - 22:01

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 01 februarie 2021 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2020 (trim. IV al anului 2020).

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 28 Ianuarie - 03 Februarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 28 Ianuarie - 03 Februarie 2021!

27 ianuarie 2021 - 20:49

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, în cea mai mare parte a țării.

NOI SUBVENȚII MARI, NEGOCIATE ASTĂZI DE FERMIERI CU MINISTRUL AGRICULTURII!

NOI SUBVENȚII MARI, NEGOCIATE ASTĂZI DE FERMIERI CU MINISTRUL AGRICULTURII!

27 ianuarie 2021 - 18:31

SUBVENȚIE DE MII DE EURO PE HECTAR! Fermierii au discutat astăzi cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, cum vor arăta noile subvenții pe hectar pentru legume. Practic, ajutorul de minimis acordat anul trecut pentru tomate va fi extins și pentru alte legume. Cuantumul ajutorului pentru tomate a fost de 3.000 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate.

DECIZIE GUVERN ASTĂZI! ATENȚIE, FERMIERI! AMENZI PÂNĂ LA 20.000 DE LEI!

DECIZIE GUVERN ASTĂZI! ATENȚIE, FERMIERI! AMENZI PÂNĂ LA 20.000 DE LEI!

27 ianuarie 2021 - 17:56

COMUNICAT. În ședința Guvernului de astăzi, 27 ianuarie 2021, a fost adoptată Hotărârea referitoare la modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, aprobate prin HG nr. 707/2018. Amenzile pentru cei care nu stârpesc această buruiană sunt uriașe.

SAIVAN FĂCUT SCRUM! FOCUL A FOST PUS INTENȚIONAT!

SAIVAN FĂCUT SCRUM! FOCUL A FOST PUS INTENȚIONAT!

27 ianuarie 2021 - 15:09

INCENDIU. Pompierii militari din județul Galați lucrează de peste 18 ore la lichidarea unui incendiu izbucnit marţi seara la un saivan de animale din localitatea Fârţăneşti, informează, miercuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Potrivit reprezentanților ISU Galați, focul a fost pus de o mână criminală.

CARE ESTE PREȚUL CORECT PE KILOGRAMUL DE MIEL ÎN VIU PENTRU ANUL ACESTA!

CARE ESTE PREȚUL CORECT PE KILOGRAMUL DE MIEL ÎN VIU PENTRU ANUL ACESTA!

27 ianuarie 2021 - 10:58

CÂT E MIELUL DE PAȘTE? Crescătorii de oi din România au plătit mai mult pentru furaje, prețul furajelor a crescut din cauza secetei de anul trecut, cheltuielile cu întreținerea animalelor a crescut în condiții de pandemie, astfel anul acesta ar trebui să crească prețul la miei pentru a-și recupera o parte din banii investiți, spun oierii.

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

27 ianuarie 2021 - 09:47

ANUNȚ! O nouă subvenție pe hectar pentru fermierii români pentru care sunt alocate, anul acesta, de 25 de milioane de euro! Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros.

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

27 ianuarie 2021 - 08:52

NUMĂR MIC DE FERMIERI CU SUBVENȚII MARI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a explicat care este structura, în acest moment, a fermelor din România. Șeful MADR a spus că sunt 790.000 de mici ferme, care cer subvenții APIA, practic, majoritatea cererilor depuse la agenția de plăți, dar care nu se pot numi ferme sunt, mai degrabă, gospodării țărănești.

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

27 ianuarie 2021 - 08:04

COMUNICAT. Gabriela Vila va conduce operațiunile ADAMA Agricultural Solutions în România și Republica Moldova. Având o experiență de peste 20 de ani în sectorul agri-business,  Gabriela Vila a ocupat anterior poziția de Director Național de Vânzări în cadrul companiei.

AVIZUL CARE PUNE FRÂNĂ AJUTORULUI DE 300.000 DE EURO/FERMIER!

AVIZUL CARE PUNE FRÂNĂ AJUTORULUI DE 300.000 DE EURO/FERMIER!

27 ianuarie 2021 - 07:47

BANI FERMIERI. Sprjinul de 300.000 de euro/beneficiar pentru construcția de abatoare de capacitate mică în zonă montană a fost cerut, anul trecut, doar de trei fermieri. Doar trei proiecte s-au depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), deși submăsura este deschisă din 13 iulie 2020 și termenul de depunere a fost prelungit până la 31 martie 2021. De ce nu se înghesuie crescătorii de animale să ceară acest ajutor care, aparent, este mare, iar de abatoare ar fi nevoie?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii