Adama
Agreena
AGRICOVER

AFIR: Prima tranșă de plată a ajutorului de 50.000 de euro/fermă pentru acest an!

Publicat: 25 iunie 2021 - 07:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Se întorc în țară să-și facă ferme! Patru tineri bihoreni din diaspora au semnat miercuri, la sediul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Bihor, contractele de finanţare pentru afacerile lor agricole care le dau posibilitatea să se întoarcă acasă.

"La OJFIR Bihor, astăzi (miercuri n.r.) s-au semnat primele patru contracte din cele zece de la nivel naţional. Trei proiecte au valori de câte 40.000 de euro, iar unul de 50.000 de euro. Ce este demn de remarcat este că toţi cei trei bărbaţi au studii superioare, au lucrat în agricultură în ultimii cinci ani şi au vârsta de 28 de ani, ceea ce rezultă că imediat după terminarea facultăţii au fost nevoiţi să plece în străinătate pentru a-şi rezolva nevoile financiare. Iar al patrulea beneficiar este o femeie, un om deosebit din perspectiva sacrificiului pe care l-a făcut, ca la doi ani după ce s-au născut copiii să plece în străinătate, cu soţul ei, pentru a le asigura un trai mai bun", a declarat, pentru Agerpres, directorul OJFIR Bihor, Cristian Buzlea.

Cei patru beneficiari ai Submăsurii 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri-diaspora vor primi, în zilele următoare, o primă tranşă din bani, 30.000 de euro, respectiv 37.000 de euro. Angajaţii OJFIR întocmesc astăzi, 25 iunie 2021, certificatele de plată, astfel încât, cel mai probabil, banii le vor ajunge în cont în data de 10 iulie, urmând ca ei să-şi achiziţioneze bunurile menţionate în cererea de finanţare.

tineri-si-mici-fermieri_b

Beneficiarii sunt din comunele Popeşti, Borod şi Bratca.

Unul dintre ei este absolvent de Silvicultură, are o exploataţie pe zmeură şi mur, cu procesare în fermă pentru gemuri şi siropuri.

Alt tânăr care beneficiază de bani, absolvent de Teologie, are o suprafaţă de teren de 12 hectare, pentru legume, din care patru hectare pe fasole, având deja contracte de livrare a producţiei către unul dintre depozitele înfiinţate în judeţ, Fresco Verde, în Nojorid.

Economistul are ca obiectiv să-şi construiască un solar pentru producţia de legume în spaţii protejate, iar femeia din Beznea are o suprafaţă mai mică de teren, de trei hectare, pe care vrea să cultive legume în spaţiu deschis, dorind să îşi cumpere mai mult teren agricol pentru a-şi dezvolta afacerea.

Potrivit directorului Buzlea, în raportul de selecţie din etapa trei au intrat zece tineri fermieri la nivel naţional. Din cei zece, patru sunt din judeţul Bihor. În etapa patru, care a fost în luna mai, în judeţul Bihor s-au depus 25 de cereri de finanţare care sunt, în prezent, în evaluare, din cele 177 la nivel naţional. În etapa din iunie, s-au depus doar două proiecte la nivel naţional, din care unul este din judeţul Bihor.

"În urma analizei pe care am făcut-o cu cei din zona de consultanţă a rezultat că, până în 5 iulie, termenul final, se vor mai depune circa 15 dosare pentru proiecte din Bihor. Prin urmare, noi vom ajunge la peste 45 de contracte ale tinerilor fermieri din diaspora care se întorc acasă", a precizat directorul OJFIR Bihor.

Vizualizat: 1329 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

Parchetul European percheziții ASTĂZI la fermierii români ACUZAȚI de o fraudă de 1,7 milioane euro!

18 aprilie 2024 - 19:09

Procurorii europeni, descindere la fermierii acuzați de o fraudă uriașă! Trei fermieri din județul Galați sunt plasați sub control judiciar după ce Parchetul European a deschis pe numele lor un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

Câți fermieri utilizează semnătura electronică la depunerea cererilor APIA!

18 aprilie 2024 - 18:50

Anul 2022 a fost primul an în care a fost introdusă semnătura electronică, aceasta fiind utilizată în prezent de peste 2.500 de fermieri, a declarat astăzi Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

Ce a anunțat ASTĂZI Adrian Pintea despre plățile APIA!

18 aprilie 2024 - 15:26

Secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 18 aprilie 2024, că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face zilnic plăți între 5 și 10 milioane de euro.

Ce reguli APIA trebuie să respecte anul ăsta crescătorii de animale!

Ce reguli APIA trebuie să respecte anul ăsta crescătorii de animale!

18 aprilie 2024 - 07:32

Responsabilitățile pe care le au crescătorii de animale pentru a beneficia de subvențiile APIA, aferente acestui an.

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

18 aprilie 2024 - 06:39

Pentru a beneficia de subvențiile APIA pe cap animal, aferente acestui an, animalele trebuie să fie identificate. Ghidul APIA pentru acest an lămurește care sunt mijloacele oficiale de identificare.

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

17 aprilie 2024 - 19:40

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi în conturile fermierilor aproximativ 900.000 euro, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo.

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

17 aprilie 2024 - 19:26

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut luni, 15 aprilie 2024, plăți de peste 18 milioane euro.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

17 aprilie 2024 - 14:12

APIA primește Cereri de plată aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”. 

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

17 aprilie 2024 - 12:19

Fermierii beneficiază și anul acesta de ajutorul național tranzitoriu, ANT, pe hectar. Care sunt condițiile anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru obținerea acestui ajutor aferent anului 2024?

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

17 aprilie 2024 - 09:09

Termen APIA foarte important anul acesta pentru a nu pierde subvențiile APIA în cazul transferului de exploatație. Cum se procedează, ce trebuie să faceți? Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informațiile de care aveți nevoie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii