ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Acte necesare subvenții APIA zootehnie pentru acest an!

Publicat: 22 februarie 2022 - 08:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de animale din România beneficiază și-n acest an de subvenția europeană cu cel mai mare cuantum pe cap de animal, sprijinul cuplat zootehnic. Actele de care au nevoie crescătorii și pe care trebuie să le depună la APIA sunt specificate printr-un ordin al ministrului agriculturii.

Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic

Sprijinul cuplat pentru creşterea ovinelor
Documente specifice:
a) adeverinţa eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea berbecilor, pentru care se solicită SCZ, în Registrul Genealogic al rasei și înscrierea/înregistrarea oilor în registrul genealogic al rasei, pentru care se solicită SCZ și respectarea raportului de maximum 35 femele ovine la un berbec înscris în registrul genealogic al rasei, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 9b partea A din Ordinul MADR nr. 45/2021; și/ sau
b) adeverinţa eliberată de biroul județean/oficiul pentru zootehnie județean, prin care se confirmă respectarea raportului de maximum 35 femele ovine neînscrise și neînregistrate într-un Registru Genealogic la un berbec cu certificat de origine, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 9b partea B din Ordinul MADR nr. 45/2021.

Termenul limită de depunere al documentelor mai sus menţionate este data de 01.09.2022 inclusiv.

colaj-plata-animale_b

Sprijinul cuplat pentru creşterea caprinelor
Documente specifice:
a) adeverinţa eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea Registrului genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea țapilor pentru care se solicită SCZ, în Registrul genealogic al rasei și înscrierea/înregistrarea caprelor în Registrul genealogic al rasei, pentru care se solicită SCZ și respectarea raportului de maximum 35 femele caprine la un țap înscris în Registrul genealogic al rasei, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 9b partea A din Ordinul MADR nr. 45/2021; și/sau
b) adeverinţa eliberată de biroul județean/oficiul pentru zootehnie județean, prin care se confirmă respectarea raportului de maximum 35 femele caprine neînscrise și neînregistrate într-un Registru Genealogic la un țap cu certificat de origine, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 9b partea B din Ordinul MADR nr. 45/2021.

Termenul limită de depunere al documentelor mai sus menţionate este data de 01.09.2022 inclusiv.

Sprijin cuplat pentru creşterea taurinelor din rase de carne
Documente specifice:
- copie de pe paşaportul fiecărui animal pentru care se solicită SCZ-categoria taurine de carne;
- adeverinţa eliberată de agenţia/asociaţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea / înregistrarea vacilor de carne în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală sau suplimentară și înscrierea taurilor de carne în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 9c din Ordinul MADR nr. 45/2021;

Sprijin cuplat pentru vacile de lapte
Documente specifice:
- copie de pe paşaportul fiecărei vaci de lapte pentru care se solicită SCZ-VL;
- adeverinţa eliberată de asociaţia/ agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea/ înregistrarea vacilor de lapte, pentru care se solicită SCZ, în registrul genealogic al rasei, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 9d din Ordinul MADR nr. 45/2021
- copie de pe cel puţin un contract cu un prim cumpărător, valabil pe o perioadă de minimum 6 luni, însoţită de copii de pe cel puţin o factură sau de pe cel puţin o filă din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul care efectuează livrare de lapte; sau
- copie de pe fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul persoana fizică ce efectuează vânzare directă a laptelui sau
- copie de pe avizul de însoţire a mărfii şi de pe dispoziţia de încasare a valorii aferente laptelui comercializat pentru producătorul care efectuează vânzarea directă a laptelui prin automatele de lapte, indiferent de forma de organizare juridică sau
- copie de pe factura /bonuri fiscale de vânzare directă a laptelui pentru PFA, II, IF şi SC sau
- copie de pe cel puţin un aviz de însoţire a mărfii care atestă livrarea şi de pe o notă de intrare-recepţie în unitatea de procesare din care rezultă livrarea şi recepţia laptelui la unitatea proprie de procesare, precum şi copie de pe certificatul constatator emis de ONRC din care să reiasă obiectul de activitate, respectiv procesare lapte.

Sprijin cuplat pentru cresterea bivoliţelor de lapte
Documente specifice:
- copia de pe paşaportul fiecărei bivoliţe de lapte pentru care se solicită SCZ;
- adeverinţa eliberată de asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei, prin care se confirmă înscrierea / înregistrarea bivoliţelor pentru care se solicită sprijin cuplat în registrul genealogic al rasei, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 9a din Ordinul MADR nr. 45/2021.

Ordin MADR privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată pentru anul 2022

Vizualizat: 4592 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Bani pentru APIA!

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Bani pentru APIA!

18 mai 2022 - 20:22

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de investiții „Servicii de dezvoltare și extindere a sistemului informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură de gestionare a cererilor de plată”, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo. 

Șeful APIA ASTĂZI, discuții cu fermierii, crescătorii de animale!

Șeful APIA ASTĂZI, discuții cu fermierii, crescătorii de animale!

18 mai 2022 - 20:00

Astăzi, 18 mai 2022, seria conferințelor de informare a fermierilor, demarată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru promovarea exclusivă a măsurilor delegate de AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către APIA din Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, a ajuns la Piatra Neamț.

Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă! Ce spun fermierii români!

Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă! Ce spun fermierii români!

18 mai 2022 - 13:13

România cultivă cereale pe milioane de hectare. Cele mai recente date indică o posibilă creștere a producției dacă vremea va ține cu fermierii. De altfel, situația în care se află cerealele din Rusia și Ucraina face loc noilor competitori care ar putea veni de la noi din țară. Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă, cel mai mare înregistrat vreodată. 

Ajutorul APIA 5.000 euro/fermă! Beneficiari, condiții, acte, termen plată!

Ajutorul APIA 5.000 euro/fermă! Beneficiari, condiții, acte, termen plată!

18 mai 2022 - 08:00

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial, procedura de implementare aferentă măsurii "Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat pentru activități specifice din domeniul industriei agroalimentare". Condiții, acte, termen pentru micrograntul APIA, ajutorul de 5.000 euro/fermă.

Oierii Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, ASTĂZI la Guvern! Subvenții și pășuni pentru crescătorii de oi!

Oierii Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, ASTĂZI la Guvern! Subvenții și pășuni pentru crescătorii de oi!

17 mai 2022 - 20:39

Premierul Nicolae Ciucă i-a primit marţi, la Palatul Victoria, pe reprezentanţii Asociaţiei Profesionale a Ciobanilor, transmite Guvernul. 

Comunicat APIA de ASTĂZI!

Comunicat APIA de ASTĂZI!

17 mai 2022 - 16:46

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată.

De la anul, adio subvenții pe hârtii!

De la anul, adio subvenții pe hârtii!

17 mai 2022 - 08:18

Din 2023, odată cu noua politică agricolă comună, obținerea ajutoarelor europene, a subvențiilor, nu va mai fi o competiție de hârtii pentru fermierii, crescătorii români de animale. Va conta performanța și nu respectarea unor criterii stabilite anapoda de niște funcționari, a spus ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

Ce trebuie să facă un fermier român ca să obțină un ajutor de 15 milioane de euro!

Ce trebuie să facă un fermier român ca să obțină un ajutor de 15 milioane de euro!

17 mai 2022 - 07:40

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat luni, la TVR1, că a fost majorată suma acordată fermierilor români care se orientează spre procesarea produselor agricole primare. De anul viitor, din 2023, aceștia vor putea obține 15 milioane de euro din bani europeni. Care este condiția esențială pentru o astfel de sumă? 

Ministrul Chesnoiu ASTĂZI despre ajutorul Covid pentru crescătorii de oi!

Ministrul Chesnoiu ASTĂZI despre ajutorul Covid pentru crescătorii de oi!

16 mai 2022 - 11:24

Crescătorii de ovine din România sunt într-o perioadă de performanță, produc din ce în ce mai mult și mai bine, spune ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu, astfel că nu au nevoie de un ajutor Covid pentru acest an. 

APIA OFICIAL ASTĂZI: Start plată! Sume pe hectar sprijin cuplat vegetal!

APIA OFICIAL ASTĂZI: Start plată! Sume pe hectar sprijin cuplat vegetal!

16 mai 2022 - 10:59

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 16 mai 2022, a demarat autorizarea la plată a schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal Campania 2021.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Prototipul ideal al Bălțatei românești în viziunea Cooperativei Agricole Someş-Arieş la Agraria 2022! Un interviu cu Călin Fărgaciu, membru fondator al asociaţiei transilvănene

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii