Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Tunarea guvernelor și propășirea patriei

Publicat: 11 ianuarie 2017 - 10:09
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Dacă ne închipuim guvernul ca pe o „rablă” mult dorită, totuși cu un motor de n-șpe mii de iepe cucuiete sub capota ruginită, dar care a avut la volan ba un pilot mult prea tehnic, fără curiozități de a apăsa accelerația la blană, ba unul mult prea temător (să nu zicem laș) care a ținut un picior pe frână și unul de gardă pe ambreiaj, apoi putem să pricepem mai limpede fiecare schimbare de după fiecare „achiziție”. 

Mai electorală sau mai puțin electorală (de troc postelectoral sau de necesitate fără stare). Uneori i se mai pun câteva table (desigur că mai pitorești, doar suntem în țara lui Vlahuță) direct peste cele ruginite, alteori i se scot portierele rablagite sau i se văcsuiesc cauciucurile crăpate, să pară mai jeep, mai de 16 (4X4, pentru cine a uitat aritmetica). Claxoanele însă, sunt de fiecare dată delicioase. Aproape miștocărești. Maneta primului-birjar este precum sceptrul voievozilor, iar portbagajul pe măsura bugetului. Uneori, dacă viziunea „tunătoare” e mai cu zvâc, se mai pun două sau chiar trei portbagaje externe, de tip Dacia 1300, pentru eventuale greutăți cu deficit, în afara prescripțiilor strict europene. Toate cele în nituri din aluminiu sau pur și simplu sârmate strâns, cu un răsuci de meseriaș.â

Apoi, imediat după botezul RAR ( a se citi jurământul de investitură) începe marea schimbare. Pistoanele, întotdeauna în y + z = w, se confecționează la cald, prin negocieri între baia de ulei și chiulasă. Apoi cilindrii nu au de ales, trebuie să se învețe cu noile pistoane. Și tot așa, se schimbă platina bună cu una și mai bună iar jigloare se suflă cu zgomot după tratamentul cu sârmă oțelită.

Nu se va scăpa nimic din vedere. Nici retrovizoarele, nici farurile. Unele, mai din inox, se vor lustrui un pic. Să se vadă că măcar suporturile au fost păstrate. De șasiu ce să mai vorbim. E după cât de adânc își doresc să tuneze caroseria. Ba în limuzină, ba în drezină. Și tot așa, de fiecare dată când se schimbă cârmacii. Uneori e cu comandă dublă.

În unele cazuri premierul a fost mult prea scurt și nu atingea mai deloc pedalele. Iar atunci când reușea să o facă era un dezastru. Alții erau învățați să fie copiloți și tot așa. Încât nu poți să nu te-ntrebi, cum naiba mai participă și la curse. Nu-i mare bai că nu pleacă de la start decât trași pe sfoară iar la finish nu reușesc să se oprească decât în gard. Important e că avem cel mai tunat și fulgerat monopost văzut vreodată. Dovadă că suntem creativi și plini de simțul umorului.
Na că am dat-o și eu în gard! Că tot nu știam cum să ocolesc atâta propășirea a patriei.

Acest text erste un pamflet şi trebuie tratat ca atare!

Vizualizat: 777 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii