Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria 2018
Reclama header after big part 3

Sfârlezele cu fofeze – un fel de sirene spre niciodată

Publicat: 27 noiembrie 2016 - 15:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În prag de alegeri parlamentare suntem în continuare o țară a extremelor, o țară în care Vodă încă se plimbă slobod doar prin lobodă. 

Iar revoluționarii noștri cotidieni sunt de tip cubanez caricatural. Arborează steaguri divers colorate la cefele lor de baștani care nu mai sunt demult subțiri. Și dăi și luptă, mai ceva ca pe Bulevardul Magheru la ceasurile nopții. O ascuțită luptă de clasă de tremură și colacii din mâinile pomanagiilor.
Dar lupta asta de clasă, care așteaptă subvenții de la stăpânire, e precum un tangou languros dansat lasciv cu dracu, înainte de marea trecere spre cele veșnic veșnice. Sau altfel spus, conform teoriilor lui Tata Iancu, e ca atunci când vrei să scoți muștele din Cișmigiu cu evantaiul.

Pe de altă parte, nu pot să nu zâmbesc (desigur, amar) atunci când văd cum unii, care se cred bulldogi, sunt fraieriți și de Tom, dar și de Jerry. Ba chiar și de proprii săi tovarăși de lătrat. Până și turbarea lor este de salon, cu spume altoite frumos, după ultima modă. Dar ei nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase. Ba e de vină cerul, ba e de vină pâmântul, fermierul niciodată.

Sfinți martiri pe suprafețele sterpe, ei sunt cei care scot laptele și mierea chiar și din piatră seacă. Așa că vor să-l dea în judecată când pe Busu, pentru că nu pune ploile când e nevoie de ele, când Parlamentul, că dezbate legile în loc să le ia ca pe sfintele moaște la pupat, sau mai recent ministerul, că nu le dă bani să plătească tălmacii la noua Marea Poartă, de la Bruxelles. Niciodată asemenea abordări nu vor aduce rezultate. Ba că tovarășul ministru e cel mai tare din parcare, ba că e cel mai slab „ever, ever”, în funcție de situațiile de moment. Ba că pogonarii „nu e buni” pentru țara asta, ba că fără ei nu se poate. Că străinii ne cumpără țara, iar fraierii de români vând pământul (în loc să-l doneze statului) și iau calea occidentului, sau fac coadă la „subvențiile” primarilor. Pe când băietanii mintoși, care au fost acolo unde trebuie, și cu cine trebuie, lucrează mii de hectare pe redevențe mici, fără ca măcar să le plătească. Pentru că statul e gras și poate răbda la infinit, nu ca arendatorul persoană fizică, care an de an pune presiune pe gâtul fermierilor fără ștaif politic. Iar alții, mai puțin norocoși, plătesc impozite de oraș pe terenurile cu lanuri de cereale din jurul orașelor mari.

Mă întreb când naiba lumea asta de oameni serioși, iubitori de țărână și cu scaun la cap va reuși să se adune pentru a putea combate real jocurile de putere care se încing în jurul activității lor?!!!!

Când vor avea lideri fără rulmenți din fontă, care să nu mai oscileze ca o sfârlează lăsată în voia vânturilor?!... Să fie și ei mândri că sunt membri într-o organizație care e după chipul și asemănarea lor, unde să plătească cotizații decente pentru buna ei funcționare din respect. Fără a aștepta mila guvernanților, care vor împărți banii la cât mai multe așa zise asociații și întotdeauna contra unui troc.

Vizualizat: 2879 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Lemken la Agritechnica 2017

Noutăţi Lemken la Agritechnica 2017

Câteva dintre noutăţile Lemken la Agritechnica 2017 prezentate de către Franz Jakoby – reprezentantul companiei în România: semănătoarea de precizie Azurit 9, plugul Diamant 11 şi aplicaţia dezvoltată împreună cu AppsforAgri.

Semănătoarea Azurit 9 dispune seminţele de porumb pe două rânduri, în format „DeltaRow” - în triunghi. Astfel, fiecare plantă are cu 70% mai mult spaţiu pentru nutriţie, ceea ce conduce la o mai bună acoperire a solului şi o rezistenţă mai bună la secetă a plantelor. Azurit 9 are un buncăr central de sămânţă de 600 litri şi buncăr pentru microfertilizare. Pentru fertilizarea clasică se poate ataşa buncărul unei semănători de păioase. Azurit 9 este disponibilă în 4, 6 şi 8 rânduri şi distanţa dintre rânduri de 50-75 cm.

Plugul Diamant 11 cu sistem „on land” – permite arătura cu tractoare cu lăţime mare (până la 4 metri lăţime) în brazdă şi în afara brazdei. Reglarea se face prin intermediul unui cilindru hidraulic suplimentar la punctul de pivotare al plugului.

În colaborare cu AppsforAgri (Olanda), Lemken a dezvoltat o staţie meteo care se plasează în câmp şi printr-o aplicaţie disponibilă pe smartphone aceasta transmite o serie de parametrii (temperatură, umitidate, etc.) care ajută la optimizarea cheltuielilor în culturile de păioase.

Monika Puiu în vizită la redacţia FERMA Elita Campionilor în Agribusiness Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2017

Bancul zilei

Plăcinte

Plăcinte
Mitică vine acasă foarte târziu şi uşor ameţit. Detalii