Adama
Vinasa Rompak

MINISTRUL AGRICULTURII a intrat în GREVA FOAMEI!

Publicat: 03 august 2016 - 11:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Exasperat de răutățile presei, nepriceperea supușilor și exagerările fermierilor, Achim Irimescu a intrat oficial (neoficial împărtășește demult durerea văcarilor, căprarilor, oierilor și a tuturor bacilor de pe plaiul acesta de pe-o gură de rai) în refuz de hrană voluntar.

Involuntar o fac cam mulți fermieri și mai ales cei care nu vor să fie moț pe sticlă și în paginile de facebock. Mai ales cei care cer cu înfrigurare subvențiile deși spun că nu mai au ce face cu ele pentru că „e mult prea târziu acum”. Ministrul agricultorilor și-a pus umbrela chiar în fața fermei lui Costel Caraș, sub atenta supraveghere a vacilor aflate într-un profund rumegat. Dar să vedem ce revendicări are capul încoronat de la castelul Agriculturii.

Lista e destul de lungă și, mi-aș permite să spun, aproape de sufletul meu moromețian.

Întâia nemulțumire a întâistătătorului (a nu se citi că e primul care stă) fermierilor este tocmai nefericirea de a locui într-un castel, în chiar centrul „satului cu miniștri”. Prea aproape de presă și la intersecția drumurilor tuturor nemulțumiților. Așa că principala revendicare se referă la mutarea curții fermierilor în Bărăgan. Adică în bătaia vântului și lipsa precipitaților. Ca să simtă toți supușii cum e să bei doar apă caldă în loc de apă minerală de la polul sud tratată cu vin de Porto (asta ca să nu se supere nicio cramă din mirificul regat al lui Dionisos). Să vadă el câți reporteri mai vin în praful dintre două lanuri uscate de porumb și floarea soarelui. În lipsa posibilității vreunui neavenit de a tăia altceva decât calea.

Apoi, din prea multă suferință, și-ar dori secretari de stat care să nu stea și directori care să directoricească ceva.

În al treilea rând și-ar dori o ghilotină pentru tratamentul celor care oricum poartă degeaba capul pe umeri. Sau doar ca să nu le plouă în gât. Cea mai tare cerință a înaltpreaînțelegătorului minstru al tuturor fermierilor neînțeleși este listarea fără echivoc, după reguli stabilite de AFIR și urmărite cu strictețe de APIA, a tuturor inițiativelor de spargere a asfaltului și de tăiere a cablurilor pentru a se putea întâmpina acțiunile de prime-time ale lui Dorel nefericitul.

Desfințarea pauzei de gândit dintre două zile de muncă și prelungirea pauzei de cafea la 8 ore cu introducerea de automate în fiecare cort. Lucrările de la APIA să se facă doar noaptea pentru a se obișnui fără lumină. Scoaterea facebockului din serviciile de internet interne și plantarea pokemonilor de jur împrejurul Palatului Victoria. Pentru ca toți nemulțumiți de noua PAC să îl înjure pe Cioloș, adevăratul părinte a celor un infinit de module nemodulabile ale softului sivecoian.

Achim Irimescu dorește prin această grevă, la care speră să-i aibă alături pe toți liderii fermierilor, să sensibilizeze Bruxelles-ul pentru a se lua hotărâri ca laptele, mierea, roșia și fleica românească, „care este peste tot ce pot produce amărâții aia din occident” să devină brand „european”, cu origini sănătoase și bătut în piroaie ca Isus. Astfel, în lipsa oricărei concurențe, fermierul mioritic va putea comercializa brânza făcută din laptele muls pe dinapoia oilor. Așa cum de un univers de ani se mulg mioarele. Mai ales cele vorbitoare și cârcotașe.

Costel Caraș l-a chemat la negocieri pe onor adevărat liderul agricultorilor din Românica și-au pus de o mămăligă cu brânză și smântână. Că doar ce i-au intrat promisiunile ministerului în conturi!

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Vizualizat: 6234 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură

01 octombrie 2024 - 15:41

Măsurile de sprijin pentru fermieri avute în vedere de Guvern reprezintă un prim pas pentru a asigura supraviețuirea fermierilor, suspendarea rambursărilor și acordarea de granturi, putând oferi, în anumite condiții, soluții rapide pentru menținerea fermelor pe linia de plutire.

Rusia nu vrea să prelungească acordul privind coridorul cerealelor la Marea Neagră

Rusia nu vrea să prelungească acordul privind coridorul cerealelor la Marea Neagră

05 iulie 2023 - 11:09

Rusia nu va accepta o propunere de compromis şi cere ca banca agricolă de stat - Rosselhozbank să fie reconectată la sistemul global de plăți SWIFT pentru a preveni sistarea acordului privind coridorul pentru cereale la Marea Neagră. Cu 13 zile rămase până la expirarea acordului prin care a permis Ucrainei să exporte cereale din porturile sale de la Marea Neagră, Moscova declară că nu s-au înregistrat progrese în niciuna dintre cererile sale, inclusiv problema bancară.

Statele UE au fost principala

Statele UE au fost principala "destinaţie" a porumbului din Ucraina

19 iunie 2023 - 19:51

În perioada septembrie 2022-mai 2023, exporturile de porumb din Ucraina s-au ridicat la 24,24 milioane de tone, cu 20% mai mult faţă de perioada similară (de 9 luni) din sezonul 2021/2022. În ciuda numeroaselor obstacole, exporturile lunare pe tot parcursul sezonului curent au depășit în mod constant 2 milioane de tone de porumb. Numai în ultimele două luni (aprilie-mai 2023), livrările de porumb ale Ucrainei au scăzut sub medii lunare anterioare din cauza limitelor stabilite de delegația rusă în Centrul Comun de Coordonare.

Ucraina a exportat cu 10% mai mult porumb decât sezonul trecut

Ucraina a exportat cu 10% mai mult porumb decât sezonul trecut

06 aprilie 2023 - 11:52

În perioada 1 iulie 2022 - 5 aprilie 2023, volumul exporturilor de cereale și leguminoase din Ucraina a fost de 38,5 milioane de tone, cu 15% mai puțin decât în aceeaşi perioadă a sezonului precedent, conform datelor Serviciului vamal de stat din Ucraina. Numai livrările de porumb au atins 22,7 milioane de tone, cu 10% mai mult decât volumul exporturilor din aceeași perioadă a sezonului trecut. Conform datelor oficiale ale Consiliului Europei, de la începutul acestui sezon şi până la începutul lunii martie, doar 23 de milioane de tone au fost exportate pe cale maritimă, direct din porturile Ucrainei.

Renumitul

Renumitul "jamón ibérico" din Spania este amenințat de criza climatică

08 februarie 2023 - 10:35

Prețiosul "jamón ibérico bellota" din Spania este amenințat de criza climatică, deoarece temperaturile în creștere și precipitațiile scăzute pun în pericol un ingredient-cheie în alimentației porcilor - ghinda. Scăderea producţiei de ghindă, dar și a prețului jambonului au dus anul trecut la o reducere cu 20% a producției de "jamón ibérico" în regiunea Extremadura.

Un proiect feroviar alternativ la transportul maritim prin Bosfor

Un proiect feroviar alternativ la transportul maritim prin Bosfor

31 ianuarie 2023 - 10:03

Grecia și Bulgaria intenționează să construiască un coridor feroviar de transport de marfă "Sea2Sea" pentru a conecta nordul Greciei și porturile din Bulgaria cu granița României. Acest proiect va realiza conectarea porturilor dunărene cu portul grec Salonic şi ar putea avea un impact semnificativ asupra vânzărilor de cereale sârbești, românești și bulgare, dar şi din Ucraina, modificând astfel fluxurile comerciale din Marea Neagră pe termen mediu (3-5 ani).

Scade popularitatea

Scade popularitatea "cărnii" vegetale sau s-a atins numărul maxim de consumatori?

22 noiembrie 2022 - 20:16

Înființată în 2009, Beyond Meat s-a bucurat de popularitatea tot mai mare a produselor pe bază de plante şi în 2019 a fost listată la bursa din New York. Dar creșterea sa a încetinit considerabil în ultimii doi ani, iar în prima jumătate a anului, grupul a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri și pierderi de aproape 200 de milioane de dolari.

Fermierul Muscă despre demisia ministrului Chesnoiu: Este un sabotaj!

Fermierul Muscă despre demisia ministrului Chesnoiu: Este un sabotaj!

26 iunie 2022 - 17:28

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, unul dintre marii fermieri din România, Dimitrie Muscă, s-a exprimat cu privire la demisia ministrului Chesnoiu.

Cât te costă să fii fermier sau crescător de animale în România?

Cât te costă să fii fermier sau crescător de animale în România?

21 februarie 2022 - 08:46

OPINIE. Discutăm de cele două sectoare principale din agricultură, vegetal și zootehnie. Fiecare are particularitățile sale din punct de vedere al consumurilor energetice, al influenței acestora asupra prețului final de producție, cât și al altor costuri care se regăsesc în produsul finit.

Mesajul ministrului Chesnoiu pentru apicultori: Vin dintr-o familie de apicultori!

Mesajul ministrului Chesnoiu pentru apicultori: Vin dintr-o familie de apicultori!

28 ianuarie 2022 - 10:15

Vin dintr-o familie de apicultori, cunosc cât de puternică este dragostea apicultorului pentru această mică vietate fără de care agricultura nu ar exista şi noi toţi nu am putea supravieţui, le transmite apicultorilor români ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, care încearcă să le explice acestora de ce a autorizat, fie și temporar, folosirea neonicotinoidelor pentru tratamentul semințelor de porumb și floarea-soarelui.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii