Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Semizeii agriculturii

Publicat: 25 iulie 2011 - 12:08
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten
JURNAL DE VACANŢĂ

Luceafărul presei agricole româneşti, George Ostroveanu, cel care „mestecă zilnic tone de minereu verbal”, se caracterizează pe sine drept „un profesionist rece, fără sentimente, fără reacţii”.

În numărul din 1 iunie 2011 al Profitului agricol, G. Ostroveanu, numit în continuare MAESTRUL, ne urechează pe noi, colegii lui de scriitură, spunând cu mare supărare că: „În agricultură sunt mulţi oameni proşti care îşi dau cu presupusul (unii chiar la vârf), dar ziariştii proşti, inculţi şi răi sunt chiar prea mulţi...”. O fi având Maestrul dreptatea lui, cine ştie, să fie ofticat pe breasla de multe ori neascultătoare şi nesupusă dar de aici până la a decide tu, unul singur, că ceilalţi sunt vai de capul lor, îţi trebuie multă pastă în pix şi mult mai multă credibilitate.

Nu am înţeles cu totul mesajul dur pe care a vrut să-l transmită şeful Profitului, până când nu am citit revista din 13 iulie a.c., număr în care s-a luat, de data asta, chiar de baza agriculturii - fermierii sindicalişti şi liderii acestora - pe care îi consideră de-a dreptul nebuni. De ce? Pentru că, în „nebunia lor”, aceştia se joacă cu focul cerând demisia ministrului Tabără, în condiţiile în care Maestrul consideră că: „Un ministru mai bun nu găseşti, iar unul mai rău nu ne trebuie”.

furtuna_b

Am citit, am analizat, am concluzionat. Şi asta fără prea multe interpretări, întrucât textele cu pricina sunt mai clare ca lumina zilei: ziariştii şi fermierii sindicalişti sunt proşti, inculţi, răi şi nebuni, în opinia Maestrului, pentru că „se leagă” de mult iubitul şi priceputul ministru al agriculturii şi nu lasă să ducă Agricultura României pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie. Deci, noi, ceilalţi, adică ziariştii cei răi şi fermierii sindicalişti, suntem vinovaţi că nu înţelegem Măreţia Ministrului Tabără.

În acelaşi număr din 13 iulie, într-un articol nesemnat dar asumat, autorul anonim al Profitului agricol mai dă un sfat fermierilor sindicalişti care cer demisia lui Tabără. Cu litere îngroşate, ca să nu fie pardon. Cităm: „Kennedy ar fi zis: Înainte de a întreba ce a făcut ministrul pentru tine, întreabă-te ce ai făcut tu pentru ministru!”. Bun, am priceput mesajul revistei, doar că autorul se aruncă la o parafrază care sfidează sensul original. Kennedy se referea la ţară, la popor, ori autorul din Profitul agricol ne îndeamnă să ne gândim la un singur om, nu la o ţară întreagă, şi să facem ceva pentru el. Adică Ministrul Agriculturii e precum o altă vorbă celebră: „Statul sunt eu!”. Din câte ştim noi, un singur om a mai forţat egalitatea între ţară şi o singură persoană - Regele Soare. Până acum, când Maestrul forţează o simbioză între interesele Ministrului şi interesele Statului...
Trăiesc cu speranţa că în luna august, când majoritatea vom fi plecaţi în concediu, să nu ne trezim că Maestrul îl încoronează pe mult iubitul Ministru drept „Valerică Întâiul al Agriculturii”. Dacă face asta, măcar să ne anunţe din timp, ca să compunem nişte ode în cinstea marilor realizări. Pentru a nu mai fi pe viitor urecheaţi atât de tare de Maestru...

Vizualizat: 5332 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
|
08. 11, 2011. Thursday 00:49
Nu am citit nr. 13 din PA, insa fraza atribuita lui JFK 'Nu te intreba ce face tara pentru tine, ci intreaba ce poti face tu pentru ea' apartine filosofului Khalil Gibran. Faptul ca a rostit-o 'Mr. President' se numeste plagiat.
Autorul anonim al revistei, o fi vrut sa zica astfel: 'Nu te intreba ce face 'tabăra' de la minister pentru tine, ci intreaba ce poti face tu pentru ea'.
2.
un ziarist
|
07. 27, 2011. Wednesday 12:50
Vi se pare ca atitudinea pe care o afiseaza domnul G.Ostroveanu e lipsita de respect pt colegii din presa? Va asigur ca asta nu e nimic pe langa comportamentul pe care il manifesta fata de proprii ziaristi!!! Va trimit la redactie un dvd cu mostre din ce am inregistrat prin birourile de la Profitul Agricol, de pe vremea cand asistam si eu ca angajat la latraturile "Maestrului".
1.
Silvana
|
07. 26, 2011. Tuesday 20:07
Aveti perfecta dreptate. In compunerile, denumite pompos in Profitul agricol „editoriale”, con-fratele vostru vitreg de breasla Ostroveanu – fin observator! – atat de fin incat nu observa altceva decat incultura, rautate sau chiar prostie...
In “co-media agricola cu ziaristi inculti, rai sau prosti” face descoperirea secolului: ca in agricultura sunt multi oameni prosti care isi dau cu presupusul (unii chiar la varf), dar ziaristii prosti, inculti si rai sunt chiar prea multi....
Pai ar trebui s-o porneasca de la... ostrovul m’nealui! Chiar in asa-zisul editorial, cel cu „Co-media...” , „profesionistul rece, fara sentimente, fara reactii” pune virgula intre subiect si predicat! In penultimul paragraf, primul rand, scrie negru pe alb: “ca miliardarul Bill Gates (,) a facut apel la statele bogate…”
S-a si gasit cine sa dea cu piatra.
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii