Adama
Agreena
AGRICOVER

Dacian Ciolos: Distribuirea fondurilor pentru despăgubirile legumicultorilor – din iulie!

Publicat: 16 iunie 2011 - 21:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Într-un interviu acordat ziarului german Stuttgarter Zeitung, comisarul European pentru Agricultură, Dacian Ciolos, a declarat că distribuirea fondurilor stabilite de Uniunea Europeană pentru compensarea agricultorilor afectaţi de criza E.coli ar putea începe în luna iulie.

După cum se ştie, UE a aprobat, marţi, constituirea unui fond de urgenţă în valoare de 210 milioane de euro pentru compensarea pierderilor suferite de legumicultorii europeni în urma stopării  vânzărilor, cauzate de bacteria E.coli.

¤ Agricultorii români vor primi o compensaţie între 41,9% şi 67,7% din preţul mediu european

Producătorii romani organizaţi vor primi o compensaţie variabilă, în funcţie de tipul retragerii şi de produs, cuprinsă între 41,9% şi 67,7% din preţul mediu european la castraveţi, roşii şi salată, înregistrat în luna iunie, între 2007 şi 2010. Pentru cei neorganizaţi, s-a decis accesarea fondului european de urgenţă, în acest caz compensaţia va fi în cuantum mai mic.
"Pentru a putea beneficia de sprijin însă, şi unii şi alţii, ca şi ministerul Agriculturii, trebuie să ia câteva măsuri de urgenţă. Organizaţia de producători existentă trebuie să introducă şi ministerul să notifice la Comisia Europeană imediat mecanismul numit al “retragerii de pe piaţă, baza legală a despăgubirilor", a explicat oficialul european.
De asemenea, producătorii neorganizaţi trebuie să încheie contracte de retragere de pe piaţă cu organizaţia de producători existentă, singura din Romania.
"O soluţie bună este retragerea în vederea distribuirii gratuite, în scopuri caritabile, spitale, penitenciare. Pentru acest tip de retragere compensaţia europeană este dublă", a subliniat Ciolos.

¤ Mai multă încredere în formele asociative
Comisarul European pentru Agricultură a subliniat, cu această ocazie  importanţa structurilor asociative. "Este un moment bun pentru a sugera înca o data cu tărie fermierilor din România să aibă mai multă încredere în formele asociative. Ele nu au nimic de a face cu regimuri trecute, ci după cum vedeţi, cu necunoscutele capitalismului. Cadrul legal european dă mai multe posibilitaţi de ajutorare a celor care încearcă să se ajute singuri în primul rand, asociindu-se, în acest caz, în organizaţii de producători".

Vizualizat: 1834 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

O comunitate primitoare şi o întreprindere socială de inserţie a femeilor! Aceasta este, pe scurt, „Curtea Culorilor”, un proiect de suflet pe care Adriana Formenti l-a implementat în localitatea Sârbova din judeţul Timiş, unde tinere provenite din medii defavorizate au şansa la integrare socială, precum şi posibilitatea de a-şi câştiga existenţa cu ajutorul unui mic business din domeniul producţiei de lactate.

În prezent, alături de ea se află patru fete şi un băiețel. Împreună, acestea lucrează pământul, cresc păsări de curte şi se ocupă de procesarea laptelui în microferma de lângă Timișoara în care au investit toate resursele de care dispun. Fără experienţă în agricultură, Adriana a învăţat totul pe parcurs. Informaţiile şi le-a luat direct de la sursă, în sensul că s-a inspirat de la producători din Italia, care sunt renumiţi pentru calitatea şi diversitatea brânzeturilor.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Blonda la volan

Blonda la volan
Un polițist oprește o blondă pentru viteză: Detalii