Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Acţiunea „Portbagajul”: Şoferii, „agroatelajul” şi Meritul Agricol

Publicat: 14 mai 2011 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
TABLETA DE AMITRIPTILINĂ

Navigând pe apele internetului, aşa cum făcea odată întâiul matelot al ţării pe întinderile albastre, pe iată că am ancorat, deunăzi, în portul Agriculturii! Astfel, am descoperit modul cum criza ne-a lovit la... merit!

Da, aţi citit bine! Din cauza crizei ordinare – cu recesiune cu tot –, de cinci ani de zile, noi nu mai avem merite! Clasificate – cl. I, II şi III! Să ne explicăm...


Luna trecută s-au împlinit exact cinci ani de când preşedintele Traian Băsescu a semnat Decretul 386/5 aprilie 2007 privind conferirea Ordinului şi Medaliei Meritul Agricol. Astfel, 185 de mari specialişti şi personalităţi de seamă din agricultura noastră de tranziţie, între care referenţi, consilieri şi şoferi, s-au distins pe frontul marilor recolte, având merite deosebite „în elaborarea şi aplicarea politicilor de dezvoltare agrară, precum şi în activitatea desfăşurată în vederea dezvoltării rurale”.

Euro_b


În urmă cu un cincinal, Agricultura de tranziţie cu mentalităţi comuniste a ieşit la „drumul mare”; a nu se uita că în toponimia multor aşezări a intrat în circuitul şi în conştiinţa publică şi sintagma „drumul hoţilor!”  Aceasta înseamnă că „agroatelajul”  n-a luat-o vârtos pe arătură, deci este şi... Meritul Agricol Clasa I, a II-a şi a III-a conferit celor şase şoferi remarcaţi şi propuşi spre distincţie prezidenţială de către şefii lor de la MAPDR.  În cadrul unor acţiuni naţionale gen „Portbagajul”, conducătorii (auto) au străbătut câmpurile performanţei agricole, punând umărul şi cărând din plin roadele... politicilor de dezvoltare, în diferite... hambare... ministeriale! (N-am găsit altă rimă!)
Întrebare: să fie vorba despre „şoferii iadului”, cei care erau la arie, transportând recolta sub faldurile măreţelor lozinci „Bob cu bob se face tona”? Nu prea cred! Mai degrabă am convingerea că este vorba despre şoferii marilor diriguitori ai agriculturii descentralizate. Interesant este că, din cei 185 de distinşi merituoşi, doar câţiva sunt şefi de exploataţii agricole, adică din veriga de bază, direct din producţie! „Restul” - „victime colaterale” din sfera „serviciilor”!


Şi apoi, să ne înţelegem! Trebuie făcută o distincţie, că tot e vorba de merit! Nu suntem împotriva şoferilor, şi nu împărtăşim gluma de pe vremurile marilor construcţii potrivit căreia lumea se împarte în: oameni buni, oameni răi şi şoferi! „Aşii volanului” au o meserie nu tocmai uşoară, plină de riscuri. Mai degrabă suntem împotriva celor care i-au propus spre a fi... medaliaţi! Şoferii le ştiu destul de bine toate... apucăturile, sunt parte din viaţa lor, a şefilor direcţi! În multe situaţii, pentru cel din afara sistemului, şoferul este uşa deschisă către cel pe care-l slujeşte! Este, dacă vreţi, „capul limpede” al Direcţiei!


Vizualizat: 2159 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii