Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Rusia suspendă exporturile de cereale

Publicat: 27 aprilie 2020 - 12:30
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul rus al agriculturii a anunțat duminică (26 aprilie) că suspendă exportul de grâu, porumb, secară şi orz până la 1 iulie, aparent ignorând avertismentele organizațiilor internaționale care cer țărilor să nu perturbe lanțurile globale de aprovizionare cu alimente în timpul pandemiei actuale COVID-19.

Livrările de cereale din Rusia, cel mai mare exportator de grâu din lume, vor continua către statele din Uniunea Economică Eurasiatică (EES), organizaţie condusă de Moscova şi care include state post-sovietice Armenia, Belarus, Kazahstan și Kârgâzstan.

Reamintim că, la începutul lunii aprilie, Rusia a anunţat limitarea exporturilor de cereale la 7 milioane tone până la sfârşitul sezonului actual (30 iunie). Ministerul rus al agriculturii a motivat suspendarea exporturilor, spunând că cota stabilită la începutul acestei luni pentru export a fost „complet epuizată”.

Oficialii de la Moscova au mai adăugat că introducerea cotei s-a făcut pentru a proteja piața națională.

Un raport al Reuters arată că mai puțin de 1 milion de tone din cota de 7 milioane tone aprobate pentru perioada aprilie-iunie a rămas necontractată până acum. Analiștii citaţi sugerează că exporturile de cereale până în aprilie au fost probabil de aproape 4 milioane tone iar alte cca. 3 milioane tone trebuiau livrate în perioada mai și iunie.

Seminţe de grâu_b

Liderii Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Organizația Mondială a Comerțului (OMC) au avertizat într-o declarație comună la sfârșitul lunii martie că „pe măsură ce țările adoptă măsuri destinate să oprească accelerarea pandemiei COVID-19, trebuie avut grijă pentru a minimiza impactul potențial asupra ofertei de alimente sau consecințele neintenționate asupra comerțului global și securității alimentare".

De asemenea, George Eustice, secretarul de stat britanic pentru mediu, alimente și afaceri rurale, a declarat duminică că nu a existat „o perturbare gravă” a fluxurilor internaționale de produse alimentare, deși a recunoscut că au fost „cazuri izolate” de întreruperi ale comerț, de exemplu bunuri din India.

În acest sezon Rusia a exportat peste 43 milioane tone cereale, din care cca. 35 milioane tone grâu.

Vizualizat: 1871 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

LEGE ADOPTATĂ! MODIFICĂRI AJUTORUL de STAT pentru FERMELE DE REPRODUCȚIE SUINE!

LEGE ADOPTATĂ! MODIFICĂRI AJUTORUL de STAT pentru FERMELE DE REPRODUCȚIE SUINE!

VOTATĂ! Camera Deputaților a adoptat pe data de 23 aprilie 2020 modificările aduse la Legea 195/2018 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție. Legea modificată a fost transmisă președintelui României pentru a fi promulgată.

LEGE VOTATĂ! FERMIERII SCUTIȚI DE PLATA DATORIILOR PÂNĂ LA 31 OCTOMBRIE 2021!

LEGE VOTATĂ! FERMIERII SCUTIȚI DE PLATA DATORIILOR PÂNĂ LA 31 OCTOMBRIE 2021!

ADOPTATĂ DE PARLAMENT! Facilități fiscale pentru fermieri, suspendarea plăților creditelor timp de 18 luni, până la termenul maxim de 31 octombrie 2021, anunță Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilități pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori, votată pe 23 aprilie 2020 în Camera Deputaților și transmisă președintelui României spre promulgare.

MINISTRUL OROS: PĂȘUNILE SUNT COMPROMISE!

MINISTRUL OROS: PĂȘUNILE SUNT COMPROMISE!

DEZASTRU! Pășunile sunt compromise de secetă! Crescătorii de animale sunt nevoiți să apeleze la rezervele de hrană, a scris ministrul agriculturii, Adrian Oros, duminică seara, pe pagina sa oficială Facebook după ce a văzut, la acest sfârșit de săptămână, mai multe terenuri agricole, pășuni și ferme din Transilvania.

SPRIJINUL CUPLAT LA SOIA ȘI LUCERNĂ, MAI MARE!

SPRIJINUL CUPLAT LA SOIA ȘI LUCERNĂ, MAI MARE!

A CRESCUT SUMA PENTRU PLATA PE HECTAR! Fermierii care au bifat, anul trecut, pe cererea unică depusă la APIA sprijinul cuplat la soia sau la lucernă ar putea beneficia de o sumă mai mare pe hectar prin comparație cu anul 2018. Sumele alocate pentru plata sprijinului cuplat la soia și la lucernă au crescut!

ANUNȚ APIA: CUM DEPUNEȚI CERERILE pentru AJUTOARELE DE STAT!

ANUNȚ APIA: CUM DEPUNEȚI CERERILE pentru AJUTOARELE DE STAT!

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează că, până la data de 30 aprilie 2020, la Centrele judeţene ale APIA se primesc cererile pentru trei ajutoare de stat. Cererile plus documentele aferente fiecăreia vor fi transmise de fermieri prin mijloace electronice (telecomunicații), prin e-mail. Cei care nu au acces la e-mail trebuie să telefoneze la centrele județene APIA de care aparțin pentru a fi ajutați.

FERMIERII IRLANDEZI CER GUVERNULUI MUNCITORI ROMÂNI: NE PUTREZESC CULTURILE PE CÂMP!

FERMIERII IRLANDEZI CER GUVERNULUI MUNCITORI ROMÂNI: NE PUTREZESC CULTURILE PE CÂMP!

ROMÂNII SUNT HARNICI ȘI FIDELI! Fermierii din Irlanda cer de urgență guvernului să organizeze transporturi speciale cu care să fie aduși muncitori din România. Fermierii spun că irlandezii nu au îndemânare la cules de căpșune, nu sunt fideli și harnici ca românii, iar fără mâna de lucru din România sau Bulgaria, culturile le putrezesc pe câmp și în solarii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

Povestea unei colaborări de succes: ProCredit & Procereal Agrosan

O colaborare de peste 12 ani între ProCredit și ProCereal Agrosan! ProCereal Agrosan este o companie care produce până la 20.000 tone de cereale pe an, dezvoltată de către domnul Micu Cosmin. Vezi în video-ul de mai jos cum a pornit totul și cât de frumos s-a conturat o idee dezvoltată cu pasiune.

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Apel la Poliţie

Apel la Poliţie
- Alo, Poliţia, am călcat un curcan pe DN 70, ce să fac? Detalii