Adama
Agreena
AGRICOVER

Aproape 30.000 de fermieri excluși de la plata subvențiilor APIA în acest an!

Publicat: 13 iunie 2024 - 23:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Aproape 30.000 de fermieri, crescători de animale nu vor primi anul acesta subvenții APIA pe hectar.

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că la data de 12 iunie a.c. s-a încheiat Campania de primire a Cererilor de plată aferente anului 2024.

Potrivit datelor comunicate de APIA, în perioada 4 aprilie - 12 iunie 2024, au fost depuse la centrele județene și locale ale Agenției de Plăți 730.395 cereri de plată pentru o suprafață de 9.962.885 hectare.

Față de anul de cerere 2023, în 2024, numărul cererilor a scăzut cu peste 29.500 cereri unice de plată, iar suprafața solicitată la plată a scăzut cu 24.000 ha.

Pentru anul de cerere 2023, în perioada 1 martie – 9 iunie 2023, APIA a primit un număr de 759.976 cereri de plată, pentru o suprafață de 9.986.928 hectare.

APIA preciza, anul trecut, că ”cifrele înregistrate indică trendul ascendent înregistrat în ultimii ani în ceea ce privește asocierea fermierilor și comasarea terenurilor pentru a dezvolta o agricultură mai performantă și, implicit, mai profitabilă”.

În Campania 2022, în perioada 1 martie – 16 mai 2022, de depunere a cererilor unice de plată fără penalizări, au fost depuse la APIA 778.552 cereri, pentru o suprafață de 9.902.113 hectare. Față de anul 2021, în anul 2022, numărul cererilor a scăzut cu 36.739 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 9.844 ha.

Anul acesta fermierii români au avut la dispoziție mai puțin timp pentru depunerea cererilor de plată la APIA. Depunerea cererilor unice a început cu o lună mai târziu, pe 4 aprilie, și s-a încheiat pe 12 iunie, fără posibilitatea de a mai depune cereri de plată cu penalizări de întârziere.

Vezi Câte cereri pentru subvenții au fost depuse și ce suprafață a fost solicitată la plata APIA în fiecare județ, în anul de cerere 2024!

Vizualizat: 22196 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Probabilitate...

Probabilitate...
Ce vor avea afişat la pompă, în 2015, benzinăriile: Detalii