Aproximativ 60 de fermieri gălăţeni au participat, zilele trecute, la un simpozion organizat de Comfert, distribuitor naţional şi importator de îngrăşăminte chimice, seminţe, produse fitosanitare, ferti-stimulatori sau regulatori de creştere pentru plantele de cultură.
“Oferim fermierilor un portofoliu larg de produse dintre cele mai diverse. Compania Confert deţine spaţii de depozitare ce însumează 70 de mii de tone, ferme de producţie specializate în producţia cereralieră, o staţie de sortare a seminţelor realizată cu bani europeni care va asigura aproape tot necesarul din sud-estul României. Ca noutate este achiziţionarea firmei Panbac din Bacău, specializată în producţia de panificaţie, astfel, asigurând, practic, închiderea unui lanţ operaţional: producţie – prelucrare – comercializare”, a declarat, pentru Agroinfo, Silviu Hârjoabă, reprezentantul Comfert.
Evenimentul a reunit parteneri şi colaboratori, companii de prestigiu, actori importanţi în peisajul agriculturii româneşti, precum Pioneer, Syngenta, Monsanto şi BASF care şi-au prezentat noutăţile.
Agricultorii prezenţi au cunoscut oferta Syngenta, ce recomandă pentru anul acesta, între altele, hibrizii de porumb Respect şi Ondina, IMI pentru floarea-soarelui, toleranţi la imazamox, îndeosebi acolo unde Orobanche Cumana este prezentă în cultură, cum este judeţul Galaţi, hibrizii de rapiţă NK Technik şi noul erbicid Elumis pentru cultura porumbului.
De asemenea, Syngenta a finalizat testările în ţara noastră la unele soiuri de grâu şi orz, pregătindu-se să le lanseze pe piaţa internă în perioada imediat următoare. Illico, Bologna, Ingenio, Moisson, Sequel sunt doar o parte dintre varietăţile care s-au dovenit a fi perfect aclimatizate la noi pentru obţinerea unor recolte mari şi de calitate.
Succint, Pioneer a trecut în revistă portofoliul de ofertă pentru acest an care pune la dispoziţia cultivatorilor un număr de 39 de hibrizi de porumb, 13 de floarea-soarelui, opt de rapiţă şi trei pentru cultura de soia.
De departe se detaşează noul brand Optimum AQUAmax, hibrizi de porumb care oferă o îmbunătăţire superioară a producţiei, atât în perioadele de secetă, cât şi în condiţiile unui an agricol normal.
De asemenea, reprezentantul Monsanto a insistat mai mult asupra tehnologiei de cultivare a porumbului, pe experienţa americană în ameliorarea unei noi generaţii de hibrizi ce răspund pozitiv la mărirea densităţii plantelor pe unitatea de suprafaţă şi, totodată, asigurând o producţie constantă de ştiuleţi.
BASF a expus tehnologii noi de protecţia plantelor, scheme de aplicare, pachete tehnologice, precum şi sistemul de producţie Clearfield pentru floarea-soarelui.