„In Campo 2012” – evenimentul organizat sâmbătă, în oraşul Chişineu Criş din judeţul Arad, s-a bucurat de un interes deosebit din partea tuturor celor interesaţi de agricultură.
Grupuri mari de fermieri au venit, alături de dealerii regionali ai Maschio, să asiste la demonstraţia „In Campo 2012”, fiind înregistraţi peste 2200 de participanţi din întreaga ţară.
Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de către Egidio Maschio, preşedintele Grupului, care a ţinut să mulţumească oficialităţilor locale pentru sprijinul acordat încă de la începutul activităţii Maschio în România, dlui Gheorghe Burdan, primarul oraşului Chişineu Criş, dlui Florin Beiu, reprezentant al Ministerului Agriculturii; Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' Arad; Paul Pîrşan, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului; Roberto Sperandio, consul onorific al Italiei la Arad, precum şi tuturor dealerilor şi clienţilor, dar mai ales angajaţilor, pentru că “Maschio este o familie de familii”.
„Evenimentul pe care l-am organizat sâmbătă la Chişineu Criş este cel mai important eveniment de profil organizat în România. Aceasta a fost cea de a doua ediţie, după cea organizată în anul 2007, dar având în vedere succesul avut, ne propunem să transformăm evenimentul într-unul anual. În cadrul expoziţiei am prezentat în avanpremieră, fermierilor şi nu numai lor, o serie de noi utilaje pentru prelucrarea terenurilor agricole, pentru semănat şi tratament. De asemenea, am făcut şi demonstraţii în câmp, cu aceste utilaje, pentru ca potenţialii viitori clienţi să poată vedea cu ochii lor, care sunt performanţele acestora”, a declarat Mirco Maschio, administrator al Maschio Gaspardo România.
În cadrul evenimentului, după vizitarea fabricii şi decernarea unor plachete pentru buna colaborare a celor mai apropiaţi parteneri, a avut loc defilarea şi prezentarea unor detalii tehnice a celor mai reprezentative utilaje produse de către Maschio, urmată de proba în câmp. Din cauza ploilor din săptămâna precedentă, terenul nu a permis intrarea în câmp a tuturor utilajelor, astfel că, la proba în câmp cele mai următire utilaje au fost semănătoarea Gigante şi scarificatorul Diablo.