Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Zootehnia e vedeta acestor zile, la Vaslui! GALERIE FOTO

Leonard Constantin STAFIE
Publicat: 08 septembrie 2017 - 00:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

7 septembrie 2017. EXPO ZOO AGROIND Vaslui şi-a deschis porţile pentru ediţia cu numărul 15. Este una dintre cele mai importante expoziţii dedicate zootehniei, tehnicii agricole, industriei alimentare, oamenilor ce zilnic încearcă să ajungă cât mai departe în agricultură. Expoziţia este deschisă şi vineri, 8 septembrie.

Expoziţia a fost inaugurată de ministrul agriculturii Petre Daea, care a felicitat atât organizatorii cât şi participanţii, celor din urmă oferindu-le premii pentru frumoasele rezultate ale muncii lor.

EXPO ZOO AGROIND Vaslui_9_b
"În acest an s-a reuşit a se realiza aici, în Vaslui, una din cele mai mari expoziţii de animale din România", a spus Daea. S-au reunit şi ne-au prezentat din experienţele lor, din performanţele lor, din sfaturile lor, peste 60 de fermieri, crescători de animale, cei mai reprezentativi din zona Moldovei, cele cinci staţiuni de cercetare din zootehnie din România cât şi Facultatea de Zootehnie de la Iaşi. Vizitatorii au avut bucuria de a admira şi aprecia peste 120 de exemplare din specia taurine din diverse rase de lapte şi carne, cum ar fi: Angus, Charolaise, Limousine, Holstein, dar şi rase autohtone ca Bălţata cu negru sau roşu românească, Brună de Maramureş şi Sura de Stepă.

EXPO ZOO AGROIND Vaslui_2_b
Din specia ovine au fost aduse peste 250 de capete din diverse rase, de exemplu Karakul cu toate varietăţile de culoare, Oaia cu cap negru (carabaşă), dar şi exemplare din rase de import, ca Suffolk. Şi pentru că o stână fără câini nu poate exista au fost prezentate în expoziţie minunate exemplare canine din rasa Ciobănesc mioritic, Carpatin şi de Bucovina.
Pentru ca tabloul să fie complet nu puteau să lipsească unele dintre cele mai frumoase exemplare de cabaline din Herghelia Naţională de la Dumbrava, Neamţ, dar şi de la crescători individuali.

EXPO ZOO AGROIND Vaslui_10_b
Pe lângă toate acestea, în cadrul expoziţiei de la Vaslui au fost expuse toate cele necesare bunei desfăşurări a activităţilor în ferme, de la echipamente la utilaje zootehnice.
Mulţumiri aparte se cuvin organizatorilor, sponsorilor şi expozanţilor care au făcut posibil acest eveniment.

Partener media principal al acestui eveniment este REVISTA FERMA.

EXPO ZOO AGROIND Vaslui_14_b

Vizualizat: 1300 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

Una dintre cele două medalii de aur de la Agritechnica 2017 a fost obţinută de sistemul StalkBuster dezvoltat de Kemper împreună cu John Deere.
StalkBuster este un sistem integrat în cadrul de bază al hederelor de recoltat furaje Kemper prin care se realizează zdrobirea resturilor tulpinilor de porumb, cu ajutorul unui cuțit special.
În acest fel, dintr-o singură trecere cu combina autopropulsată de recoltat furaje este distrus habitatul dăunătorilor din porumb și este redus riscul de apariție a fusariozei în sol.
În acelaşi timp, StalkBuster zdrobește fiecare rând de tulpini de porumb înainte ca roţile maşinii de recoltat şi vehiculele de transport să-l aplatizeze.
Practic tulpinile de porumb nu sunt doar tăiate, ci şi distruse în bucăţi mici.
O cutie de viteze specială permite o reglare optimă a hederului pentru fiecare rând individual, în timp ce un sistem cu presiune pneumatică asigură o urmărire suplimentară a conturului terenului, fiecare tulpină fiind tăiată complet la nivelul solului.

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte Super Sera din Biled

Bancul zilei

Cerere în căsătorie

Cerere în căsătorie
Un tânar se întoarce acasă foarte trist, după ce plecase să ceară mâna prietenei sale. Detalii