Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Zootehnia e vedeta acestor zile, la Vaslui! GALERIE FOTO

Leonard Constantin STAFIE
Publicat: 08 septembrie 2017 - 00:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

7 septembrie 2017. EXPO ZOO AGROIND Vaslui şi-a deschis porţile pentru ediţia cu numărul 15. Este una dintre cele mai importante expoziţii dedicate zootehniei, tehnicii agricole, industriei alimentare, oamenilor ce zilnic încearcă să ajungă cât mai departe în agricultură. Expoziţia este deschisă şi vineri, 8 septembrie.

Expoziţia a fost inaugurată de ministrul agriculturii Petre Daea, care a felicitat atât organizatorii cât şi participanţii, celor din urmă oferindu-le premii pentru frumoasele rezultate ale muncii lor.

EXPO ZOO AGROIND Vaslui_9_b
"În acest an s-a reuşit a se realiza aici, în Vaslui, una din cele mai mari expoziţii de animale din România", a spus Daea. S-au reunit şi ne-au prezentat din experienţele lor, din performanţele lor, din sfaturile lor, peste 60 de fermieri, crescători de animale, cei mai reprezentativi din zona Moldovei, cele cinci staţiuni de cercetare din zootehnie din România cât şi Facultatea de Zootehnie de la Iaşi. Vizitatorii au avut bucuria de a admira şi aprecia peste 120 de exemplare din specia taurine din diverse rase de lapte şi carne, cum ar fi: Angus, Charolaise, Limousine, Holstein, dar şi rase autohtone ca Bălţata cu negru sau roşu românească, Brună de Maramureş şi Sura de Stepă.

EXPO ZOO AGROIND Vaslui_2_b
Din specia ovine au fost aduse peste 250 de capete din diverse rase, de exemplu Karakul cu toate varietăţile de culoare, Oaia cu cap negru (carabaşă), dar şi exemplare din rase de import, ca Suffolk. Şi pentru că o stână fără câini nu poate exista au fost prezentate în expoziţie minunate exemplare canine din rasa Ciobănesc mioritic, Carpatin şi de Bucovina.
Pentru ca tabloul să fie complet nu puteau să lipsească unele dintre cele mai frumoase exemplare de cabaline din Herghelia Naţională de la Dumbrava, Neamţ, dar şi de la crescători individuali.

EXPO ZOO AGROIND Vaslui_10_b
Pe lângă toate acestea, în cadrul expoziţiei de la Vaslui au fost expuse toate cele necesare bunei desfăşurări a activităţilor în ferme, de la echipamente la utilaje zootehnice.
Mulţumiri aparte se cuvin organizatorilor, sponsorilor şi expozanţilor care au făcut posibil acest eveniment.

Partener media principal al acestui eveniment este REVISTA FERMA.

EXPO ZOO AGROIND Vaslui_14_b

Vizualizat: 2292 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii