KWS+
Reclama header after big part 2

„Transilvania Fest” 2011, ediţia a VII-a

Publicat: 29 iulie 2011 - 13:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Un târg de produse agroalimentare, demonstraţii şi concursuri de gătit, demonstraţii meşteşugăreşti, seminarii, cinema în aer liber şi concerte vor avea loc, timp de trei zile, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului itinerant de cultură şi mâncare „Transilvania Fest”.

Desfăşurat sub înaltul patronaj al Principesei Margareta a României şi înaltul patronaj internaţional al Prinţului Charles de Wales, festivalul încurajează dezvoltarea durabilă a meşteşugurilor şi producţiei locale, promovând mâncărurile tradiţionale, turismul, multiculturalismul, tradiţiile locale.
În premieră în judeţul Alba, „Transilvania Fest” va debuta cu un seminar British Council, „Pentru o educaţie mai bună”, proiect care urmăreşte obţinerea unor rezultate de durată, cu impact pe termen lung, precum şi diseminarea informaţiei către personalul didactic din zonă, cu efecte pozitive asupra calităţii educaţiei formale, în beneficiul elevilor.

De altfel, prin partenerii săi, Oxford Brookes University, British Council, Reper 21 şi Allberry, „Transilvania Fest” aduce informaţii esenţiale profesorilor, organizaţiilor non-profit, micilor producători, dar şi altor reprezentanţi ai comunităţii din judeţul Alba, pentru viitoarele lor activităţi, potrivit Oanei Ioniţă, coordonator comunicare.
În cadrul târgului vor avea loc demonstraţii de gastronomie, ateliere de lucru manual din obiecte reciclate pentru copii, concursuri de gătit pentru copii, concursuri de gătit pe echipe, dar şi demonstraţii privind procedeul de obţinere a brânzei de capră.

„Transilvania Fest” 2011 are drept parteneri Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Blaj, Consiliul Judeţean Alba, Fundaţia Caritabilă a Familiei Raţiu Londra, StratusMob şi Tenaris.
Coordonat de Fundaţia Raţiu România şi Centrul Raţiu pentru Democraţie, festivalul a început în 2005 în Turda, judeţul Cluj, cu scopul de a dezvolta, organiza şi implementa un eveniment care să revitalizeze meşteşugurile şi obiceiurile din zonă.
În 2009, festivalul a devenit itinerant, fiind organizat la Cluj-Napoca, în 2010 acesta având loc în judeţul Sibiu, la Biertan.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1786 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii