Peste 100 de kilograme pâine cu cartofi vor fi împărţite gratuit de firma Primula din Harghita, duminică, de Ziua mondială a Pâinii, persoanelor nevoiaşe din Capitală, la o nouă ediţie a Târgului de produse ecologice, tradiţionale şi naturale de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice.
,,Ziua Mondială a Pâinii” se sărbătoreşte anual, pe 16 octombrie, în peste 30 de ţări ale lumii. Ideea a fost lansată în anul 2001 de către Uniunea Internaţională a Brutarilor (UIB) şi a fost preluată ulterior de comunităţi din toate colţurile lumii. „Donează pâine!” este o campanie caritabilă prin care producătorii şi furnizorii din industria de panificaţie oferă pâine sau produse derivate instituţiilor sociale (spitale, aziluri de bătrâni, cantine sociale, orfelinate etc.) cu ocazia acestei manifestări”, a spus Daniela Popa, manager Medialink Business, organizatorul târgului de la ASAS.
La eveniment va participa şi formaţia „Mambo Siria”
Bucureştenii pot participa, sâmbătă, la o ediţie specială, când cei şapte membri ai formaţiei lăutăreşti "Mambo Siria", din Dărvari, judeţul Mehedinţi, vor susţine un concert în parcul de la ASAS.
„Instrumentele noastre sunt vechi şi ţin de fanfara lăutărească, noi cântăm la nunţile de la ţară, la botezuri, dar şi la înmormântări. Aceasta era viaţa satului, aşa mergeau lăutarii şi cântau şi la bucurie şi la necaz şi am luat şi eu obiceiul acesta. Versurile Mambo Siria, denumire dată de poetul Mircea Dinescu, cel care ne-a unit în această formaţie le dedicăm tuturor românilor, femeilor din mediu rural dar şi bucureştencelor”, spune maestrul Mambo Siria, Marin Şchiopu, citat de agerpres.
Concursul „Cea mai bună plăcintă cu dovleac” va pune sâmbătă la treabă mai multe gospodine din Moldova, Olt şi Medgidia, Constanţa.
De asemenea, vizitatorii sunt aşteptaţi şi cu sarmale în dovleac copt, pregătite, pentru prima dată la un târg din Capitală, de Maria din Botiza, Maramureş.
La această ediţie, participanţii sunt aşteptaţi să descopere oferta a peste 25 de producători din toate zonele României - Maramureş, Bucovina, Oltenia, Moldova, Muntenia, Transilvania, Banat. Aceştia aduc preparate inedite, cum ar fi pâinea la ţest, păstrăv prăjit cu mămăliguţă şi mujdei cu leuştean, iaurt din lapte de bivoliţa sau capră, sărmăluţe cu păsat maramureşene, legume, fructe proaspete, dar şi conserve.