Producători din toate zonele ţării îi invită pe bucureşteni, de sâmbătă până duminică, la a 59-a ediţie a „Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale” din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.
Organizatorii târgului propun, cu acest prilej, o „Întâlnire cu bucatele bucovinene”, unele produse fiind pentru prima dată în târgul de pe aleile parcului de la Agronomie.
Printre bunătăţile tradiţionale se vor număra: foile cu mere, prăjitura caramel, cu nucă de cocos, doboş, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiţi, prăjitura cu mac, dar şi alte surprize şi o gamă largă de sortimente de brânză, dulceaţa de nuci verzi, de cireşe amare, de căpşuni, de ceapă roşie sau chiar de piper alb. Nu lipsesc siropurile - de brad, de păpădie, de căpşuni, vişine, cireşe.
Produse tradiţionale şi o parte ecoligice vor fi făcute şi din carne de porc şi vită, deja cunoscute bucureştenilor - cârnaţi, jambon, pogăcele cu jumări, tobă. O parte din producători, care sunt şi proprietari de pensiuni turistice, îi învită pe bucureşteni să-şi petreacă o vacanţă la munte, în zona Bran sau Maramureş.
Pe lângă degustare şi achiziţionarea produselor tradiţionale şi naturale, vizitatorii vor primi şi multe informaţii utile despre plante şi felul în care ne inflenţează acestea organismul. „Biologul nostru vă invită la o lecţie deschisă despre plante sănătoase pentru organism - din oră în oră vor avea loc prezentări ale florii soarelui, tei, cimbrişor dar şi a mai multor tratamente naturiste. De asemenea, veţi avea ocazia de a sta de vorbă cu doamna Irina Stanca Mustea, absolventă a Facultăţii de Biologie din Bucureşti, specializată în studiul plantelor medicinale şi a tratamentelor fitoterapeutice”, a spus Daniela Popa, manager Media Link Business
sursa: Agerpres