În perioada 7 - 8 aprilie 2012, între orele 10 - 18, va avea loc a doua ediţie din anul 2012 a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice.
Târgul de bucate tradiţionale reprezintă un pol de atracţie pentru toţi cei care sunt în căutarea produselor româneşti autentice, a bucatelor realizate după reţete tradiţionale, cu ingrediente sănătoase, atent selecţionate. Selecţia realizată de organizatori reprezintă, ca de fiecare dată, o garanţie a autenticităţii produselor puse în vânzare.
Evenimentul îşi propune să promoveze fermierii şi producătorii de specialităţi tradiţionale de calitate, să prezinte produse tradiţionale atestate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi să ofere, prin intermediul animaţiilor culinare prezente în cadrul fiecărei ediţii, ocazia retrăirii atmosferei din vechiul sat românesc, în care astfel de evenimente reprezentau prilejuri de întâlnire, de discuţii, dar şi de petrecere.
Produse expuse
Vor participa la această ediţie 12 producători care vor oferi spre vânzare produse din carne (caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă), brânzeturi (telemea, brânză de burduf), dulciuri tradiţionale, precum şi preparate tradiţionale de post: pâine de casă, dulceţuri, gemuri, sirop, zacuscă, turtă dulce.
În plus, vizitatorii vor putea cumpăra peşte afumat, preparat după reţete tradiţionale, cu atât mai mult cu cât în Duminica Floriilor este dezlegare la peşte.
Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice este organizat de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia Adept, Fundaţia pentru Dezvoltare prin Patrimoniu Cultur Natur şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.