Adama
Vinasa Rompak

Festivalul internaţional de pălincă, între 15 şi 17 iunie, la Satu Mare

Publicat: 09 iunie 2012 - 10:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a III-a ediţie a Festivalului internaţional de pălincă organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare şi ediţia a VIII-a a Concursului judeţean de pălincă vor avea loc în perioada 15-17 iunie, în Grădina Romei din Satu Mare.

Directorul adjunct al Camerei Agricole Judeţene Satu Mare, Scholtz Bela, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că ''probele'' de pălincă pot fi depuse în perioada 11-12 iunie, taxa de participare la concurs fiind de 15 lei. Juriul va fi format din şapte specialişti şi va fi condus de prof. univ. dr. ing Nicolai Pomohaci din Bucureşti.


"La concurs se aduce pălincă foarte bună, pălincă veche, foarte puţini vin cu pălincă de anul trecut. Pălinca de la concurs este altceva decât cea care se găseşte pe piaţă", a declarat Scholtz.
La concurs sunt aşteptaţi producători din Ungaria şi din Nord Vestul României.

palinca_b


Scholtz a precizat că una dintre problemele producătorilor de pălincă este sistemul de accizare foarte dur. Acciza plătită pentru fiecare litru de pălincă de 50 de grade tărie este de 3,75 euro.
"Sistemul de accizare este dur. Chiar şi ceea ce se produce pentru consum propriu se accizează, lucru care nu este normal. Măcar 50 de litri ar trebui să nu se accizeze. Sper că noul guvern va reuşi în viitorul apropiat o relaxare, dar în limita bunului simţ", a spus Scholtz.

Timp de trei zile, în perioada 15-17 iunie, în Grădina Romei vor fi aproximativ 60 de tarabe cu pălincă şi produse tradiţionale, fiind organizat şi un spectacol folcloric. Marele premiu va fi de 400 de lei, urmând să fie acordate şi 10 medalii de aur în valoare de 200 de lei. AGERPRES

Vizualizat: 1896 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii