Adama
Vinasa Rompak

Dulceaţa de cireşe negre Topoloveana se lansează în cadrul Târgului Festin Românesc

Publicat: 28 iulie 2011 - 09:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Dulceaţa de cireşe negre Topoloveana, va fi lansată pe piaţă în cadrul Târgului Festin Românesc, organizat între 29-31 iulie, în Parcul Sebastian din Bucureşti, informează producătorul Sonimpex Serv Com.

Recunoscută pentru calitatea produselor tradiţionale prezentate, ediţia a doua a acestui târg va mai oferi vizitatorilor două premiere: prezenţa a două produse înregistrate de Comisia Europeană ca „Indicaţie Geografică Protejată”, respectiv magiunul de prune Topoloveni şi berea Budějovický Budvar, dar şi a roşiilor de Izbiceni - viitoare candidate la înregistrarea ca produs cu indicaţie geografică protejată la nivel european.

Deoarece Târgul Festin Românesc, este dedicat „Lăsatului secului pentru Postul Sf. Fecioare Maria”, organizatorii evenimentului vor oferi vizitatorilor care doresc să ţină postul bucate rafinate pe bază de fructe, legume şi cereale, dar şi specialităţi din carne, lapte, brânză, ouă pentru cei care nu şi-au propus acest lucru.
Nu vor lipsi nici băuturile tradiţionale şi spectacolele live de cântece ale lui Ion Popa şi de dansuri ale ansamblurilor din Topoloveni (Argeş) şi Izbiceni (Olt).

magiun_b

Dulceaţa de cireşe negre Topoloveana este unul din cele mai recente produse ale Sonimpex Serv Com, înregistrat la OSIM în septembrie 2010 şi premiat de Institutul de Gust şi Calitate de la Bruxelles (ITQI) în mai 2011 cu „Superior Taste Awards”. Vizitatorii vor putea degusta această dulceaţă şi o vor putea cumpăra direct de la producător.

Vizitatorii târgului vor mai putea cumpăra legume proaspete de Izbiceni (Olt), brânză din lapte de vacă, oaie şi capră cu derivate (caşcavele - afumate şi neafumate, telemea, urdă dulce şi sărată, burduf simplu şi în coajă de brad, specialităţi de brânză cu verdeţuri, caşuri - brânză fermentată în mod tradiţional - oferite de producători din Fundata (Braşov), Jina Sibiului, Galaţi, Asău/Bacău şi Topoloveni/Argeş), carne şi preparate din carne (cârnaţi, pastrame, afumături), precum specialităţi din raţă, gâscă şi jigo de berbecuţ, specialităţi secuieşti, pastrame şi cârnaţi din carne de vânat, pastrame şi cârnaţi din oaie, salamuri, parizer, cârnaţi, tobă, muşchiuleţ crud afumat -produse tradiţionale româneşti oferite de producători din Covasna, Suceava, Botoşani şi Galaţi.

De asemenea, la târg se vor găsi şi specialităţi internaţionale: italieneşti (brânzeturi, prosciutto), franţuzeşti (dulceţuri) şi ungureşti, pâine şi specialităţi de panificaţie, miere de albine (miere ecologică, specialităţi preparate cu miere şi propolis), sucuri - oferite de producători din Blaj (Alba) şi Constanţa, dulciuri, cozonaci şi plăcinte produse pe loc, în târg, dulci şi sărate, covrigi şi turtă dulce oferite de cofetari şi patiseri din Maramureş, Suceava, Botoşani şi Topoloveni, ceaiuri şi siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe şi cereale (bragă), băuturi alcoolice de la cramele Boţârcani (Argeş), Pietroasele Buzău şi pălinca Trămuţa de Bihor, obiecte meşteşugăreşti, vase din ceramică, îmbrăcăminte (ii, rochii), covoare olteneşti, obiecte casnice şi mic mobilier din lemn, podoabe, arame şi produse din piele.

Vizualizat: 2643 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii