În zilele de 18-19 august 2012, la Sibiu, va avea loc ultima ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice. Începând cu data de 8 septembrie, se va inaugura Târgul de ţară, care va dispune de o bucătărie tradiţională şi de câteva pavilione unde se va realiza vânzarea produselor tradiţionale.
Manifestarea face parte din proiectul „Culinar cult. Valorificarea tezaurului alimentar tradiţional în procesul dezvoltării durabile rurale”, finanţat de Consiliul General Ille el Villaine Franţa şi de Consiliul Judeţean Sibiu şi coordonat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA.
”La această ultimă ediţie, şi-au anunţat participarea 9 producători, care vor oferi spre vânzare produse apicole, produse din carne (caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă, pastramă), brânzeturi (telemea, brânză de burduf), prăjituri tradiţionale (dulceţuri, gemuri, sirop, turtă dulce), țuică, zacuscă şi pâine de casă. De asemenea, va fi prezent, din nou, producătorul care va găti mămăligă la ceaun şi produse din carne tradiţionale”, a declarat muzeograful Adrian Alexe, coordonatorul evenimentului.
Târgul de Produse Tradiţionale şi Ecologice este organizat de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice ”Mărginimea Sibiului”, Fundaţia Adept, Fundaţia pentru Dezvoltare prin Patrimoniu Cultur Natur şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.