Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Marcel Ciolacu: 'Apartenenţa la UE este un avantaj pentru fermierii români!'

Publicat: 27 octombrie 2022 - 12:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În pofida unui an extrem de greu, marcat de războiul din Ucraina, de criza energetică şi de secetă, producţia de grâu este dublă faţă de necesarul de consum al României, a constatat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Indagra-Marcel_Ciolacu-Petre_Daea_b"Ştim dificultăţile legate de costurile de producţie. Şi mai ştim că majorarea preţurilor la energie afectează toare ramurile agriculturii. Dar prin parteneriatul pe care îl avem cu fermierii, ne-am propus tocmai depăşirea acestor obstacole", a declarat Marcel Ciolacu, la ceremonia de deschidere a târgului INDAGRA.

Acesta a insistat asupra importanţei investiţiilor în sistemele de irigaţii, dar şi în cel de creştere a precipitaţiilor. Nu ştim sigur la ce s-a referit al treilea om din stat când a vorbit de creşterea precipitaţiilor, dar cel mai probabil se gândea la aşa-numita tehnologie de însămânţare a norilor, pe care autorităţile române încearcă să o implementeze.

Speranţe pentru renegocierea PNRR

"Sper, cât de curând, ca ministrul Fondurilor Europene să ne dea veşti bune că a reuşit să renegocieze PNRR-ul, scoţând anumite aberaţii prinse pe anumite sectoare neprioritare României, şi peste 2 miliarde de euro să-i redirecţionăm către irigaţii. Pentru a ne asigura securitatea alimentară şi în perioade dificile secetoase, aşa cum din păcate am avut în acest an", a subliniar liderul PSD.

Indagra-Marcel_Ciolacu-Petre_Daea-1_bPeste 20 miliarde de euro din fonduri europene

Acesta a mai declarat că, în primele nouă luni ale anului, în conturile României şi implicit ale fermierilor români au intrat 2,57 miliarde de euro, la care se vor adăuga 1,3 miliarde de euro, reprezentând avansul la plăţile directe, plăţi care au început deja din 16 octombrie. "Apartenenţa la Uniunea Europeană este un avantaj pentru fermierii români. Din 2015, de când a început actualul ciclu de plăţi din fonduri europene, agricultura românească a primit peste 20 de miliarde de euro, bani investiţi în producţia românească, în dotarea fermelor şi a unităţilor de procesare, cu echipamente moderne, prin inputuri menite să crească productivitatea şi sustenabilitatea afacerilor româneşti din agricultură", a concluzionat Marcel Ciolacu.
Indagra-Marcel_Ciolacu-Petre_Daea-2_b

Vizualizat: 1086 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

FarmConect este un altfel de târg! Mergem cu toţi oamenii din fermă. – Mihai Silviu, preşedinte ACCPT Ialomiţa

FarmConect este un altfel de târg! Mergem cu toţi oamenii din fermă. – Mihai Silviu, preşedinte ACCPT Ialomiţa

30 august 2023 - 11:22

Mihai Silviu, preşedinte ACCPT Ialomiţa: Vom merge la târgul FarmConect împreună cu toţi oamenii din ferma mea.

Peste 300 de firme la Agromalim 2023, în perioada 7-10 septembrie!

Peste 300 de firme la Agromalim 2023, în perioada 7-10 septembrie!

24 august 2023 - 23:54

Agromalim, cea mai mare expoziţie de agricultură din vestul ţării, se desfășoară în perioada 7-10 septembrie 2023, la centrul expoziţional Arad, sub patronajul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad.

„FarmConect România creşte, avem multe elemente de noutate!” – Alina Creţu, Director Executiv FAPPR

„FarmConect România creşte, avem multe elemente de noutate!” – Alina Creţu, Director Executiv FAPPR

24 august 2023 - 11:14

Alina Creţu, Director Executiv FAPPR: „FarmConect România 2023 este o ediţie pe care am aşteptat-o şi am pregătit-o încă de la încheierea ediţiei de anul trecut. 

Agromalim 2022: Programul evenimentelor pentru fermieri!

Agromalim 2022: Programul evenimentelor pentru fermieri!

29 august 2022 - 15:01

Agromalim, cel mai mare târg de agricultură din vestul ţării, se desfăşoară în perioada 1 - 4 septembrie 2022, la Expo Arad. AGROINFO vă prezintă programul evenimentelor şi conferinţelor organizate în acest an pentru fermierii care vor vizita târgul.

Ce ar fi vrut să-i transmită Călin Fărgaciu consului Ungariei la Cluj!?

Ce ar fi vrut să-i transmită Călin Fărgaciu consului Ungariei la Cluj!?

08 mai 2022 - 14:13

Prezenţă constantă la AGRARIA, de care este alături încă de la prima ediţie, Călin Fărgaciu a venit anul acesta în expoziţia de la Jucu pentru a vedea noile tehnologii şi pentru a-şi consolida relaţiile cu furnizorii de echipamente agricole.

Oierii din Hațeg au sărbătorit

Oierii din Hațeg au sărbătorit "BREAZA - Regina Ţurcanelor" + GALERIE FOTO

03 octombrie 2021 - 21:42

Conform tradiţiei, în prima zi a lunii octombrie, la Toteşti, în judeţul Hunedoara, de ziua comunei, e mare sărbătoare pastorală: expoziţia şi târgul de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". 

Program şi condiţii de acces la Agromalim 2021

Program şi condiţii de acces la Agromalim 2021

31 august 2021 - 23:54

Condiţii de acces pentru vizitatori la Agromalim, cel mai mare târg de agricultură din vestul ţării, care se desfăşoară în perioada 2 - 5 septembrie 2021, la Expo Arad. 

Concurs de condus tractorul şi demonstraţii cu roboţi şi utilaje pentru ferme, la Agromalim 2021

Concurs de condus tractorul şi demonstraţii cu roboţi şi utilaje pentru ferme, la Agromalim 2021

29 august 2021 - 22:19

A 31-a ediţie a Târgului Agromalim se desfăşoară în perioada 2 - 5 septembrie 2021, la Expo Arad.

Agromalim 2021: Programul evenimentelor pentru fermieri!

Agromalim 2021: Programul evenimentelor pentru fermieri!

26 august 2021 - 20:10

Agromalim, cel mai mare târg de agricultură din vestul ţării, se desfăşoară în perioada 2 - 5 septembrie 2021, la Expo Arad. AGROINFO vă prezintă programul evenimentelor şi conferinţelor organizate în acest an pentru fermierii care vor vizita târgul.

Ziua Porumbului Orezu, ediţia a XII-a, pe 16 septembrie 2021

Ziua Porumbului Orezu, ediţia a XII-a, pe 16 septembrie 2021

24 august 2021 - 23:00

Unul din cele mai importante evenimente din agricultura românească, ZIUA PORUMBULUI OREZU, va avea loc anul acesta pe 16 septembrie, de la ora 10.00, în ferma lui Nicolae Sitaru din judeţul Ialomiţa.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Horațiu Buzgău: ”Ca să ai succes trebuie să știi unde vrei să ajungi!” | podcast agroSTORY #18

Horațiu Buzgău: ”Ca să ai succes trebuie să știi unde vrei să ajungi!” | podcast agroSTORY #18

Grupul AGRIND din Tășnad, jud. Satu Mare are la bază o mică activitate agricolă de familie, dezvoltată după anii ’90, cu multă muncă, provocări și implicare. Investițiile și fructificarea la maxim a fondurilor europene au adus societatea la ceea ce este astăzi: peste 3.000 de hectare exploatate în cultura mare, procesare (morărit și panificație), zootehnie (bovine de lapte și de carne) și pomicultură, toate sectoarele fiind dezvoltate pentru a ajunge cât mai aproape de consumatorul final.

Toate acestea au fost clădite cu viziune, perseverență, curaj, dar și prudență de un adevărat trio tehnico-economico-financiar: bunicul și tatăl, absolvenți de studii agricole și fiul, Horațiu Buzgău, absolvent de Științe economice. Alături de ei, o întreagă echipă de prieteni, colaboratori, angajați, parteneri, clienți. ”O întreagă familie!”, spune Horațiu cu mândrie.

Horațiu a făcut primii pași în viață direct... în câmp! A fost implicat de mic în toate activitățile agricole ale familiei, învățarea practică ajutându-l să înțeleagă foarte bine cât este de importantă agricultura și industria alimentară, inclusiv din punct de vedere economic. A decis încă din clasele primare că aceasta va fi calea de urmat și că relevanța cifrelor în agribusiness se transpune, până la urmă, în succesul care determină acțiunile și investițiile viitoare.

Deși are doar 25 de ani, tânărul antreprenor mi-a oferit o adevărată lecție de economie agrară aplicată, teoria fiind transpusă în practică și, evident, în cifrele pe care le obține afacerea agricolă a familiei sale. Cea mai recentă investiție a grupului, în cultura de alun certificată ecologică pe 50 de hectare, suprafață integral irigată, a dat naștere brandului ALLU, Horațiu fiind managerul Holiv Ecoplant, firma care are ca obiect de activitate producția și procesarea alunelor, investiție de asemenea realizată cu fonduri europene.

Horațiu Buzgău a venit la agroSTORY cu o poveste pe cât de frumoasă, pe atât de plină de învățăminte pentru orice tânăr aflat la început de drum în agricultură.


Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii