Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

FOREST România 2019: TREI ZILE de DEMONSTRAŢII PRACTICE şi DEZBATERI despre PĂDURI şi CLIMĂ!

Publicat: 01 septembrie 2019 - 16:10
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

NOUTĂŢI: ZIUA FORESTIERULUI, CONCURS DE MÂNUIT TOPORUL, EVALUARE TROFEE DE VÂNĂTOARE. Târgul forestier în aer liber Forest România 2019, organizat de DLG InterMarketing, se desfăşoară în perioada 5 - 7 septembrie, la Zizin, comuna Tărlungeni, judeţul Braşov. Vezi PROGRAMUL evenimentelor celei de-a treia ediţii şi MODALITĂŢI DE ACCES pentru vizitatorii expoziţiei!

Timp de trei zile, vizitatorii celei de-a 3-a ediţii a expoziţiei FOREST ROMÂNIA vor avea ocazia să afle ultimele noutăţi din domeniul tehnologiilor forestiere prezentate de cele peste 60 de companii expozante, să urmărească un amplu program de demonstraţii practice, precum şi să participe la dezbateri interactive, pe teme de actualitate, în cadrul secţiunii Forum.

Tema centrală propusă de organizatori pentru ediţia din 2019 este „Gestionarea durabilă a pădurilor- contribuţie activă la protejarea climei”. Sub acest titlu vor fi organizate, în perioada 5 - 7 septembrie, la Zizin, jud. Braşov, o serie de evenimente menite să informeze publicul vizitator asupra noilor tendinţe şi inovaţii în sectorul forestier. Astfel, FOREST ROMANIA devine locul de întâlnire pentru un public specializat, format din experţi, reprezentanţi din domenii precum: cercetare, industrie, asociaţii de profil, precum şi autorităţi publice.

Evenimente din PROGRAMUL FOREST ROMANIA 2019

LOGGING ARENA

În spaţiul dedicat LOGGING ARENA, vizitatorii vor putea asista la prezentări de tehnologii de recoltare, manipulare şi transport al lemnului. Demonstraţiile au loc zilnic, după următorul orar:
Demonstraţii comentate: 11:00-12:00; 14:00-15:00
Demonstraţii de lucru - program liber: 10:00-16:00
Intră în demonstraţii: ALSER FOREST, ELMAS, IRUM

DEMONSTRAŢII CU INSTALAŢII CU CABLURI

În zona special amenajată, companiile din domeniu vor prezenta zilnic publicului specializat echipamentele de instalaţii cu cabluri, în cadrul unor demonstraţii practice. Demonstraţiile au loc zilnic, după următorul orar:
Demonstraţii comentate: 10:30-11:00
Demonstraţii de lucru – program liber: 10:00-16:00
Intră în demonstraţii: SAVICOM ASIG, WYSSEN FUNICULARE

DLG SPECIAL – DEMONSTRAŢII PRACTICE
Perfect Plant: Metode de împădurire. Strategii privind împădurirea
Zilnic, demonstraţii comentate: 10:30-11:00; 13:30-14:00
Intră în demonstraţii: ALSER FOREST, RNP ROMSILVA
Safe Harvesting: Securitate şi protecţia muncii
Zilnic, demonstraţii comentate: 10:00-10:30; 12:00-12:30; 14:30-15:00
Intră în demonstraţii: ALSER FOREST, STIHL
Wood measurement
Zilnic, demonstraţii comentate: 10:00-10:30; 13:00-13:30; 15:30-16:00
Intră în demonstraţii: FORDAQ, DENDRO TOOLS
Road Building (demonstraţii zilnice)

FORUM, CONFERINŢE, ÎNTÂLNIRI CU SPECIALIŞTII DIN SECTOR

Împreună cu partenerii FOREST ROMÂNIA sunt organizate, în cadrul expoziţiei, conferinţe şi dezbateri pe teme de actualitate din sectorul forestier.

Programul evenimentelor din secţiunea FORUM
JOI, 5 SEPTEMBRIE
13:00-15:00: DESCHIDEREA OFICIALĂ
• Dezbatere interactivă cu tema „Provocări pentru sectorul forestier românesc, într-o lume în schimbare”. Moderator: Paul Dima (Business Consultant)
Premierea companiilor înregistrate în competiţia pentru desemnarea produselor inovatoare care pot fi considerate adevărate modele în domeniul forestier – FOREST ROMÂNIA PRODUSUL ANULUI 2019
15:00-17:00: Conferinţa Asociaţiei Administratorilor de Păduri – AAP

VINERI, 6 SEPTEMBRIE
10:00-12:00: Conferinţă RNP ROMSILVA
Pădurea românească în contextul schimbărilor climatice
Culegerea datelor de teren cu dispozitive mobile la evaluarea masei lemnoase destinată comercializării
13:00-15:00: Conferinţa Asociaţiei Forestierilor din România – ASFOR, având ca temă centrală „Sectorul forestier în contextul schimbărilor climatice”

SÂMBĂTĂ, 7 SEPTEMBRIE
10:30-12:00: Conferinţa NEPCon România: „Certificarea serviciilor ecosistemice, un instrument pentru administratorii şi proprietarii de pădure pentru a măsura, verifica şi comunica impactul activităţilor lor asupra serviciilor ecosistemice oferite”.

ZIUA FORESTIERULUI SĂRBĂTORITĂ LA FOREST ROMÂNIA 2019

Organizată în fiecare an de către Asociaţia Forestierilor din România - ASFOR, Ziua Forestierului va avea loc vineri, 6 septembrie, în cadrul Forest România 2019, eveniment la care vor fi prezenţi principalii stakeholderi din acest domeniu.

Program
• 9:00: Deschiderea Concursului Naţional al Fasonatorilor Mecanici
• 12:30: Primirea şi înregistrarea participanţilor la dezbatere
• 13:00: Dezbatere cu tema „Sectorul forestier în contextul schimbărilor climatice”
• 15:00: Premierea concurenţilor şi cocktail aniversar - 25 de ani de activitate ASFOR

NOU 2019: Competiţia STIHL® TIMBERSPORTS®

Spectaculozitate, acţiune şi distracţie antrenantă, toate reunite în cadrul demonstraţiilor STIHL® TIMBERSPORTS®. Participanţii vor demonstra, într-un cadru sportiv, abilităţile de mânuire a toporului, joagărului şi motoferăstrăului. Concursul are loc vineri, 6 septembrie, între orele 13:00-16:00.

NOU 2019: EVALUAREA TROFEELOR DE VÎNĂTOARE ŞI CONCURS TEMATIC

Trofee de vânătoare, de clasă mondială, au fost colectate din Munţii Carpaţi, aici aflându-se specii de vânat care reflectă în trofeele lor condiţiile naturale ecologice şi ecosistemele de apă oferite de lanţul carpatic.

În cadrul FOREST ROMANIA se va realiza o evaluare a unor astfel de trofee de către experţii CIC, precum şi un concurs adresat studenţilor cu tema „Cele mai importante elemente ale evaluării trofeelor CIC pentru speciile ecoregiene carpatice”
Evaluarea trofeelor de vânătoare va avea loc zilnic, în intervalele 10:00-12:00 şi 14:00-16:00.

NOU 2019: PAVILIONUL OFICIAL AL GERMANIEI

Răspunzand nevoilor de dezvoltare, transfer de know-how şi tehnologie performantă pentru piaţa din România, la ediţia 2019 este organizată o zonă dedicată companiilor germane care doresc să promoveze produse şi servicii inovatoare către sectorul forestier românesc. Proiectul „Gestionarea sigură şi durabilă a pădurilor prin tehnologie forestieră inovatoare din Germania” este finanţat de BUNDESMINISTERIUM FÜR ERNÄHRUNG UND LANDWIRTSCHAFT.

Companiile aflate în cadrul Pavilionului Oficial al Germaniei vor realiza zilnic demonstraţii practice pentru vizitatori.

bilete-forest-2019_bMODALITĂŢI DE ACCES ÎN CADRUL EXPOZIŢIEI

Accesul la cea de-a treia ediţie a expoziţiei Forest Româania se face astfel:

1) bilet de intrare cu 50% reducere, obţinut prin ÎNSCRIEREA ONLINE pe www.forestromania.com. Cei interesaţi vor primi pe adresa de e-mail comunicată un cod QR ce trebuie prezentat la Casa de bilete de la intrarea în expoziţie, pentru a achiziţiona biletul de intrare cu 50% reducere (20 lei);
2) bilet de intrare 40 lei/pers/zi, achiziţionat la Casa de bilete din cadrul expoziţiei;
3) invitaţie din partea firmelor expozante, partenerii evenimentului sau a organizatorului.

Copiii sub 7 ani şi pensionarii beneficiază de acces gratuit, fără obligativitatea înscrierii online, pe site, pentru tichetul de acces gratuit. Accesul grupurilor de elevi/studenţi se face exclusiv pe baza transmiterii de către cadrul didactic care va însoţi grupul a unei solicitări, cu cel puţin 7 zile înainte de deschiderea evenimentului, la adresa de e-mail c.partal@dlg.org.

FOREST ROMÂNIA este organizat de către DLG InterMarketing, cu sprijinul Ocolului Silvic Ciucaş R.A. Tărlungeni şi al Primăriei Tărlungeni, în cooperare cu Asociaţia Forestierilor din România – A.S.F.O.R., Asociaţia Administratorilor de Păduri din România – A.A.P. şi Universitatea Transilvania din Braşov, Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere şi Regia Naţională a Pădurilor - ROMSILVA, Partener Tehnic.

 

Vizualizat: 925 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
09. 02, 2019. Monday 20:19
Cred ca o sa ajungem si noi!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1