Peste 50 de perechi de păsări de rasă de la Asociaţia Crescătorilor de Păsări de Rasă din Bucureşti şi Ilfov 'Pajura' au fost expuse în cadrul târgului de produse tradiţionale desfăşurat în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice(ASAS) din Capitală, la sfârşitul săptămânii trecute.
Vizitatorii s-au putut bucura de must dulce din struguri din Vizantea-Livezi, Vrancea, cu bulz ciobănesc preparat după o reţetă tradiţională din Sohodol - Bran, cu păstrăvi din crescătoria din Palanca, pregătiţi cu mămăliguţă moldovenească şi aromat cu usturoi şi leuştean.
,,Încercăm să mai menţinem preţurile din vară la brânză, dar este tot mai greu în condiţiile în care furajele s-au scumpit din cauza secetei. Brânza pregătită în gospodării va fi tot mai puţin adusă în târguri şi pieţe, în condiţiile în care pentru unele sortimente avem cereri de la companii care fac export. Brânza preparată în burdufuri din piele de oaie se vinde, la en-gros, cu 32 lei kilogramul, dar aici, în târg, nu pot veni cu astfel de preţuri”, a spus Elena Poponeci, producător din comuna Şirnea, Braşov.
Pentru proviziile de toamnă, vizitatorii au putut cumpăra legume şi fructe proaspete, la preţ de producător, aduse de familia Vasile din Scărişoara. Aceştia au adus soiuri româneşti de roşii, castraveţi, ardei gras, gogoşari, ardei capia, vinete, dovlecei, dar şi pepeni verzi pentru murat.
sursa: Agerpres