Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AgriPlanta pune agricultura în mişcare!

Publicat: 04 septembrie 2014 - 14:42
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

În condiţii de câmp, după cum îi este specificul, cu vânt şi puţină ploaie, expoziţia AgriPlanta VEST şi-a deschis porţile.

La deschiderea oficială au luat cuvântul: Corina Mareş, director DLG InterMarketing (organizatorul evenimentului), Marian Constantin Vasile - FOST vicepreşedinte Consiliul Judeţean Timiş, în prezent conislier judeţean şi lider de grup în Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Paul Pârşan - rectorul USAMVB Timişoara, Florin Faur - director APIA Timiş, Claudiu Florin Coman - primarul comunei Sânandrei (comuna timişeană pe raza căreia are loc expoziţia), Ovidiu Ranta - profesor la USAMV Cluj-Napoca şi coordonator al demonstraţiilor cu utilaje agricole, Viorel Matei - preşedinte Camera Agricolă Timiş.
Corina Mareş a precizat că „după 20 de ani de organizare a evenimentelor cu specific agricol în România - Agraria, AgriPlanta - am ajuns şi în Vestul ţării”. Expoziţia în câmp AgriPlanta este organizată după modelul „Zilelor câmpului” din Germania, manifestare a grupului german DLG (societatea germană pentru agricultură), din care face parte şi DLG InterMarketing.
Directorul APIA Timiş a remarcat organizarea „mai mult decât profesionistă” şi a urat la cât mai multe ediţii AgriPlanta în Vestul ţării.
Viorel Matei, preşedintele Camerei Agricole Timiş, a precizat că „dacă şi guvernanţii noştri ar face măcar 20 la sută din ceea ce au realizat organizatorii acestei expoziţii pentru fermieri”, aceştia ar avea o soartă mai bună. Din păcate, a adăugat Matei, trebuie să ne decidem singuri soarta. „Suntem fermieri europeni doar cu numele!”, a spus Viorel Matei, concluzionând într-un ton optimist, cu un mesaj pentru organizatorii AgriPlanta: „Vă mulţumim că aţi realizat ceea ce Timişul visa de mulţi ani”.
La organizarea primei ediţii AgriPlanta VEST şi-au adus contribuţia asociaţiile profesionale ale fermierilor din judeţul Timiş, precum şi Cooperativa timişeană TimLact Agro, Corina Mareş precizând că în săptămânile premergătoare expoziţiei a vizitat peste 200 de fermieri bănăţeni. Mesajul de participare la AgriPlanta s-a transmis „din poartă-n poartă”, cu salutul „NE VEDEM LA AGRIPLANTA!”.

Agenda evenimentelor
Ziua de vineri, 5 septembrie, este dedicată dezbaterilor pe tema fondurilor europene, plăţi şi subvenţii în exerciţiul financiar 2014-2020. Întâlnirea dintre APIA Timiş şi fermieri va avea loc de la ora 11, în cortul Forum din incinta expoziţiei.
Tot vineri este şi ziua firmei MEWI.
Sâmbătă, 6 septembrie, este Ziua Maschio Gaspardo.
În zilele de 5 şi 6 septembrie au loc întâlniri ale asociaţiilor crescătorilor de animale şi prezentări ale animalelor de rasă.
Zilnic, pe durata expoziţiei AgriPlanta VEST, se desfăşoară demonstraţii zilnice comentate cu maşini agricole (zona de maşini pentru prelucrarea solului şi semănat şi zona de maşini pentru protecţia plantelor, testate în condiţii de câmp, pe “Bumpy Road” - simulare teren accidentat).
În spaţiul special amenajat „Tractor şi Tractorist”, vizitatorii îşi pot testa abilităţile în manevrarea tractorului. maşini de erbicidat testate în condiţii de câmp, pe

Numai la AgriPlanta Vest 2014 puteţi participa la:
■ 4 - 7 septembrie 2014, orele 11:00 - 15:00  - Activităţi pentru copii AgriKids
■ programul “AgriTraining” şi puteţi câştiga o instruire în exploatarea maşinilor agricole
■ concursurile “Dovleacul uriaş” şi “Un ştiulete cu...greutate” organizate de Revista Ferma

Partener Oficial: Borealis L.A.T
Partener: IKB Leasing
Partener Media Principal: Revista Ferma
Cu sprijinul: Primărei Sînandrei
În colaborare cu: Timlactagro - Cooperativa Agricolă Timiş, APIA Timiş, Camera Agricolă a Judeţului Timiş, Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Timiş, Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) Timiş, Universitatea de Ştiinţe
Agronomice şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj - Napoca şi Mazzoni Group.

Vă aşteptăm la AgriPlanta Vest 2014, între 4 şi 7 septembrie!

Vizualizat: 2334 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Agenda evenimentelor AgriPlanta Vest 2014

Agenda evenimentelor AgriPlanta Vest 2014

AgriPlanta Vest – conceptul expozițional integrat unic în România îşi deschide porţile în perioada 4-7 septembrie 2014 la Carani, în județul Timiș.

Concurs la AgriPlanta Vest: Un ştiulete cu greutate!

Concurs la AgriPlanta Vest: Un ştiulete cu greutate!

Ai cultivat porumb anul acesta? Alege din cultura ta cel mai greu ştiulete şi vino cu el la AgriPlanta Vest; poate fi câştigător!

Dovleacul Uriaş te aşteaptă la AgriPlanta Vest! Vino şi ghiceşte-i greutatea!

Dovleacul Uriaş te aşteaptă la AgriPlanta Vest! Vino şi ghiceşte-i greutatea!

Noi... expunem Dovleacul Uriaş, Tu... ghiceşte-i din ochi greutatea! Îl cântărim împreună în ultima zi a expoziţiei AgriPlanta Vest şi premiem cea mai apropiată estimare de greutatea reală.

AgriKids – evenimente pentru copii la AgriPlanta Vest

AgriKids – evenimente pentru copii la AgriPlanta Vest

DLG InterMarketing a prezentat în repetate rânduri componenta tehnică a expoziţiei în câmp AgriPlanta Vest 2014. Acum a venit rândul componentei de suflet, şi anume copiii!

AgriPlanta Vest: Participă şi tu la concursurile Ferma!

AgriPlanta Vest: Participă şi tu la concursurile Ferma!

Vino la AgriPlanta Vest între 4 şi 7 septembrie, la Carani, judeţul Timiş şi participă la concursurile Ferma!

Noutăţi la AgriPlanta Vest!

Noutăţi la AgriPlanta Vest!

Numai la AgriPlanta Vest, ce se va desfășura în perioada 4-7 septembrie 2014, zilnic între orele 9-18, la standul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (standul A3) vor avea loc demonstrații comentate pentru testarea mașinilor fitosanitare.

AgriPlanta Vest se deschide în perioada 4-7 septembrie 2014 la Carani – județul Timiș

AgriPlanta Vest se deschide în perioada 4-7 septembrie 2014 la Carani – județul Timiș

AgriPlanta Vest – conceptul expozițional integrat unic în România – va avea loc între 4-7 septembrie 2014 la Carani, în județul Timiș.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii