Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AGRIPLANTA 2012 – o expoziție interactivă pentru fermieri

Publicat: 10 aprilie 2012 - 13:06
Comenteaza   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Expoziţia în câmp AGRIPLANTA, organizată de compania româno-germană DLG InterMarketing, se va desfăşura în perioada 7 - 10 iunie 2012, în apropiere de localitatea Fundulea, judeţul Călăraşi.

Fermierii şi familiile lor, specialiştii şi studenţii de la facultăţile de profil, jurnaliştii şi autorităţile de resort vor putea vizita timp de 4 zile AGRIPLANTA - singura expoziţie din România care reuneşte, în câmp, loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole, un program amplu de demonstraţii cu maşini agricole, comentate de un specialist neutru, şi standuri expoziţionale ale companiilor producătoare şi/sau distribuitoare de utilaje şi echipamente agricole, sămânţă, îngrăşăminte, fertilizatori, produse pentru protecţia plantelor, silozuri, furnizori de finanţare pentru agricultură etc.

AGRIPLANTA aplică un concept expoziţional creat de Societatea Germană pentru Agricultură (DLG e.V.), asociaţie profesională înfiinţată în 1885 care reuneşte peste 23.000 de fermieri și specialiști în agricultură și industria alimentară şi care dezvoltă cu succes această formulă de mulţi ani în diferite ţări.

Un eveniment interactiv
AGRIPLANTA este un eveniment interactiv, fermierii fiind invitaţi să se implice în numeroase activităţi:

Discuţiile cu experţii la loturile demonstrative pentru principalele culturi agricole vor da ocazia fermierilor să cunoască noile evoluţii în genetică, scheme de ultimă generaţie pentru protecţia şi nutriţia plantelor
Zilnic, vor avea loc demonstraţii cu maşini agricole, însoțite de comentariile de specialitate ale dr.ing. Ovidiu Ranta, Şef Lucrări la USAMV Cluj-Napoca, specialist în mecanizarea agriculturii. Demonstraţiile vor fi grupate pe diverse teme:
•    Demonstraţii „Tehnici moderne pentru protecţia plantelor”: maşini de erbicidat testate în condiţii de câmp, pe „Bumpy Road” (simulare teren accidentat) – în zona DEMO 1.
•    Demonstraţii „Lucrările solului şi semănat”: prezentare în lucru de maşini agricole pentru tehnologii convenţionale, minim de lucrări şi semănat direct - în zona DEMO 2.
•    NOU: Demonstraţii „Tractoare inteligente: GPS. Auto Tracking. Compatibilitate ISOBUS” - în zona DEMO 2.
•    NOU: Demonstraţii „Mașini pentru administrarea îngrășămintelor chimice solide” - în zona DEMO 2.

Fermierii îşi pot exprima părerile, nevoile şi propunerile la Forumul privind Politica Agricolă Comună şi la evenimentele producătorilor şi distribuitorilor de seminţe, fertilizanţi şi produse pentru protecţia plantelor, la AGRIPLANTA 2012.

agriplanta6_b

Zona Tractor şi Tractorist
De asemenea, cei mai iscusiţi fermieri care au vârsta de peste 18 ani şi carnet de conducere categoriile B, C sau atestat de conducere a tractorului îşi vor putea dovedi abilităţile în manevrarea tractorului în zona ”TRACTOR şi TRACTORIST” (cu tractoare puse la dispoziţie de organizator).

AGRIPLANTA încurajează participarea la Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide al AIPROM ”SCAPA”, care funcţionează de 5 ani în sprijinul activităţii fermierilor şi în beneficiul mediului înconjurător. Sistemul este creat de AIPROM pentru colectarea, transportul şi valorificarea deşeurilor de ambalaje din plastic, hârtie şi metal provenite de la produsele pentru protecţia plantelor (PPP), importate sau produse în România de către companiile participante la sistem. La AGRIPLANTA, fermierii vor afla detalii despre centrele şi programul de colectare, despre tombola SCAPA (în derulare până în decembrie 2012) şi vor putea urmări demonstraţii de compactare a unor deşeuri.

Tot zilnic, AGRIPLANTA va găzdui demonstraţiile practice „BIOMASA – ENERGIE pentru toţi”, care vor prezenta fermierilor tehnologii moderne de producere de energie.

Vizualizat: 2133 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play Pregatiri AGRIPLANTA 2012

Pregatiri AGRIPLANTA 2012

10 aprilie 2012

Citeste si:

AgriPlanta 2012 are o agendă mai densă decât cea de anul trecut

AgriPlanta 2012 are o agendă mai densă decât cea de anul trecut

Expoziţia în câmp AGRIPLANTA se pregăteşte să reediteze succesul obţinut la prima ediţie, ducând mai departe conceptul original şi amplu, unic în România. 

Pregătiri pentru a doua ediţie a expoziţiei în câmp AGRIPLANTA

Pregătiri pentru a doua ediţie a expoziţiei în câmp AGRIPLANTA

Pentru vara acestui an, expoziţia în câmp AGRIPLANTA se pregăteşte să reediteze succesul obţinut la prima ediţie, ducând mai departe conceptul original şi amplu, unic în România, pe model german, care cuprinde loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole, demonstraţii comentate cu maşini agricole şi standuri expoziţionale ale producătorilor şi distribuitorilor de utilaje şi echipamente agricole, seminţe, îngrăşăminte, fertilizatori, produse pentru protecţia plantelor etc.

AGRIPLANTA 2012 - Utilaje in actiune si loturi demonstrative pentru culturi agricole

AGRIPLANTA 2012 - Utilaje in actiune si loturi demonstrative pentru culturi agricole

Dupa ce in 2011 a prezentat un concept de expozitie agricola unic in Romania, pe model german, combinand loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole, demonstratii comentate cu masini agricole si standuri expozitionale (utilaje si echipamente agricole, samanta, ingrasaminte, fertilizatori produse pentru protectia plantelor etc), expozitia in camp AGRIPLANTA se pregateste pentru editia a doua, anuntata pentru perioada 7-10 iunie 2012.

Alte articole in aceasta categorie

AGRITECHNICA reprogramată pentru martie 2022

AGRITECHNICA reprogramată pentru martie 2022

29 martie 2021 - 12:49

Datorită pandemiei Covid-19, Societatea Agricolă Germană (DLG) a anunţat reprogramarea târgul Agritechnica care ar fi trebuit să se desfăşoare în noiembrie 2021. Atât DLG, cât şi VDMA (Asociaţia constructorilor de maşini agricole) împreună cu comitetul consultativ al expozanților Agritechnica au ajuns la concluzia că în prezent există o incertitudine privind evoluţia viitoare a condiţiilor de securitate sanitară pentru planificarea expoziției în noiembrie anul actual. Noile date pentru Agritechnica sunt 27 februarie - 5 martie 2022.

Grupul SDF anulează participarea la evenimentele internaţionale din 2021

Grupul SDF anulează participarea la evenimentele internaţionale din 2021

25 martie 2021 - 12:04

Same Deutz-Fahr este al doilea mare nume din industria constructorilor de maşini agricole care a anunțat că nu va participa la niciun târg internaţional în Europa anul acesta, inclusiv EIMA (19-23 octombrie) în Italia și Agritechnica (14-20 noiembrie) în Germania.

John Deere NU va participa la AGRITECHNICA 2021

John Deere NU va participa la AGRITECHNICA 2021

05 februarie 2021 - 11:24

Conform tradiţiei, cel mai mare târg din lume pentru utilaje agricole, Agritechnica, urmează să aibă loc în perioada 14-20 noiembrie 2021. Organizatorul expoziției, DLG (Societatea Germană pentru Agricultură) așteaptă mai mult de 2.000 de expozanți în Hanovra, iar mulţi producători de maşini agricole şi-au anunţat deja participarea. În aceste condiţii, John Deere, unul dintre liderii mondiali în domeniu, tocmai a anunţat că nu va participa la următoarea ediție Agritechnica datorită pandemiei COVID.

SOMMET DE L'ELEVAGE 2020 - anulat

SOMMET DE L'ELEVAGE 2020 - anulat

08 septembrie 2020 - 09:21

Organizatorii SOMMET DE L'ELEVAGE au anunţat anularea celei de-a 29-a ediție a show-ului francez care urma să se desfășoare în zilele de 7, 8 și 9 octombrie 2020. Această decizie vine ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor de sănătate publică datorate epidemiei COVID-29 şi, în consecinţă, a retragerii derogării convenite cu autorităţile locale din departamentul Puy-de-Dôme care ar fi permis organizatorilor spectacolului să nu respecte limita maximă de 5.000 de vizitatori / zi prezenți la o expoziție.

JOHN DEERE renunță la EXPOZIŢIILE AGRICOLE din Europa! Până când e valabilă decizia!

JOHN DEERE renunță la EXPOZIŢIILE AGRICOLE din Europa! Până când e valabilă decizia!

03 septembrie 2020 - 16:39

DECIZIE. Pandemia cauzată de virusul COVID-19 a determinat grupul John Deere să renunţe la participarea sa la orice eveniment expoziţional şi demonstraţii de utilaje din Europa şi statele CSI, până la 31 octombrie 2021.

ANULAREA EDIȚIEI 2020 A TÂRGULUI AGROMALIM!

ANULAREA EDIȚIEI 2020 A TÂRGULUI AGROMALIM!

14 august 2020 - 20:24

ANUNȚ! Organizatorii târgului internațional AGROMALIM, un eveniment de marcă și cu tradiție în agricultură, ne-au transmis astăzi, 14 august, un comunicat prin care anunță fermierii, participanții la acest târg că ediția 2020 AGROMALIM a fost anulată din cauza creșterii numărului infecțiilor cu coronavirus.

Expoziţia AGRIPLANTA-ROMAGROTEC 2020, REPROGRAMATĂ din cauza COVID-19!

Expoziţia AGRIPLANTA-ROMAGROTEC 2020, REPROGRAMATĂ din cauza COVID-19!

06 aprilie 2020 - 19:35

DECIZIE PANDEMIE COVID-19. DLG InterMarketing, organizatorul celor mai mari expoziţii agricole în câmp din România, anunţă reprogramarea expoziţiei AgriPlanta-RomAgrotec 2020, din cauza măsurilor de prevenţie împotriva răspândirii coronavirusului COVID-19. 

AGRARIA 2020: Ediţia 26 a expoziţiei SE REPROGRAMEAZĂ pentru o dată ulterioară

AGRARIA 2020: Ediţia 26 a expoziţiei SE REPROGRAMEAZĂ pentru o dată ulterioară

08 martie 2020 - 16:11

Covid-19: Declaraţie a DLG InterMarketing privind reprogramarea expoziţiei AGRARIA 2020

Fii TU următorul FERMIER DE COPERTĂ!

Fii TU următorul FERMIER DE COPERTĂ!

27 octombrie 2019 - 10:33

Revista FERMA şi FARM TECH ROMÂNIA - importatorul încărcătoarelor frontale multifuncţionale Schäffer dau startul unui nou CONCURS menit să descopere următorul FERMIER DE PE COPERTA revistei FERMA! 
Totul se desfăşoară la INDAGRA - Romexpo Bucureşti, între 30 octombrie şi 3 noiembrie 2019.

Se apropie AGRO OLTENIA – ediţia a III-a

Se apropie AGRO OLTENIA – ediţia a III-a

08 octombrie 2019 - 15:45

Un eveniment de referinţă pentru agricultura din Oltenia va avea loc în perioada 11-13 octombrie 2019, la Centrul Multifuncţional din  Craiova. Se deschide cea de a III-a ediţie a târgului regional de agricultură AGRO OLTENIA, eveniment organizat de firma PS Multiservices, în parteneriat cu Primăria Craiova.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Bancul zilei

În bar cu prietenele...

În bar cu prietenele...
Dragul meu, sunt în bar cu prietenele, termin ultimul pahar. Detalii