Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

AGRARIA – Evenimentul agricol nr. 1 al Transilvaniei. Iată cifrele ediţiei din 2015!

Publicat: 06 mai 2015 - 12:55
Comenteaza   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten

O nouă provocare, un nou succes confirmat Târgul Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie – AGRARIA și-a închis porțile duminică, 26 aprilie 2015 confirmându-ne că am luat o decizie, pe cât de grea, pe atât de bună de a schimba locația tradițională și de a organiza evenimentul acolo unde se face și agricultura: în câmp.

Succesul Târgului AGRARIA 2015 este demonstrat de cifrele acestei ediții:
• 18.700 de vizitatori
• 330 de expozanți și coexpozanți, dintre care 205 de expozanți direcți
• expozanți din 14 țări: România, Austria, Bulgaria, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Republica Moldova, Slovacia, Spania, Turcia și Ungaria
• 55.000 mp spațiu expozițional brut, din care 27.000 mp spațiu net expozițional
• peste 400 de fermieri au avut ocazia să conducă un tractor în zona de demonstrații ”Tractor și Tractorist”. Tractoarele prezente în zona demo au fost puse la dispoziție de firmele Agri Alianța (Kubota), NHR Agropartners (New Holland), Agrocomert Holding (Claas), Titan Machinery (Case), Ipso Agricultura (John Deere) și General Leasing (Massey Ferguson)

agraria-2015-11_b

Deschiderea oficială a celei de-a 21 a ediții a Târgului AGRARIA a avut loc în prezența a numeroase oficialități, atât din țară, cât și din străinătate, printre care amintim: Dl. George Turtoi, Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Dna. Aurelia Cristea, Deputat, Parlamentulâ României, Dl. Vakar Istvan, Președinte Consiliul Județean Cluj, Dl. Ioan Oleleu, Președinte AgroTransilvania Cluster și Vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, Dl. Mile Lajos, Consul General – Consulatul General al Ungariei la ClujNapoca, Dl. Rudolf Lukavsky, Atașatul Comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, Dl. Reinder Schaap, Consilier pe probleme de agricultură al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București, Dl. Prof. Univ. Dr. Liviu Mărghitaș, Președinte Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ClujNapoca, Dl. Mihai Puțintei, Directorul General al APIA, Dl. Ioan Bucur, Viceprimar, Primăria Jucu, Dl. Călin Fărgaciu, Membru fondator Cooperativa Agricolă SomeșArieș și Dl. Bernd Koch, Managing Director al DLG International GmbH.

agraria-2015-12_b

Desfășurat în perioada 23-26 aprilie la Jucu, județul Cluj, pe Platforma Industrială TETAROM III, Târgul Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie – AGRARIA, organizată de DLG INTERMARKETING a beneficiat din plin de spațiul generos oferit de noua locație, aducând și pentru zona transilvană noul concept de eveniment agricol în câmp, unic prin complexitatea sa.
Cei care ne-au vizitat au putut participa la toate evenimentele conexe, acestea fiind special gândite pentru a nu se suprapune ca intervale orare de desfășurare.

agraria-2015-4_b

• Expoziție de animale de rasă și prezentări zilnice în ring a celor mai valoroase exemplare de bovine și cabaline, pe o suprafață generoasă. Genetică bovină de top prezentată de: Cooperativa Agricolă Someș Arieș, Semtest BVN Târgu Mureș, Biagen Select; Promovarea creșterii bivolilor prin Asociația Crescătorilor de Bivoli din Transilvania; Crescători de păsări, cai (crescători renumiți pentru zona Transilvaniei) și ovine prin Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine IJARUL și Asociația crescătorilor de ovine Cluj.

agraria-2015-3_b

Demonstrații comentate cu mașini de erbicidat testate în condiții de câmp, pe Bumpy Road, simularea unui teren accidentat în premieră la AGRARIA!
S-au putut urmări demonstraţii practice cu maşinile de tratamente fitosanitare care se vor deplasa pe un teren denivelat. Stabilitatea rampelor la maşinile de erbicidat asigură o înălţime constantă a duzelor de pulverizare faţă de suprafaţa ţintă şi în acelaşi timp asigură o viteză constantă de deplasare a duzelor în special pe capetele rampelor.
O stabilitate bună a rampei de erbicidat, precum și un sistem de amortizare a șocurilor, asigură o aplicare longitudinală și transversalăuniformă si cu doză constantă.
Cu ajutorul unui sistem de compensare a înclinației laterale, se poate lucrași pe terenuri în pantă.
În cadrul demonstrațiilor cu mașini de erbicidat din cadrul expoziției, ați avut ocazia să vă formați o părere despre stabilitatea rampelor la maşinile fitosanitare prin deplasarea pe Bumpy Road şi să vedeţi modul de evoluţie a tehnicii pentru îmbunătăţire a acestui parametru.
Mașinile prezente în demo au fost oferite de TEHNOFAVORIT SA și AGROCOMERȚ HOLDING (Amazone).

agraria-2015-6_b

• Demonstrații comentate cu sisteme de producere a furajelor concentrate
TEHNOFAVORIT SA, producător român de tehnică agricolă a prezentat la Agraria 2015 un sistem de măcinare și amestecare a furajelor complet automatizat, în lucru.
Fermierii și cei interesați au putut urmări modul în care se realizează măcinarea cerealelor, dozarea automată în funcție de rețeta componentelor și modul de realizare a amestecului, precum și cele mai moderne soluții pentru depozitarea și transportul furajelor.
Dezbateri și prezentări pe teme din agricultură care au stârnit interesul celor prezenți datorită subiectelor alese: Protecția și conservarea solurilor, prezentată de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca în parteneriat cu Azomureș SA Soluții pentru protecția și sănătatea plantelor. Tratamente pentru pomi fructiferi. Combaterea bolilor foliare la cerealele păioase. Cultura porumbului, prezentată de AgroExpert Cluj-Napoca. Eliminarea cotei de lapte. Strategii de piață și soluții practice pentru fermieri, prezentată de Semtest SA.

agraria-2015-7_b

La succesul acestei ediții a Târgului Agraria au contribuit deopotrivă partenerii noștri, colaboratorii și firmele subcontractante, firmele expozante și, nu în ultimul rând, cei 18.700 de vizitatori care au venit Agraria în acest an. Vă mulțumim!
Partener oficial: NHR AGROPARTNERS
Cu sprijinul: TETAROM şi CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ
Parteneri: Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Direcţia pentru Agricultură a judeţului Cluj, AgroTransilvania Cluster, Cooperativa Someş-Arieş.

Vizualizat: 1599 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Întâmplare...

Întâmplare...
Un tip vine acasă de la serviciu şi observă cu stupoare că în gura dobermanului său era iepuraşul vecinilor. Detalii