Adama
Vinasa Rompak

Târgul de bucate tradiţionale „Branduri transilvănene” la cea de-a doua ediţie

Publicat: 14 august 2013 - 14:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Complexul Naţional Muzeal ASTRA, în colaborare cu Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice „Mărginimea Sibiului” şi Asociaţia de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu”, organizează în perioada 17-18 august, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeul în aer liber) cea de-a doua ediţie a Târgului de bucate tradiţionale „Branduri transilvănene”. 

În deschiderea târgului, între orele 11:00-13:00, în sala de conferinţe a Centrului ASTRA pentru Patrimoniu, va avea loc un seminar de specialitate la care vor fi prezentate următoarele teme : produse tradiţionale-modificări în legislaţie (prezintă director general Viorel Morărescu), rasa mangaliţa (prezintă preşedintele Asociaţiei producătorilor de produse tradiţionale Satu Mare, ing. Ioan Tătăran).

Producătorii din opt judeţe ale ţării (Alba, Arad, Braşov, Maramureş, Harghita, Satu-Mare, Sălaj şi Sibiu) vor oferi cumpărătorilor bucate atent selecţionate precum : telemea, urdă şi unt de Sibiu, brânză de burduf Loman (Alba), preparate din carne de porc rasa mangaliţa, dulceaţă de prune (Silvoiţa), prăjituri maramureşene (Satu-Mare), plăcintă întinsă de Turnu (Arad), kurtoş, pâine (Harghita), pălincă (Sălaj), brânză de burduf în coajă de brad (Braşov) şi multe altele.

Atelierele culinare vor permite familiarizarea cu modul de preparare a pălincii de Sălaj, precum şi a unor specialităţi culinare specifice zonei Mărginimii Sibiului. Târgul de ţară, organizat în Muzeul în aer liber, la sfârşitul fiecărei săptămâni, în zilele de sâmbătă şi duminică, din aprilie până în octombrie, s-a dovedit un real succes, judecând după numărul mare de vizitatori care au devenit clienţi fideli ai producătorilor care expun aici săptămânal.

„Ne-am asumat riscul unei pieţe fluctuante şi a unei puteri de cumpărare mici de pe piaţa românească. Târgul de ţară s-a dovedit a fi ceea ce este târgul în mod tradiţioanl, un punct de socializare şi un bun barometru pentru relaţia vânzător-cumpărător. Oamenii ştiu să-şi pună în valoare calităţile produselor şi să vândă povestea din spatele acestora” , a declarat Mirela Iancu, sef secţie Managementul proiectelor, din cadrul C.N.M. ASTRA.

Programul târgului:
Sâmbătă, 17 august
ora 10 :00 Deschiderea târgului
ora 11 :00-13 :00 Seminar
ora 10 :30- 16 :00 Ateliere culinare
ora 11 :00-13.00 Program artistic : Cântece şi dansuri populare din zona Alba, Maramureş şi Sibiu

Duminică, 18 august
ora 10 :00 Deschiderea târgului
ora 10 :30- 16 :00 Ateliere culinare
ora 12 :00- 13 :00 Program artistic : Cântece şi dansuri populare din zona Alba, Maramureş şi Sibiu
ora 17 :00 Festivitatea de închidere a celei de-a doua ediţii a Târgului de bucate tradiţionale „Branduri transilvănene”

Vizualizat: 913 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

21 noiembrie 2024 - 19:55

Dezvoltarea României în plan extern este condiţionată de capacitatea de a exporta produse conforme cu cerinţele internaţionale, iar deschiderea de noi pieţe de desfacere şi creşterea competitivităţii companiilor româneşti sunt printre obiectivele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Alexandru Bociu.

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

05 noiembrie 2024 - 19:00

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui în perioada 07-09 noiembrie 2024 „Târgul de Sfinții Mihail și Gavril”. Organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, evenimentul reprezintă o oportunitate pentru producătorii și procesatorii români de a-și promova produsele agroalimentare, dar și un bun prilej de informare a consumatorilor cu privire la proveniența și modul de preparare al produselor.

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

31 octombrie 2024 - 12:25

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are un mesaj important pentru fermieri, crescători de animale. APIA participă la Târgului Internațional INDAGRA - ediția 2024, reprezentanții agenției pot discuta cu fermierii, crescătorii de animale interesați de informații despre subvenții.

Proiect finanțat de GAL: Film în sat!

Proiect finanțat de GAL: Film în sat!

19 octombrie 2024 - 08:27

Murighiol este capitala cinematografiei din România în perioada 19-20 octombrie 2024, când stadionul localității  găzduiește Festivalul de Film de artă Murighiol – Film în sat.

Târg 100% românesc! Micii și marii crescători de păsări în curtea MADR!

Târg 100% românesc! Micii și marii crescători de păsări în curtea MADR!

16 octombrie 2024 - 19:43

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează, în premieră, în perioada 18-20 octombrie 2024, în intervalul 09.00-19.00, un târg dedicat promovării și încurajării consumului de carne de pasăre, provenită din fermele românești.

Premiile pentru inovare VINITECH SIFEL. Lista premiilor 2024

Premiile pentru inovare VINITECH SIFEL. Lista premiilor 2024

14 octombrie 2024 - 16:40

Cu doar câteva săptămâni înainte de Târgul internațional de vinuri, fructe și legume (26-28 noiembrie), juriul de experți de la Vinitech-Sifel Innovation Awards a anunțat noile premii 2024. 79 de dosare au fost evaluate în acest an.

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

08 octombrie 2024 - 16:30

La fel ca în anii precedenți, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va sărbători în 10 octombrie 2024 „Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești” prin organizarea de târguri și evenimente, la nivel național. 

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

17 septembrie 2024 - 06:16

Evenimentul emblematic al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, ZIUA PORUMBULUI OREZU a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024, la ferma domnului Nicolae SITARU, unul dintre fondatorii Forumului APPR.

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

08 septembrie 2024 - 19:02

Festivalul Folcloric Pastoral "Coborâtul oilor" de la Loman s-a desfăşurat duminică în absenţa ovinelor, în contextul apariţiei Pestei Micilor Rumegătoare (PMR) în România.

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

05 septembrie 2024 - 19:29

Pe 15 septembrie 2024, se desfășoară prima ediție a Festivalului European al Bivolului în Țara Lăpușului, satul Suciu de Jos.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii