Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui Târgul de Crăciun „Calitate şi tradiţie pentru români”, în curtea instituţiei, în perioada 18 - 21 decembrie.
În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea găsi produse alimentare de calitate garantată, cum sunt produsele tradiţionale atestate şi ecologice certificate, potrivit unui comunicat al instituţiei. „În pragul Sfintelor Sărbători de Crăciun, vizitatorii sunt invitaţi să redescopere gustul bucatelor de altădată al brânzeturilor din Braşov - telemea de vacă, brânză de burduf, caş, caşcaval, telemea de oaie, urdă - sau al celor din Botoşani - caşcaval de Vlăsineşti, caş şi brânză ca la bunica, ce se potrivesc foarte bine cu pâinea tradiţională. Iubitorii de peşte pot găsi produsele aduse de la Tulcea: salată cu icre de crap sau ştiucă, sardeluţe marinate în ulei, pastramă şi batog de somn de crap argintiu sau de somn. Păstrăvul afumat în cobză de brad din Prahova se va regăsi, de asemenea, între produsele expuse”, se arată într-un comunicat al ministerului.
De asemenea, cei care vor trece pragul Târgului de Crăciun organizat de MADR vor găsi preparate din carne pregătite după reţete moştenite din străbuni, precum lebăr sau tobă de casă, drob, cârnaţi de porc, caltaboş cu orez, mititei, slănină cu boia, patricieni din carne de oaie afumaţi, muşchi crud - afumat, jambon cu os afumat sau bunătăţi aduse de la Buzău, precum mici de casă, piept de porc crud afumat, muşchi ţărănesc crud afumat, cârnaţi de casă afumaţi de porc, cârnaţi de Pleşcoi cruzi şi uscaţi, babic, ghiuden, pastramă de oaie.
Nu vor lipsi nici Magiunul de prune de Topoloveni, care beneficiază de certificare de calitate europeană "Indicaţie geografică Protejată - IGP', prunele uscate de Leleasca (Olt) sau ţuica din Argeş. Nu au fost uitaţi nici iubitorii de dulceţuri şi siropuri. Aceştia vor putea găsi produse din Covasna, precum siropuri de muguri de brad sau flori de soc, dulceaţă de afine, de zmeură ori de mure, dar şi multe altele.