Sesiunea de depunere a cererilor de finanţare pentru beneficiarii publici din teritoriul ITI – Delta Dunării (ITI-DD), până la data de 31 iulie 2017, ora 16.00, anunţă Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).
Astfel, se vor prelungi sesiunile de primire a proiectelor de investiţii pentru submăsura 7.2 ITI – DD (Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică), pentru submăsura 7.6 ITI – DD (Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural), şi pentru submăsura 4.3 ITI – DD (Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice - Infrastructura de acces SILVICĂ).
„Prelungirea termenului de primire a cererilor de finanţare s-a decis pentru a răspunde solicitărilor primite în acest sens din partea potenţialilor beneficiari motivate de necesitatea obţinerii avizelor specifice care necesită un timp mai îndelungat de eliberare. Solicitarea potenţialilor beneficiari a fost susţinută şi de Asociaţia Comunelor din România (ACoR) filiala Tulcea, şi de Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară ITI Delta Dunării (ADI ITI Delta Dunării), care ne-a informat că pentru accesarea acestor submăsuri a eliberat deja un număr important de avize” a precizat Directorul General al AFIR, Adrian-Ionuţ Chesnoiu. Potrivit comunicatului de presă transmis redacţiei.
Pragul lunar de calitate pentru componenta infrastructură apă/ apă uzată a submăsurii 7.2, va fi în perioada 1 iulie – 31 iulie 2017 de 25 de puncte. Celelalte componente ale submăsurii 7.2, în speţă infrastructură rutieră de interes local şi infrastructură educaţională şi socială, vor avea un prag de calitate de 20 puncte. Tot un prag de calitate de 20 de puncte va fi aplicat şi pentru proiectele depuse pentru finanţare în zona ITI Delta Dunării pentru submăsura 7.6. Proiectele pentru care se va solicita finanţare în luna iulie prin submăsura (sM) 4.3 vor avea un prag de calitate de 25 puncte.
În prezent, pentru finanţare prin sM 7.2 ITI – DD mai sunt disponibili 88,3 milioane de euro. Dintre aceştia, 29,5 milioane de euro sunt disponibili pentru componenta infrastructură apă/apă uzată, 8,4 milioane euro pentru componenta infrastructură educaţională si socială şi 50,2 milioane euro pentru infrastructură rutieră de interes local. Totodată, 16,7 milioane euro sunt disponibili pentru investiţii prin sM 7.6 ITI-DD şi 3,4 milioane euro pentru investiţii prin sM 4.3 Silvic ITI-DD.