Angajaţi ai Direcţiei Silvice Tulcea şi agenţi ecologici ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au început acţiunile de vânătoare a exemplarelor din speciile care produc pagube în gospodăriile localnicilor.
„Acţiunile de extragere şi de optimizare a speciilor de interes cinegetic au început la finele săptămânii trecute, iar un prim raport privind capturile îl vom primi la sfârşitul săptămânii. Din datele pe care le am, până acum au fost capturate mai multe exemplare de şacali decât din celelalte specii, respectiv porci mistreţi şi vulpi”, a declarat luni guvernatorul Rezervaţiei, Lucian Simion.
Potrivit acestuia, acţiunile de vânătoare a exemplarelor din speciile care produc pagube în gospodăriile localnicilor din Delta Dunării au drept obiectiv şi depistarea eventualelor focare de rabie şi a diferitelor forme de pestă porcină.
Acţiunile de vânătoare se vor încheia în luna februarie.
Pescuitul se face pe baza permisului din anul trecut
Permisele de pescuit comercial emise anul trecut pentru Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) vor fi valabile până la începerea perioadei de prohibiţie din acest an.
Hotărârea a fost luată de guvernatorul Rezervaţiei, Lucian Simion, în contextul în care pentru emiterea autorizaţiilor de pescuit comercial pentru anul în curs este nevoie de aprobarea de către autorităţile naţionale a ordinelor privind cotele de capturi şi punctele de debarcare şi a centrelor de primă vânzare a peştelui. „Persoanele fizice şi juridice autorizate să desfăşoare activitatea de pescuit comercial în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării sunt obligate să deţină asupra lor toate documentele necesare desfăşurării activităţii de pescuit comercial, conform prevederilor legislaţiei în vigoare şi a deciziei guvernatorului Rezervaţiei”, se arată în ordinul făcut public de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.