Printr-un comunicat de presă, Asociaţia Română a Cărnii, în parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi şi Partenerul transnaţional din Spania Instituto de Formación Integral – IFI, anunţă finalizarea procesului de înregistrare a studenţilor din ani intermediari şi terminali (licenţă şi master) la stagiile de practică, în cadrul proiectului „Pregăteşte-te pentru viitor! - stagii de practică pentru studenţi în domeniul agroalimentar”.
Potrivit sursei, primele 10 grupe de studenţi vor începe stagiul de practică începând cu 9 februarie 2015 la unităţi procesatoare din judeţul Galaţi, având drept scop de a îmbunătăţi competenţele profesionale ale viitorilor absolvenţi.
De asemenea, conform cererii de finanţare, proiectul îşi propune să asigure tranziţia de la şcoală la viaţă activă în vederea creşterii gradului de ocupare pentru absolvenţi. În prezent, există în România mulţi tineri absolvenţi care nu sunt pregătiţi sau nu au experienţa necesară pentru a se integra pe piaţa muncii.
Practica – un pas spre integrarea în producţie a absolvenţilor
Conform proiectului mai sus-amintit, Activitatea 4. “Organizarea stagiilor de pregătire practică în condiţii reale de muncă” se adresează unui număr de 200 de studenţi din domeniul industriei alimentare, care au trecut prin etapa de consiliere profesională realizată în cadrul Activităţii 3. Cei mai merituoşi dintre cei care vor parcurge stagiul de practică au şansa de a se pregăti mai bine, au şansa de a fi remarcaţi de către Partenerul de practică şi de a se integra mai uşor pe piaţa forţei de muncă din sector.
Stagiile de practică se desfăşoară la Partenerii de practică cu care Asociaţia Română a Cărnii (ARC) a încheiat o Convenţie-cadru în acest sens, respectiv, în locaţiile stabilite de Partenerii de practică, potrivit specificului activităţii ce urmează a fi derulate.
Practică în condiţii reale de muncă
În perioada februarie 2015 – iulie 2015 studenţii vor efectua stagii de practică în condiţii reale de muncă. Aceştia vor fi organizaţi în grupe de câte 10 şi vor efectua 60 ore de practică sub îndrumarea unui tutore de practică. Studenţii au ocazia să îşi valorifice cunoştinţele teoretice dobândite în timpul facultăţii şi să îşi testeze abilităţile de muncă şi de comunicare în echipă, pentru atingerea unor obiective comune.
Activitatea desfăşurată de către studenţi prin stagiile de practică trebuie să asigure aplicarea în practică a cunoştinţelor teoretice dobândite de către aceştia în cursul activităţilor didactice academice.