PRESS TRIP. Meet the Romanian Agriculture. Asociaţiei Presei Agricole din România anunţă organizarea primei ediţii a unei vizite de lucru de tip low-budget press trip în România sub sloganul „Meet the Romanian Agriculture”, eveniment organizat pentru jurnaliştii agrarieni din statele membre ale Uniunii Europene cu scopul prezentării agriculturii românesti de la faţa locului.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Presei Agricole din România sub auspiciile ENAJ – federaţia europeană a jurnaliştilor din agricultură, entitate la care România a aderat, prin asociaţia noastră.
Această primă vizită se va desfăşura în perioada 19-25 Junie 2017 în România şi are ca focus vizitarea părţii de sud est a României şi Delta Dunării, pe un traseu ce include vizitarea unor obiective agricole în Bucureşti – Ialomiţa – Delta Dunării – Tulcea – Galaţi – Insula Mare a Brăilei.
Participanţii vor sosi pe aeroportul din Bucureşti, iar prima zi este liberă pentru cazare şi explorarea capitalei României. Seara, grupul de peste 25 de jurnalişti agrarieni se va reuni pentru cina de bun venit.
Vor urma cinci zile pline în care participanţii vor lua contact cu mediul universitar agricol românesc, punctul de plecare al specialiştilor pe drumul agriculturii şi al dezvoltării rurale, iar apoi vor avea ocazia să viziteze ferme de vaci, ferme cu exploataţii de cultura mare, crame şi exploataţii viniviticole, ferme de legume şi fructe suţinute prin proiecte europene, pescării din Delta Dunării şi desigur insula Mare a Brăilei, demonstraţia de excelenţă în agricultura românesca şi europeană.
Invitaţii se vor bucura de o croazieră interactivă pe Dunăre susţinută de cvadruplul laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară la canotaj Ivan Patzaichin, vor lua contact cu tradiţiile româneşti în materie de pescuit şi artă culinară şi se vor delecta cu produse pe baza de carne, lapte, peşte, produse de patiserie, cofetărie şi panificaţie şi vin direct de la producători.
Pe parcursul celor cinci zile de vizite în fermele româneşti, jurnaliştii europeni vor putea înţelege cum arată mediul rural românesc, care sunt formele naţionale de agrotrurism şi ariile protejate din zona Deltei Duării şi mai ales care este potenţialul agricol al ţării noastre – horticol, vegetal, pomicol, zootehnic şi de pescuit.