Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

PREMIERĂ. Asociaţia Presei Agricole din România pune AGRICULTURA ROMÂNIEI pe harta EUROPEI

Publicat: 06 aprilie 2017 - 09:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRESS TRIP. Meet the Romanian Agriculture. Asociaţiei Presei Agricole din România anunţă organizarea primei ediţii a unei vizite de lucru de tip low-budget press trip în România sub sloganul „Meet the Romanian Agriculture”, eveniment organizat pentru jurnaliştii agrarieni din statele membre ale Uniunii Europene cu scopul prezentării agriculturii românesti de la faţa locului.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Presei Agricole din România sub auspiciile ENAJ – federaţia europeană a jurnaliştilor din agricultură, entitate la care România a aderat, prin asociaţia noastră.

Această primă vizită se va desfăşura în perioada 19-25 Junie 2017 în România şi are ca focus vizitarea părţii de sud est a României şi Delta Dunării, pe un traseu ce include vizitarea unor obiective agricole în Bucureşti – Ialomiţa – Delta Dunării – Tulcea – Galaţi – Insula Mare a Brăilei.

Agri-Study-Trip2017_b

Participanţii vor sosi pe aeroportul din Bucureşti, iar prima zi este liberă pentru cazare şi explorarea capitalei României. Seara, grupul de peste 25 de jurnalişti agrarieni se va reuni pentru cina de bun venit.

Vor urma cinci zile pline în care participanţii vor lua contact cu mediul universitar agricol românesc, punctul de plecare al specialiştilor pe drumul agriculturii şi al dezvoltării rurale, iar apoi vor avea ocazia să viziteze ferme de vaci, ferme cu exploataţii de cultura mare, crame şi exploataţii viniviticole, ferme de legume şi fructe suţinute prin proiecte europene, pescării din Delta Dunării şi desigur insula Mare a Brăilei, demonstraţia de excelenţă în agricultura românesca şi europeană.

Invitaţii se vor bucura de o croazieră interactivă pe Dunăre susţinută de cvadruplul laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară la canotaj Ivan Patzaichin, vor lua contact cu tradiţiile româneşti în materie de pescuit şi artă culinară şi se vor delecta cu produse pe baza de carne, lapte, peşte, produse de patiserie, cofetărie şi panificaţie şi vin direct de la producători.

Pe parcursul celor cinci zile de vizite în fermele româneşti, jurnaliştii europeni vor putea înţelege cum arată mediul rural românesc, care sunt formele naţionale de agrotrurism şi ariile protejate din zona Deltei Duării şi mai ales care este potenţialul agricol al ţării noastre – horticol, vegetal, pomicol, zootehnic şi de pescuit.

Vizualizat: 1550 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii