Pentru prima oară, Federația Europeană a Producătorilor și Furnizorilor de Ingrediente pentru Industria de Panificație, Patiserie și Cofetărie (FEDIMA) a ținut Adunarea Generală în București.
Evenimentul a fost organizat la hotel Marriott, în perioada 24 și 25 septembrie, și au participat membrii FEDIMA din 15 țări europene. A fost invitat și ministrul român al agriculturii, dar invitația a fost onorată de Ioan Uțiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
Tema din acest an a fost: Patiseria este artă! FEDIMA a pregătit participanților o varietate de gusturi și culori pe un bufet care ar fi stârnit pofta oricui. De la o panacotta cu dulceață de mango și până la cornurile coapte în cuptor, cu miez de măr, deliciile au confirmat că acolo se țin dezbateri despre universul aromelor, gustul în patiserie și plăceri care trebuie împăcate cu sănătatea.
FEDIMA România este un partener de încredere la nivel european al industriei de ingrediente pentru panificație, patiserie și cofetărie, spune Manuela Banu, președinte FEDIMA România.
Ca țară aflată în plină creștere economică, România poate oferi informații valoroase despre tendințele din domeniul nostru de activitate, declară Sofia Barbosa, președinte FEDIMA Europe.
În țara noastră, piața ingredientelor pentru industria de panificație, patiserie și cofetărie se ridică la circa 150 de milioane de euro pe an. FEDIMA Europe a fost înființată pe 20 mai 1969 în Milano, Italia. Membrii FEDIMA dețin 170 de laboratoare, 160 de brutării experimentale, angajează 1.000 de cercetători și gestionează 100 de centre de training și demonstrații. Bugetul pentru cercetare și dezvoltare este 2,8% din venituri, cu mult peste media industriei alimentare.