În intervalul 11-14 aprilie, la noul centru Exporom din localitatea Pantelimon se va desfăşura ediţia a V-a a celui mai important eveniment autohton din domeniul panificaţiei, al cofetăriei şi al ospitalităţii.
Organizatorii anunţă că sute de furnizori de echipamente, materii prime, tehnologii şi soluţii pentru afacerile de profil vor sosi din întreaga lume pentru a expune pe o suprafaţă de peste 10.000 mp, ultimele inovaţii din domeniu. Programul bogat în demonstraţii şi concursuri vor impune noi produse pe piaţa de profil.
„Soluţiile prezentate la expoziţie se adresează atât specialiştilor, cât și publicului larg, fiind un punct de legătură între furnizori, producători şi consumatori. Pâinea, produsele de patiserie, sandvişurile, torturile, deserturile sau preparatele culinare complexe pe care le vor putea admira şi degusta vizitatorii, respectă tendinţele actuale de pe piaţă, precum caracterul hrănitor, gustos şi sănătos al alimentelor”, se arată într-un comunicat al evenimentului.
De asemenea, operatorii de cofetării, brutării sau restaurante aflate în căutarea unor noi nişe de afaceri sau a unor oportunităţi de dezvoltare a activităţii, vor regăsi la GastroPan cele mai eficiente oferte de ingrediente, tehnologii şi echipamente de la furnizori din întreaga lume.
Vizitatorii vor avea ocazia de a testa cele mai noi ingrediente şi reţete, de a urmări modul de funcţionare al celor mai moderne echipamente, dar şi de a experimenta cele mai recente tehnologii de producţie.
La GastroPan îşi vor măsura talentul cei mai buni brutari, cofetari şi bucătari din ţară, fiind desemnate Pâinea, Tortul şi Îngheţata Anului 2013.