De Florii este dezlegare la peşte pentru credincioşii creştini, care ţin postul Paştelui şi nu numai.
Târgul de produse tradiţionale, mirosul de borş de pește sau pește la grătar (păstrav, scrumbie sau crap), îi adună pe gurmanzi la un prânz sănătos la „Festivalul Peștelui – Victorița Pescărița” din parcul Academiei de Științe Agricole și Silvice din București, sâmbată, 12 aprilie 2014, și duminică 13 aprilie 2014.
Potrivit organizatorilor, vedeta festivalului va fi "BORŞUL DE PEŞTE", din care organizatorii promit ca vor găti nu mai puțin de 1000 de porții. De asemenea, cei prezenți vor avea ocazia sa-și încânte papilele gustative cu tot felul de preparate din pește:
- pește la grătar: păstrav, scrumbie, macrou, file de crap,somn,biban,
- hamsie și stavrid de Marea Neagra prăjite, cu mujdei și mămăliguță,
chifteluțe de pește.
„VICTORIŢA PESCĂRIȚA” vă așteaptă cu semipreparate din pește, naturale fară conservanți: salata de icre de crap sau știucă, zacuscă de pește, pește marinat:stavrid, sprot, macrou, scrumbie, pește afumat: șprot, scrumbie, păstrav, batog de crap și multe altele.
“FESTIVALUL PEŞTELUI “VICTORIŢA PESCĂRIŢA“ este deschis sâmbătă și duminică între orele 10:00-18:00.