Adama
Vinasa Rompak

Festivalul dulceţii, compotului şi sucului natural, prima ediţie

Publicat: 27 august 2011 - 19:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prima ediţie a Festivalului dulceţii, compotului şi sucului natural, organizat de Asociaţia celor mai frumoase sate din România, Primăria Brebu şi Media Link Business, se desfăşoară, în perioada 27-28 august, în comuna Brebu, judeţul Prahova.

,,Vă invităm să vizitaţi comuna Brebu, să cunoaşteţi cultura şi istoria noastră legată de figurile emblematice a domnitorilor Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu. Puteţi vizita Complexul Arhitectural de la Brebu alcătuit din biserica, casele domneşti, turnul-clopotniţă şi zidul de incintă. Dar, mai ales, vă aşteptăm să ne cunoaşteţi locuitorii. De la eveniment nu vor lipsi bucatele tradiţionale, voia bună şi atmosfera specifică vieţii de la ţară”, a spus Dumitru Comăniţă, primarul comunei Brebu.
Organizatorii târgului au pregătit, pentru aceste două zile, un program plin de „dulceaţă”, cu o şcoală de dulceţuri la care se fac cursuri sâmbată, iar duminică turiştii sunt aşteptaţi la concursul „Dulceaţa pentru simţuri”.

Dulceaţă cu tradiţie de 100 de ani
La cei 103 ani ai săi, doamna Maria Băicoiu, din Brebu, una dintre cele mai în vârstă femei din România, o femeie meticuloasă, la curent cu tot ce se întâmplă în comunitate, este activă mai ales în gospodărie. Ea va participa la festivalul de la Brebu pentru a povesti tuturor celor interesaţi despre cum se făceau dulceţurile acum un secol, dar şi despre cum este să ai o viaţă plină de copii şi nepoţi.
,,Maria Băicoiu a preţuit tot ce se poate creşte pe lângă casă şi toată viaţa a mâncat lucruri din gospodarie şi pregatite de mâna sa. Şi la cei 103 ani a pregătit anul acesta dulceaţă de cireşe, dar cele mai migăloase sunt dulceaţa de nuci, dulceaţa de pătlăgele şi dulceaţa de prune vinete. Toate reţetele le urmăreşte cu atenţie în bucătăria fetei, Veronica Bocolea. Anul acesta au pregătit împreună dulceaţa de trandafiri, dulceaţa de nuci verzi, dulceaţa de zmeură, dulceaţa de cireşe şi gemul de prune, zacusca de vinete, castraveţi bulgăreşti, fasole fideluţă usturoiată”, a spus Daniela Popa, manager Media Link Business.

Compoturi şi siropuri din cele mai variate sortimente
VIzitatorii festivalului pot degusta şi cumpăra compoturi de mere, pere, vişine, nectarine, zarzăre, prune altoite, prune dulci, dulceaţă de soc, vişine, căpşune, coacăze, şerbet de cătină în doua culori, sirop de cătină, brad, vişine, zmeură, peltea din diferite fructe.
Dulceaţa de afine ecologice Topoloveana, fără zahăr adaugat, 100% natural, nu putea lipsi de la un astfel de festival, la fel ca şi celelalte produse ale societăţii argeşene, deja premiate la Bruxelles - dulceaţa de vişine, magiunul de prune şi dulceaţa de cireşe negre.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1692 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Sălaj: Festival al vinului, menit să atragă localnicii spre practicarea viticulturii

Sălaj: Festival al vinului, menit să atragă localnicii spre practicarea viticulturii

În Sărmăşag, judeţul Sălaj, autorităţile locale încearcă să atragă localnicii spre cultivarea viţei-de-vie prin organizarea unui festival al vinului, în paralel cu cea de-a XI-a ediţie a Zilelor Sărmăşagului.

Maşinile agricole, morile şi silozurile de cereale, dar şi Ţigaia cu cap negru de Teleorman sunt atracţiile Agralimex 2011

Maşinile agricole, morile şi silozurile de cereale, dar şi Ţigaia cu cap negru de Teleorman sunt atracţiile Agralimex 2011

Ţigaia cu cap negru de Teleorman, combinele şi tractoarele de capacităţi diferite, dar şi morile pentru cereale şi silozurile metalice realizate în Teleorman au stârnit interesul celor care au vizitat Târgul naţional de maşini agricole şi utilaje pentru industria uşoară Agralimex 2011 în prima zi de expoziţie. Târgul Agralimex rămâne deschis la Alexandria, pe platoul din Pădurea Vedea, până pe 29 august. Programul zilnic de vizitare este între orele 10.00 şi 19.00, iar intrarea este liberă.

S-a dat startul la înscrieri pentru Festivalul cartofului şi Festivalul tocăniţelor la ceaun

S-a dat startul la înscrieri pentru Festivalul cartofului şi Festivalul tocăniţelor la ceaun

Asociaţia întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) a început înscrierile pentru „Festivalul cartofului” de la Târgu Secuiesc şi „Festivalul tocăniţelor la ceaun” de la Covasna.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii