Risipa alimentară poate fi redusă cu până la 60% prin educaţie şi tehnologie, a declarat, miercuri, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, la deschiderea celei de-a 29-a Conferinţe Regionale a FAO.
“Deşi risipa este este una din marile probleme ale lumii moderne, aceasta poate fi redusă cu până la 60% în special prin educaţie şi tehnologie. Ne-am adunat aici în aceste zile pentru a găsi modalităţile de a disemina rezultatele cercetărilor şi de a le implementa la nivel global. Trebuie să depunem eforturi pentru ca aceste resurse să lucreze în beneficiul tuturor”, a spus Constantin.
Creşterea veniturilor, principala provocare pentru România
Directorul general al FAO, José Graziano da Silva, a precizat că provocarea pentru România este de a creşte nivelurile veniturilor pentru populaţia sa, în condiţiile în care a reuşit în ultimele decenii să menţină ratele de subnutriţie sub 5%. “România a reuşit să menţină ratele de subnutriţie sub 5% în ultimele decenii, iar provocarea sa este de a creşte nivelul veniturilor populaţiei sale. Consider că dezvoltarea agriculturii poate contribui la aceste obiective. România găzduieşte pentru a doua oară o conferinţă regională FAO, care este cu atât mai importantă cu cât face parte din guvernanţa FAO prin care asiguram coerenţa între demersurile noastre la nivel global şi regional. De asemenea, este importantă pentru că sunt prezenţi 20 de miniştri ai agriculturii din 46 de ţări şi UE este şi ea reprezentată, dar şi observatori din partea statelor membre şi din partea actorilor nestatali”, a spus da Silva.
Cea de-a 29-a Conferinţă regională pentru Europa şi Asia Centrală a fost deschisă, miercuri, la Palatul Parlamentului, de către directorul general al FAO, José Graziano da Silva, premierul României, Victor Ponta, şi de vice-premierul Daniel Constantin, ministrul agriculturii. Sursa: Agerpres