Adama
Vinasa Rompak

Yunta Quattro: Protecţie la puterea a patra de la Bayer

Publicat: 25 august 2011 - 19:23
Comenteaza   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Bayer oferă fermierilor români un nou produs cu tehnologie avansată pentru tratamentul seminţelor: Yunta Quattro este noul insectofungicid pentru tratamentul seminţelor de cereale, produs inovator ce are în componenţă patru substanţe active şi care, prin tehnologia “Advanced Seed Treatment Technology”, oferă o protecţie de excepţie a seminţelor, plante mai bine dezvoltate, mai „călite” şi cu potenţial de producţie mai ridicat.

Yunta-Quattro_b

Înainte de începerea în plin a campaniei de toamnă, când fermierii caută cele mai bune soluţii pentru culturile lor, echipa Bayer CropScience pe zona de vest a României a organizat, la jumătatea lunii august, două întâlniri tehnice cu fermierii din Timiş şi din Arad, pentru a le prezenta cele mai noi şi mai performante produse ale companiei pentru tratamentul seminţelor de cereale şi pentru cultura de rapiţă.

În 2005, Bayer a lansat insectofungicidul Yunta 246FS, pe bază de imidacloprid şi tebuconazol, produs care a intrat rapid în topul preferinţelor fermierilor, fiind utilizat de peste 67% dintre fermieri, potrivit studiilor de piaţă efectuate pentru compania Bayer în 2008 şi 2009.

Urmaşul mai performant al produsului consacrat deja - Yunta 246 FS, Yunta Quattro este un produs inovator, ce are în componenţă patru substanţe active cu acţiune sistemică – două insecticide şi două fungicide: clotianidin - cel mai nou insecticid systemic din generaţia de neonicotinoide, cu eficacitate foarte mare la doze foarte mici, imidacloprid - produs original Bayer, descoperit în urmă cu mai bine de 20 de ani, şi care şi-a demonstrat eficacitatea de-a lungul timpului, protioconazol - cel mai nou şi mai performant fungicid triazolic şi care reprezintă, în prezent, standardul în combaterea patogenilor din speciile de Fusarium, şi tebuconazol - unul din cele mai folosite fungicide în agricultură, cu spectru larg de acţiune.

Acţiune combinată preventivă şi curativă şi protecţie eficientă şi de lungă durată

Datorită proprietăţilor sistemice unice ale celor patru substanţe active, Yunta Quattro acţionează atât preventiv, prin blocarea dezvoltării patogenilor, cât şi curativ, protejând sămânţa şi plantele tinere de pagubele produse de dăunători, chiar dacă atacul acestora survine mai târziu, iar formularea avansată asigură o absorbţie rapidă şi o distribuţie uniformă, în timp ce translocarea sistemică în plantulă conferă protecţie eficientă şi de lungă durată a întregii plante chiar din ziua semănatului.

Unicul produs omologat pentru combaterea muştelor cerealelor

Yunta Quattro acţionează eficient în combaterea dăunătorilor, precum şi în controlul bolilor cu transmitere prin sămânţă şi prin sol.

Alături de protecţia împotriva viermilor de sârmă, afidelor şi gândacului ghebos, Yunta Quattro asigură o protecţie eficientă şi împotriva unei noi grupe de dăunători, care nu puteau fi combătuţi până acum prin tratamentele clasice pentru seminţe şi nici măcar prin taratamente foliare: muştele cerealelor (Delia sp., Phorbia sp., Oscinella sp.), al căror atac din toamnă distruge mugurele de creştere al plantelor, ceea ce compromite dezvoltarea normală a acestora.

În controlul bolilor cu transmitere prin sămânţă şi prin sol - fuzarioza, mălura comună şi tăciunele zburător la grâu şi tăciunele şi sfâşierea frunzelor la orz - Yunta Quattro are, prin cele două substanţe fungicide din componenţa sa, o acţine dublă, atât de dezinfecţie a seminţelor, cât şi de blocare a dezvoltării ulterioare a patogenilor.

Bonus: Efectul anti-stres pentru plante, dar şi pentru fiermieri

La fel ca şi fratele său mai mare, Yunta Quattro prezintă efectul anti-stress, care a fost observat foarte clar de fermierii care au tratat sămânţa cu Yunta 246 FS: plantele răsar mai repede, sunt mai verzi, mai bine dezvoltate şi mai viguroase, mai bine ancorate în sol, mai bine înfrăţite, masa radiculară este mai bună şi plantele valorifică mai bine elementele nutritive.

Efectul anti-stres protejează, de asemenea, culturile de cereale de stresul abiotic, manifestat în prima parte a vegetaţiei, făcând astfel plantele tinere să treacă mai uşor peste secetă, temperaturi extreme, deficienţe ale solului.

Seminţe de grâu_b

Yunta, Lamardor şi Gaucho, produse de top pentru tratamentul seminţelor

Oferta Bayer pentru tratamentul seminţelor de cereale adresată fermierilor români în această toamnă cuprinde, de asemenea, insectofungicidul Yunta 246 FS, noul fungicid Lamardor 400 FS (protioconazol şi tebuconazol), un fungicid sistemic triazolic pentru combaterea bolilor ce se transmit prin sămânţă la grâu şi orz, ce poate fi utilizat în amestec cu insecticide cloronicotinile, precum şi insecticidul Gaucho 600 FS, utilizat pentru tratarea seminţelor de cereale păioase împotriva afidelor, dar şi pentru tratarea seminţelor de porumb şi floarea soarelui împotriva răţişoarei porumbului şi a viermilor de sârmă.

Peridiam, noul produs adjuvant pentru îmbunătăţirea calităţii tratamentului seminţelor de cereale

O altă noutate de la Bayer este produsul Peridiam EC 27013, un polimer de acoperire utilizat ca adjuvant împreună cu alte produse pentru îmbunătăţirea calităţii tratamentului seminţelor de cereale.

Produsul nu este toxic şi nu necesită nici omologare pentru utilizare în România si nici nu este clasificat toxicologic, iar o doză de 0,5-1 litru/tonă, la un preţ mai mult decât accesibil, oferă avantaje considerabile: măreşte aderenţa substanţelor active la suprafaţa bobului, reduce abraziunea şi praful de pe seminţe, dă o coloraţie mai bună a seminţelor şi asigură o fluenţă mai bună la semănat.

Soluţii complexe pentru cultura rapiţei

Bayer oferă, de asemenea, fermierilor români soluţii complexe şi îmbunătăţite pentru cultura rapiţei în perioada de după cultivat, la intrarea în iarnă şi desprimăvărare, prin pachetele tehnologice Biscaya şi Proteus.

Pachetul tehnologic Biscaya pentru rapiţă conţine două produse, în cantităţile necesare pentru tratarea unei suprafeţe de 15 ha: Biscaya 240 OD (5x1 l), insecticid sistemic cu spectru larg şi eficacitate ridicată asupra insectelor, asupra dăunătorilor prin contact şi ingestie şi Tilmor 240 EC (3x5 l), fungicid sistemic de ultimă generaţie, ce conţine două substanţe active cu acţiune preventivă, curativă şi, uneori, eradicativă pentru controlul bolilor la rapiţă. Cele două produse pot fi aplicate împreună, în perioada de la începutul înfloritului şi până la scuturarea florilor, pentru controlul eficient al gândacului lucios (Meligethes aeneus) şi al altor dăunători, precum şi pentru a preveni apariţia bolilor ce pot afecta cultura de rapiţă în perioada înfloritului: putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), pătarea brună (Alternaria brassicae), făinarea (Erysiphe communis) şi putregaiul cenuşiu (Botritis cinerea) sau separat, atunci când se consideră că pentru unul din cele două nu sunt întrunite condiţiile necesare efectuării tratamentului. Doze recomandate: Biscaya 240 OD: 0,3 l/ha; Tilmor 240 EC: 1 l/ha.

Rapiţă_b

Pachetul tehnologic Proteus pentru rapiţă conţine două produse, în cantităţile necesare pentru tratarea unei suprafeţe de 10 ha: Proteus OD 110 (2x3 l), insecticid sistemic şi de contact cu spectru larg şi eficacitate ridicată asupra insectelor, acţionând asupra dăunătorilor prin contact şi ingestie şi fungicidul sistemic Tilmor 240 EC (2x5 l). Cele două produse pot fi aplicate împreună, în perioada de la ieşirea din iarnă şi până la începutul înfloritului, pentru controlul eficient al gândacului lucios (Meligethes aeneus) şi al altor dăunători, precum şi pentru a preveni apariţia bolilor precum putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), pătarea brună (Alternaria brassicae), făinarea (Erysiphe communis), putregaiul cenuşiu (Botritis cinerea) sau separat. Doze recomandate: Proteus OD 110: 0,6 l/ha pentru combaterea gândacului lucios; Tilmor 240 EC: 1 l/ha.

Produse Bayer inovatoare pentru cultura rapiţei sunt şi Folicur Solo 250 EW, un fungicid sistemic triazolic pentru combaterea bolilor la sâmburoase, viţă de vie, măr şi rapiţă, eficient pentru cultura rapiţei în combaterea putregaiului alb, a pătării brune si a făinării şi care asigură rezistenţă sporită la iernare şi rezistenţă la cădere a culturii, precum şi Decis Mega EW 50, un insecticid piretroid pentru combaterea dăunatorilor la grâu, măr, cireş, prun, cais, piersic, varză, vinete, tomate, salată, cartof, viţă de vie, porumb, floarea soarelui, sfeclă de zahăr şi rapiţă, care poate fi utilizat la cultura rapiţei pentru a combate gândacul lucios, viespea rapiţei, gărgăriţa tulpinilor şi afidele.

 Mai multe detalii despre recomandările specialiştilor Bayer CropScience puteţi citi în numărul din luna septembrie al revistei Recolte Bogate.

Vizualizat: 8829 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play Bayer - 118 ani de inovatie

Bayer - 118 ani de inovatie

12 august 2011

Citeste si:

Atenţie de unde cumpăraţi produsele de protecţia plantelor: produse neautorizate şi expirate, confiscate la Galaţi

Atenţie de unde cumpăraţi produsele de protecţia plantelor: produse neautorizate şi expirate, confiscate la Galaţi

Peste 22 de tone de produse pentru protecţia plantelor neautorizate/neomologate pe piaţa din România sau expirate au fost confiscate, săptămâna trecută, de poliţiştii gălăţeni, în urma unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea operaţiunilor ilegale cu substanţe şi deşeuri periculoase.

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii