Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Toamna îşi revarsă coşul abundenţei la Târgul Apulum Agraria 2009

Publicat: 08 septembrie 2009 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Judeţul Alba sărbătoreşte bogăţia toamnei cu ocazia celei de-a XVIII-a ediţii a Târgului Apulum Agraria, organizată de Consiliul Judeţean Alba, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Ţara Vinului Alba în perioada 19-20 septembrie 2009, în spaţiul expoziţional din şanţurile Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia.
Ediţia anterioară a Târgului s-a axat pe promovarea a ceea ce este specific judeţului Alba în domeniul agriculturii, creşterii animalelor, industriei agro-alimentare, dar şi al tradiţiilor meşteşugăreşti din zona rurală a judeţului.


Produse tradiţionale şi ecologice

Un moment aparte în cadrul Târgului a fost Seara la stână – un cadru de prezentare a produselor tradiţionale din zona Văii Sebeşului (comuna Săsciori), din care amintim doar câteva care au făcut deliciul asistenţei: înturnat de Cărări, sloi de oaie a la Tecău, mioară la ceaun, unt de oaie la tebeleu, brânză în burduf de oaie, clătite a la Mărie, caş de Loman.

La ediţia din acest an, standurile producătorilor agricoli individuali şi firmelor vor abunda în fructe şi legume pe alese, pâine de casă proaspăt scoasă din cuptor şi nenumărate produse de patiserie, brânzeturi, preparate din carne, murături, miere de albine, vinuri, must, flori şi pomi fructiferi.

Producătorilor din judeţul Alba li se vor alătura de această dată şi producătorii de produse tradiţionale şi ecologice din Maramureş, Hunedoara, Prahova, Argeş, Sibiu, Mureş, Sălaj, Bihor, Braşov şi chiar din judeţul Tolna, Ungaria.

Utilajele specifice agriculturii şi silviculturii, expoziţiile de vaci, cai, oi şi animale mici vor capta atenţia producătorilor agricoli, dar organizatorii se aşteaptă ca acestea să fie interesante şi pentru vizitatorii de toate vârstele.


Expoziţii inedite din viaţa satului românesc

Vizitatorul va fi transpus în viaţa satului românesc de odinioară graţie preocupării organizatorilor de a prezenta publicului o serie de elemente inedite: expoziţia etnografică itinerantă Datinile Albei pentru toţi Românii, care a atras numeroşi vizitatori în întreaga Europă, gospodării ţărăneşti din patru zone ale judeţului Alba: Avram Iancu, Sohodol, Stremţ şi Galda de Jos, produse ale micilor meşteşugari realizate din lemn, ţesături, împletituri. Atmosfera de sărbătoare va fi întreţinută de Ansamblul folcloric şi Ansamblul de fanfară ale judeţului Alba.  


Dezbateri în actualitate

Două dezbateri vor încerca să atragă publicul: Prima, moderată de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Alba, va aborda tema Principii de alimentaţie sănătoasă pentru copilul de vârstă şcolară. Copiii vor primi fructe oferite gratuit de către organizatori.

Asociaţia Crescătorilor de Ovine din judeţul Alba va modera cea de-a doua dezbatere cu subiectul Problemele medicale şi socio-economice actuale în creşterea oilor, la care au confirmat participarea mai mulţi specialişti în domeniu.
Vizualizat: 940 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Folosind aceeași normă de semănat, tehnologia DeltaRow mărește spațiul de nutriție al plantelor cu pana la 70% prin dispunerea boabelor într-o forma de triunghi, cu un spatiu între ele de 12,5 cm si posibilitatea distanțării rândurilor între 37.5cm și 87.5cm.

Testată de Universitatea din Osnabruck și confirmată în multe ferme din vestul Europei, tehnologia DeltaRow a adus cu peste 4.5% în plus la producția de boabe, 5.4% mai mult în ceea ce înseamnă producția de biogas, 7.9% în energie metabolizată (ME) și peste 8.2% Energie Netă în Lactatie (NEL).


Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare! Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Bancul zilei

Educaţie?

Educaţie?
O mamă îşi dojeneşte fiul: Detalii