Adama
Vinasa Rompak

Târgul de produse ecologice şi tradiţionale, din nou la ASAS

Publicat: 13 ianuarie 2011 - 15:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prima ediţie din 2011 a Târgului de produse ecologice, naturale şi tradiţionale va debuta vineri în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice 'Gheorghe Ionescu-Siseşti' (ASAS).

Evenimentul, aflat la a 30-a ediţie, se va desfăşura, în perioada 14-16 ianuarie 2011, între orele 9.00 şi 18.00, cu produse tradiţionale obţinute în gospodăriile producătorilor agricoli, de la plante medicinale şi miere până la preparatele din carne, lapte şi produse de patiserie.

'În 2011 vom organiza la târg cursuri tematice pe ateliere de creaţii artistice, dar şi pe îndeletniciri vechi ce încă se păstrează în vatra satelor româneşti. De asemenea, vă vom invita să cunoaşteţi gospodăria fiecărui producător de la hrana animalului până la ceea ce punem noi pe masă, o întâlnire ce vă va oferi o şi mai mare încredere în produsele pe care le consumaţi de la producătorii prezenţi în parcul ASAS', a declarat Daniela Popa, organizatorul manifestării.

Organizatorii anunţă pentru 2011 şi întâlniri tematice cu autorităţile pentru a prezenta modul de alegere a unui produs tradiţional, dar şi tratamentele naturale pentru anumite afecţiuni.

În debutul manifestării vor fi prezenţi şi producători care sărbătoresc debutul Anului Nou, după calendarul pe stil vechi,  (după calendarul Iulian), respectiv Ucrainienii din Sighet şi de pe Valea Ruscovei. Vor putea fi degustate produsele specifice: caltaboşi, tobă, chişcă, jumări, carne în untură la borcan, şunci fierte, înfumegate, coapte, slănini afumate, în saramură, fierte, cu boia, şorici şi numeroase sortimente de cârnaţi din judeţele Maramureş, Sibiu, Sălaj, Galaţi, Braşov.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1313 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii