KWS+
Reclama header after big part 2

SCTR reia protestele şi cere demisia lui Sârbu

Publicat: 05 aprilie 2009 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Crescătorii de taurine membri ai Sindicatului Crescătorilor de Taurine din România (SCTR) vor organiza, începând cu 13  aprilie 2009, un pichet de protest în faţa Ministerului Agriculturii, faţă de situaţia dezastruoasă în care se află agricultura.

"Fermieri din toate judeţele ţării vor intra în greva foamei şi vor rămâne aşa până la soluţionarea tuturor problemelor. Pe toată durata pichetului îi aşteptăm pe fermieri şi pe toţi cei interesaţi la "Cortul Speranţei", unde vor putea depune plângeri, reclamaţii, petiţii, propuneri legate de agricultură, în general, şi de zootehnie, în special. Cortul va rămâne permanent în funcţiune, pe toată durata de activitate a cabinetului Sârbu, cu rolul de supraveghere a activităţii ministerului”, precizează, într-un comunicat, reprezentanţii SCTR.

Una din cererile SCTR este demisia sau demiterea ministrului Ilie Sârbu. "În ultima vreme, domnul Ilie Sârbu - ministrul agriculturii, a făcut o serie întreagă de promisiuni legate de subvenţii şi rezolvarea altor probleme din agricultură. Anunţăm că, datorită afirmaţiilor şi acţiunilor domniei sale, a fost destabilizată piaţa îngrăşămintelor şi au apărut probleme grave în agricultură", argumentează reprezentanţii Sindicatului.

Dacă problemele semnalate nu se vor rezolva după prima săptămână de pichet, SCTR va intensifica protestele şi, în paralel cu pichetul, se va trece la un marş de protest prin Bucureşti, cu animale şi utilaje, pe traseul: Guvern, Preşedinţie, Parlament, iar, în cazul extrem, la alte acţiuni despre care vor informa la timpul potrivit.

"Rugăm toate instituţiile de Stat cu atribuţii în domeniu să înţeleagă că fermierii crescători de vaci (un milion de exploataţii) au ajuns la disperare, ca unii dintre ei au început sacrificarea animalelor şi lichidarea fermelor, situaţia fiind critică. La semnalele noastre repetate legate de importul ilegal de lapte, de imposibilitatea accesării fondurilor UE şi a altor probleme grave, s-a răspuns cu amabilitate, dar fără să se găsească soluţii.

Dacă Statul Român nu poate ajuta şi proteja producţia de lapte şi de carne de pe teritoriul României şi încurajează producţia şi importul de produse din alte state, solicităm autorităţilor să declare acest lucru şi atunci ne vom proteja singuri.

Domnilor parlamentari şi guvernanţi, niciodată nu vom accepta să fim sclavi în ţara noastră!!!", se precizează în încheierea mesajului crescătorilor de taurine, semnat de preşedintele SCTR, Costel Caraș.

Vizualizat: 932 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Întrebare

Întrebare
Î: De ce nu pot lucra pisicile la calculator? Detalii