KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Prohibiţia la pescuit în 2010

Publicat: 03 martie 2010 - 15:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ordinul comun al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al ministrului Mediului şi Pădurilor privind prohibiţia pescuitului în anul 2010 a fost publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial.

Potrivit acestui act normativ, durata prohibiţiei pentru pescuitul oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale este de 60 de zile, în perioada 5 aprilie - 3 iunie, iar în apele de frontieră, de 45 de zile, în perioada 5 aprilie - 19 mai.

În schimb, în complexul lagunar Razim - Sinoe şi în lacurile litorale prohibiţia este pentru o perioadă de 90 zile, în intervalul 1 aprilie - 29 iunie. Documentul stabileşte şi zonele de protecţie: râul Prut (sectorul dintre barajul Stânca-Costeşti şi confluenţa cu râul Elan), Dunărea Veche (confluenţa cu canalul Sulina de la Mm 13+1.000 până la 8+600), cursul vechi al braţului Sfântu Gheorghe (din zonele rectificate), lacul Gâscă (din complexul Somova-Parcheş), lacurile Erenciuc şi Zmeica, unde pescuitul este interzis în tot timpul anului, respectiv Dunărea Veche (între confluenţa canalului Olguţa cu Dunărea Veche şi confluenţa Dunărea Veche cu Canalul Sulina), cu o durată de 275 de zile, în perioada 1 martie - 30 noiembrie, pe braţul Sfântu Gheorghe (zona km 22-25), pe braţul Chilia (zona km 72-77, Pardina), pe braţul Borcea (zona km 37-47, Feteşti) şi pe Dunăre (zonele Mm 52-57, Isaccea şi Mm 64-80, Galaţi), pentru 107 zile, în intervalele 1 martie - 15 aprilie şi 1 octombrie - 30 noiembrie.

Totodată, au fost declarate zone cu regim de protecţie integrală perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” şi Rezervaţia Marină Vama Veche - 2 Mai.

În ceea ce priveşte pescuitul scrumbiei, prohibiţia s-a stabilit astfel: pe  Dunăre şi pe braţele sale, de la Marea Neagră până la Ceatal Chilia, pe o durată de şapte zile, în perioada 5-11 aprilie;  de la Ceatal Chilia până la Vadul Oii, pe o durată de 22 zile, în perioada 11 aprilie - 2 mai, de la Vadul Oii până la Gura Timocului, pe o durată de 30 zile, în perioada 19 aprilie - 18 mai.

Ordinul instituie restricţii pentru pescuitul calcanului în Marea Neagră şi stabileşte condiţiile de capturare a sturionilor vii pentru reproducere şi repopulare. De asemenea, a fost interzis pescuitul lostriţei, păstrăvului de mare şi al mihalţului, tot timpul anului.

Vizualizat: 909 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii