DEMO SHOW IPSO AGRICULTURĂ CU PESTE 30 DE UTILAJE AGRICOLE. 20 de ani de activitate IPSO Agricultură în România. Momentul aniversar a fost sărbătorit printr-un show demonstrativ cu utilaje de ultimă oră din portofoliul companiei.
MOLDOVA, respectiv judeţul NEAMŢ, a găzduit cea mai mare demonstrație în câmp organizată de IPSO Agricultură în România, cu utilaje agricole John Deere și echipamente Bednar FMT și Kuhn. Evenimentul aniversar s-a desfășurat vineri, 14 octombrie 2016, la ferma Tondra Agro SRL, condusă de către Anton Varga, din localitatea Traian, comuna Săbăoani.
Au fost prezenti aproximativ 20 de membri din managementul IPSO, specialiști veniți din Germania, Marea Britanie, Franța și Turcia.
De ce în Moldova?
Chiar dacă a fost lovită de secetă în ultimii ani, zona Moldovei are un mare potențial agricol, iar pentru noi este foarte importantă această regiune. Unde trebuie să fim atenți, aici? La modul în care se exploatează acest potențial extraordinar. Încă se lucrează în mod tradițional, pe suprafețe relativ mari. De aceea am venit aici, spre a arăta practic aceste tehnologii moderne și profitabile, la care putem conlucra astfel încât să aibă acces și fermierii din zona Moldovei, preciza Arnaud Van Strien, Director General IPSO Agricultură.
Peste 300 de fermieri au urmărit în câmp defilarea și prezentarea caracteristicilor a 30 de utilaje agricole de ultimă oră și au aflat mai multe despre pachetul FarmSight, soluţia găsită de John Deere pentru a asigura comunicarea permanentă dintre utilaj, datele din teren, operator şi fermier şi pentru a creşte productivitatea.
W650 FT4 - combina cu cel mai mare sistem de site
IPSO Agricultură a lansat în România noua COMBINĂ JOHN DEERE W650 FT4. Combina are un motor de 349 CP, 6 căişori şi un buncăr de 9,000 litri.
Tehnologia sofisticată și dovedită a Seriei W garantează un flux lin al materialului recoltat în orice condiții de recoltare, precum și o performanță uimitoare și o calitate excelentă a boabelor și paielor.
Materialul recoltat pătrunde în toba mare de 660 mm cu 10 bare de batere, ceea ce permite utilizarea tobei la o viteză cu până la 25% mai mică, obținând boabe și paie de o calitate excepțională şi un consum redus de combustibil, arată specialiștii IPSO.
8400R - unul dintre cele mai puternice tractoare cu roţi inegale din lume
IPSO Agricultură a prezentat în câmp zece modele de tractoare: 5065E, 6115M, 6130M, 6150M, 6170M, 6100MC, 6215R, 7230R, 7250R si 8370R, cu puteri cuprinse între 65 şi 370 CP.
O noutate este tractorul John Deere 8400R, care va fi disponibil la noi în ţară începând cu 2017. Noutatea acestei game va fi prezentată de John Deere în 2017, atunci când va lansa un nou model: 8400R. Acest model va fi lansat ca urmare a faptului că suprafaţa de lucru a fermelor din România devine din ce în ce mai mare, generând necesitatea de a avea la dispoziţie un tractor cu putere mai mare.
Astfel, tractorul 8400R este în momentul de faţă unul dintre cele mai puternice tractoare cu roţi inegale din piaţă, menționează IPSO Agricultură.
„Atletul” seriei 6R
Tractorul 6215R este denumit «atletul» datorită faptului că are calităţile unui veritabil atlet: putere, robusteţe şi stabilitate, calităţi care îl ajută să facă faţă celor mai dificile condiţii din teren. Are o densitate de putere remarcabilă - 35 kg/hp, comparabilă cu cea a tractoarelor din seria 8R saşiu integral, ampatament 2.800 mp, suspensie punte faţă TLS Plus- ceea ce conduce la economie de combustibil şi la confort pentru operator, precum şi motor de 6,8 L şi transmisie John Deere, precizează reprezentanții IPSO Agricultură.
FarmSight - pachet de servicii unic pe piaţa de tehnică agricolă
O altă noutate prezentată a fost pachetul de servicii FarmSight, care presupune monitorizare şi suport pentru activitățile realizate în camp de utilajele John Deere. Aceste servicii pot fi integrate pe combine, tractoare şi utilaje de erbicidat. Accesând centrul de operaţiuni + MyJohnDeere.com, fermierii se pot conecta la utilajele lor aflate în câmp, pot vizualiza toate operaţiunile realizate de operatori şi pot vedea în timp real exploataţia într-un mod integrator şi inovator.
FarmSight este singurul pachet de servicii de acest gen dedicat fermierilor şi a fost medaliat cu aur şi cu argint pentru inovaţie la târgurile internaţionale de agricultură SIMA şi Agritechnica”, explică reprezentanții IPSO Agricultură.
IPSO Agricultură, parte a grupului francez Monnoyeur, cu o rețea de birouri extinsă în 9 țări, activează în zona Moldovei din anul 2007, în luna aprilie 2016 având loc primul mare eveniment aniversar, respectiv inaugurarea IPSO Roman, cel de-al treilea sediu inaugurat în România, în ultimii 3 ani, după cele din Timișoara, județul Timiș și Mogoșoaia, județul Ilfov.
Despre alte noutăţi tehnice lansate de IPSO Agricultură pentru România, precum şi opiniile câtorva fermieri prezenţi la evenimentul din Moldova, citiţi în revista Ferma.