KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Exporturile de vinuri moldoveneşti către Rusia

Publicat: 02 februarie 2010 - 14:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Dacă până în decembrie 2009 vinurile din Republica Moldova erau exportate către Rusia doar printr-un sigur terminal vamal, cel din Oregovo-Zuevo, de la 1 ianuarie 2010 vor fi deschise încă două terminale pentru exportul de vinuri, la Breansk şi Sankt-Petersburg, iar în a doua jumătate a anului viitor acestora li se vor adăuga încă patru puncte, la Kaluga, Oriol Taganrog şi în ţinutul Krasnodar.

Potrivit oficialilor de la ministerul agriculturii de la Chişinău, deschiderea noilor puncte vamale pentru exportul de vin le va permite exportatorilor moldoveni să reducă din cheltuielile de transport şi să crească de două ori volumul de vin ce urmează a fi vândut în fiecare lună în Rusia - de la 3 milioane de dolari până la cca 6-8 milioane dolari.

Terminalul din Breansck va înlesni exporturile de vinuri moldoveneşti în sudul Rusiei, cel din Sankt-Petersburg în partea de nord, urmând să crească şi numărul companiilor care vor putea să exporte băuturi alcoolice în Rusia, de la 36, câte sunt acum, până la 81.

Potrivit estimărilor, în anul 2010 Republica Moldova va putea exporta în Rusia până la 10 milioane decalitri de vin, ceea ce constituie totuşi, doar 40% din volumul exporturilor din 2005. În 2008, volumul de vin consumat în Rusia a scăzut cu 15%, iar importurile de vin cu 30%.

Vizualizat: 998 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La frizerie...

La frizerie...
- Domnule cum aţi vrea să vă tund să fiţi mulţumit? Detalii