Producţia din industria australiană a cărnii de pasăre va creşte în perioada viitoare cu 4% anual, arată un raport al unui institut de specialitate în domeniul bursier. Prognoza este valabilă până în anul 2015. Industria australiană a cărnii de porc a cunoscut creşteri constante în ultimii 20 de ani, cu aproximativ 4% anual.
Specialiştii apreciază că această tendinţă pozitivă va continua şi în perioada următoare. Piaţa australiană este extrem de concentrată, doi mari producători furnizând aproximativ 70% din cantitatea totală de carne de pe piaţă.
Pentru perioada următoare se previzionează o creştere a cantităţii de carne de pasăre produsă până la nivelul de 910.000 de tone în 2010-2011, urmând ca în 2014-2015 să ajungă la 1,030 milioane de tone.
Producţia de carne de pui reprezintă în jur de 96% din totalul cărnii de pui realizate, această industrie fiind mult mai bine integrată pe verticală decât în cazul altor categorii de carne de pasăre. În jur de 60% din costurile de producţie în industria cărnii de pasăre este reprezentată de furaje.
Cerealele şi seminţele oleaginoase oferă 90% din volumul de furaje. Pe termen mediu, preţurile la cereale şi oleaginoase vor scădea faţă de nivelurile din ultimul an, dar vor rămâne totuşi peste nivelul înregistrat în anul 2000.
Fermele australiene continuă să importe noi linii genetice, ceea ce permite fermierilor să-şi îmbunătăţească producţia, inclusiv greutatea medie la sacrificare, rezistenţa la boli şi fertilitatea, cu efecte directe asupra costurilor de producţie. Între 1991-1992 şi 2008-2009, greutatea medie a unei păsări la sacrificare a crescut cu 1% anual, tendinţa urmând să continue şi în următorii ani.
În 2011, preţurile de retail a puilor proaspeţi întregi sunt prognozate la un nivel de 548 de cenţi la un kilogram. Totuşi, în perioada următoare se aşteaptă o scădere până la nivelul de 500 de cenţi la kilogram.